INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA - PARAGUAY 1-1, 3-4 LA PENALTYURI

VIDEO Gafa lui Thiago a îngropat Brazilia » Selecao cu jucători din China și Emirate a fost trimisă acasă de Paraguay

Thiago Silva (nr. 14) sare peste Dani Alves și blochează mingea cu mîna deasupra lui Santa Cruz // Foto: Reuters
Thiago Silva (nr. 14) sare peste Dani Alves și blochează mingea cu mîna deasupra lui Santa Cruz // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2015 00:00

În minutul 71, la 1-0, Thiago Silva a sărit ca la baschet, blocînd mingea cu mîna în propriul careu. După acel 11 metri, "naționala" auriverde a căzut definitiv. Stoperul lui PSG a făcut această gafă uriașă și în Ligă, la 2-2 cu Chelsea.

Selecao a atins fundul prăpastiei, s-a transformat într-o mare rușine, acoperindu-se de ridicol. Joacă jalnic și se face de rîs turneu după turneu.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul partidei!

În 2011, la Copa America, a fost eliminată de Paraguay în "sferturi". 0-0 și 0-2 la penaltyuri (cariocas au ratat 4 lovituri de pedeapsă)! Trei ani mai tîrziu, pe propriul teren, a umilit-o Germania: 1-7 în semifinalele CM! Iar acum, în 2015, modesta Paraguay a trimis-o a doua oară acasă.

Sîmbătă, Brazilia a lovit mingea o singură dată în careul advers în prima repriză! Chiar la golul lui Robinho (15). În rest, jucătorii lui Dunga au fost o dezamăgire cumplită.

"Așii" de la Shandong și Al Ahli

Iar gafa lui Thiago Silva a fost ultima picătură. În minutul 71, departe de poartă, la marginea careului, a sărit cu mîna dreaptă ridicată la un duel aerian cu Santa Cruz. De parcă ar fi vrut să-i pună capac paraguayanului. Henț și 11 metri din nimic. Derlis a transformat și a anulat avantajul echipei auriverde. 1-1. Exact ca la Chelsea - PSG, în acest sezon de Champions League (2-2)!

În final, Selecao a încheiat în genunchi. Asediată și așteptînd penaltyurile. Selecționerul aruncase în iarbă "așii": Tardelli, atacantul lui Shandong Luneng, și Everton Ribeiro, de la Al Ahli Dubai. Unul din China, altul din Emirate! Ultimul, omul lui Olăroiu, a tras pe lîngă poartă la loviturile de departajare. Al doilea care a ratat a fost Douglas Costa, starul lui Lucescu la Șahtior. Tocmai vîndut la Bayern pentru 35 de milioane euro!

4 antrenori, toți argentinieni!

Toate cele 4 echipe calificate în semifinale au selecționeri din Argentina. În afara lui Gerardo Martino, antrenorul "pumelor", mai sînt Jorge Sampaoli (Chile), Ricardo Gareca (Peru) și Ramon Diaz (Paraguay).

I-a murit unchiul sărbătorind victoria

Tragedie în Paraguay. Derlis Gonzalez, cel care a transformat penaltyul decisiv, a aflat imediat după meci că unchiul său a murit. Acesta suferise un stop cardiac celebrînd calificarea nepotului în semifinale. "De ce azi, unchiule? De ce? Ți-am adus atîta bucurie și tu m-ai părăsit! Nu pot să cred", a fost mesajul lui Derlis pe Twitter.

"Brazilia este ca un pacient în stare critică internat la terapie intensivă și îngrijit de un doctor cu antecedente de malpraxis"
Fernando Signorini, fost preparator fizic al "naționalei" Argentinei

"În ultimele zile, 15 jucători au fost bolnavi, au luat un virus și au avut dureri de cap și febră, iar unii au vomitat. N-am mai fost Selecao"
Carlos Dunga, selecționer Brazilia

 

BRAZILIA - PARAGUAY 1-1, 3-4 dp

(Robinho 15 - Derlis 72 penalty)

Au transformat: Fernandinho, Miranda, Coutinho - Martinez, Caceres, Bobadilla, Derlis
Au ratat: Everton Ribeiro, Douglas Costa - Santa Cruz

BRAZILIA: Jefferson - Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis - Fernandinho, Elias - Willian (60 Douglas Costa), Coutinho, Robinho (87 Everton Ribeiro) - Firmino (87 Tardelli). Antrenor: C. Dunga

PARAGUAY: Villar - Caceres, Da Silva, B. Valdez, Piris - Aranda (77 Martinez), Derlis, Aguilar, Benitez (84 O. Romero) - N. Valdez (74 Bobadilla), Santa Cruz. Antrenor: R. Diaz

A arbitrat Andres Cunha (Uruguay)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
914390601937332
Ionuț Fara  •  29 Iunie 2015, 11:27

Oare Silva cate etape merita suspendat pentru acest hent intentionat? S-a vazut de pe Luna ca Brazilia trebuia sa piarda acest meci, dar cine are ochi sa vada nu vede... Banul, bata-l focu'...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează