INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

VIDEO+FOTO Brazilia - Peru e finala Copei America! Chile, spulberată în semifinale

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2019 10:09

COPA AMERICA, CHILE - PERU 0-3 // Peru s-a calificat în ultimul act după o victorie surprinzătoare, 3-0 cu Chile. La 35 de ani, Paolo Guerrero și-a condus echipa într-un turneu ca un montagne-russe: după 0-5 în grupă cu Brazilia, Peru a învins Uruguay și Chile în eliminatorii.

  • Finala Copei America dintre Brazilia și Peru va avea loc duminică, de la ora 23:30, pe Eurosport 1 și liveTEXT pe GSP.RO.
  • Cele două formații s-au întâlnit și în grupe, când Seleção a câștigat cu 5-0.

Rezumatul VIDEO

Cât au vrut să se răzbune peruanii pentru acel meci pierdut în fața marilor rivali chilieni la Copa América 2015 jucată la ei acasă. 1-2 după o semifinală plină de polemici la Santiago! Doi ani mai târziu, pe 10 octombrie 2017, le-au interzis Mondialul lui Vidal, Alexis și Medel cu „pactul de la Lima”, un 1-1 ca un amical împotriva Columbiei în ultima etapă a calificărilor AmSud. Peste încă un an, pe 13 octombrie 2018, i-au bătut și în meci direct, 3-0 în testul de la Miami. Iar acum, le-au repetat corecția: 3-0 la Porto Alegre, tot într-o semifinală de Copa América. Adevărata revanșă.

Eroul Gallese și „scărița” care i s-a oprit în mănuși

Deși erau favoriți, siguri că vor juca a treia finală continentală la rând, chilienii au părut afectați de eclipa de soare vizibilă marți în America de Sud. Prima repriză le-a răsturnat toate calculele. Adversarii au marcat de două ori (Flores 21 și Yotún 38). După pauză, deși au avut o mulțime de ocazii, nu l-au putut învinge pe Gallese. Nici măcar de la 11 metri, în prelungiri, când portarul peruan nu s-a lăsat păcălit de „scărița” lui Vargas. A rămas în picioare și a prins mingea. „O rușine de penalty”, a comentat cotidianul La Tercera, în capitala Santiago. Era 3-0 în acel moment, căpitanul Guerrero (35 de ani) driblând și goalkeeperul cu eleganță înaintea celui mai ușor gol al carierei.

„Sper ca valul de critici să dispară”

Pentru Peru, e sărbătoare. Aceasta e prima finală după 44 de ani (în 1975, condusă de Teófilo Cubillas, a și cucerit Copa América). Reușită cu un selecționer argentinian. Ricardo Gareca. „Am trecut prin clipe dificile și merităm să fim în finală. După înfrângerea dureroasă cu Brazilia, am fost judecați prea aspru, sper ca valul de critici să dispară astăzi”, a declarat Gareca.

Revanșa cu Brazilia

La ultimul meci din grupe, n-au existat în fața brazilienilor. 0-5 la São Paulo. Dar, calificați de pe locul 3, au trecut și de Uruguay, și de Chile, iar duminică e încă un joc cu Seleção. Pe Maracanã. Altă revanșă. 

„Credeam că putem juca finala fără să facem și acest pas, iar Peru ne-a surprins. N-am intrat cu adevărat în joc, n-am arătat atitudine, agresivitate, ca în alte meciuri”
Reinaldo Rueda, selecționer Chile

„A fost un derby cu Chile, o confruntare dificilă, ca de fiecare dată. A fost seara noastră acum”
Paolo Guerrero, căpitan Peru

„Ne-am regăsit esența jocului, pasa. Și toată lumea s-a implicat la maximum acest meci. În grupă, Brazilia ne-a dat o lecție, dar finala asta trebuie s-o câștigăm”
Yoshimar Yotún, mijlocaș Peru

Primul portar cu două penaltyuri apărate

Gallese e probabil cel mai bun goalkeeper la Copa América. Este unicul care a apărat două lovituri de pedeapsă la acest turneu în timpul regulamentar. A blocat mingea lui Gabriel Jesus, la 0-5 cu Brazilia, și acum, în fața lui Vargas, la 3-0 cu Chile. A respins și șutul lui Luis Suárez, la penaltyuri, cu Uruguay (5-4). 

Citește și:

Messi atacă furibund: „Brazilia manipulează totul. Arbitraj absurd, i-a favorizat tot meciul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Iulie 2019, 11:07

Ce rusine mondiala ati ajuns, sa acoperiti o semifinala de Copa America la 7 ore dupa incepere. Orizontul vostru fotbalistic sudametican s-a terminat la protestele Argentinei despre care ati scos 7 articole ca doar orice scandal si cancan nu trebuie ratat ci din contra, amplificat cat se poate. Intre atat can can ati uitat de semifinala 2, un meci care a fost fotbalistic macar 1 clasa, daca nu doua peste prima semifinala, cu un Peru care a facut unul dintre cele mai bune meciuri din istorie, cu faze de playstation, cu interventii ale portarului de generic care au culminat cu scarita aparata la penalty. Dar ce treaba sa have voi cu asa ceva ?? Daca era *** gol al Anei Maria Prodan erati instant cu retinele lipite de el, idem cu *** lui gigel. Alea sunt subiectele voastre de interes, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează