INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA - OLANDA 2-0

VIDEO+FOTO Reginele lumii » SUA a cucerit al 4-lea titlu mondial, după ce a dominat clar Olanda, 2-0

SUA - Olanda 2-0, finala Campionatului Mondial de fotbal feminin +15   FOTO
SUA - Olanda 2-0, finala Campionatului Mondial de fotbal feminin

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 20:03

SUA - OLANDA 2-0 // O atmosferă de sărbătoare. La Lyon, în Parc OL, stadionul lui Tătărușanu, 57.900 de spectatori s-au bucurat de finala Mondialului feminin. Tribunele au fost pline de americance, care strigau după modelul fanilor islandezi, lungind fiecare literă: U-S-A, U-S-A! 

Aplaudate de Mbappé

Favoritele lor jucau bine de tot, învingând Olanda (campioana Europei) cu 2-0 în cea de-a treia finală consecutivă și cucerind al 4-lea titlu, al doilea la rând. Și Kylian Mbappé, invitat la meci de președintele francez Emmanuel Macron, le-a aplaudat pe Morgan, Rapinoe și colegele lor. Regele Olandei, Willem-Alexander, a recunoscut și el superioritatea clară a adversarelor.

Click AICI pentru VIDEO!

„Împreună, sunteți extraordinare!”

„Baftă, fetelor! Sunteți cele mai neînfricate, puternice și inspiraționale sportive pe care le-am văzut. Împreună, sunteți extraordinare!”, le-a transmis Michelle Obama înaintea partidei. Temperatura, 31 de grade după-amiază la Lyon, nu le-a deranjat prea mult. Au dominat jocul și doar ratările le-au împiedicat să deschidă scorul până la pauză.

Rapinoe și Lavelle

La reluare, era limpede că nu pot fi oprite. Dar au marcat prima oară numai după o decizie VAR. A fost penalty, batava Van der Gragt a lovit-o pe Morgan în stil taekwondo cu piciorul aproape de umăr, și Rapinoe a transformat. 1-0 (61), al 6-lea său gol la acest Mondial. 

Doar opt minute mai târziu, Lavelle înscria și ea după o acțiune individuală finalizată cu un șut de la marginea careului mare. 2-0. Putea fi 3-0 sau 4-0, dacă nu s-ar fi precipitat în fața porții. Scorul nu mai era însă atât de important. Titlul mondial rămânea la ele. 

250.000 $este prima fiecărei jucătoare americane la acest titlu mondial

4.000.000 $a fost recompensa echipei câștigătoare (2,5 milioane finalista)

6 goluriau marcat Morgan, Rapinoe (ambele SUA) și englezoaica White, cele mai prolifice la acest turneu final

37 de aniva împlini Carli Loyd pe 16 iulie; americanca a jucat ieri ultima oară la națională (281 de selecții, 113 goluri)

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează