INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO+FOTO Peste Ronaldo și Alan Shearer! Mo Salah, golgeterul absolut al Premier League! Ce plan are pentru sezonul viitor + Fiica lui a făcut senzație pe Anfield

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 mai 2018 20:34

Mohamed Salah a bătut toate recordurile în Premier League și a câștigat titlul de golgeter absolut al competiției: 32 de goluri, cele mai multe din istorie!

Egipteanul a marcat și în victoria cu Brighton, 4-0 în ultima etapă. Rivalul Harry Kane a înscris o "dublă" cu Leicester, dar n-a fost de ajuns pentru a-l detrona.

Salah a trecut astfel pe primul loc în topul marcatorilor dintr-un sezon de Premier League cu 38 de meciuri, întrecându-i pe Alan Shearer (1995-1996), Cristiano Ronaldo (2007-2008) și Luis Suarez (2013-2014), fiecare cu câte 31.

Fotbalistul lui Liverpool a primit trofeul de golgeter și două premii pentru "Jucătorul anului" de la legenda "cormoranilor" Kenny Dalglish, însă fiica sa de 3 ani, Makka, a atras toată atenția, fiind încurajată din tribune de mii de fani în timp ce se juca pe teren cu mingea.

"E un trofeu foarte special. În mintea mea e mereu să-mi ajut echipa. Sunt foarte mândru de ce am reușit. Sincer, m-am gândit mereu că trebuie să reușesc în Anglia, de când am revenit aici. Să fac mai multe, să mă impun. E foarte special să bat recordul aici, pe Anfield. Voi face totul pentru a da goluri multe și sezonul viitor"
Mo Salah

Salah e luat în considerare printre marii favoriți să câștige următorul Balon de Aur, reușind să marcheze în total 44 de goluri în toate competițiile, plus 13 pase de gol. Ronaldo are 42, iar Messi 40. Pe portughez, Salah îl va întâlni în finala Ligii Campionilor, Real Madrid - Liverpool, pe 26 mai, la Kiev.

Topul golgeterilor în Anglia
32 - Salah, Liverpool
30 - Kane, Tottenham
21 - Aguero, City
20 - Vardy, Leicester

TOATE REZULTATELE ETAPEI 38

Burnley - Bournemouth 1-2 VIDEO
Crystal Palace - West Brom 2-0 VIDEO
Huddersfield - Arsenal 0-1 VIDEO
Liverpool - Brighton 4-0 VIDEO
Manchester United - Watford 1-0 VIDEO
Newcastle - Chelsea 3-0 VIDEO
Southampton - Manchester City 0-1 VIDEO
Swansea - Stoke City 1-2 VIDEO
Tottenham - Leicester 5-4 VIDEO
West Ham - Everton 3-1 VIDEO

CLASAMENT FINAL PREMIER LEAGUE

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează