INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

VIDEO Ţintit! » Ovidiu Haţegan, criticat după semifinala Italia - Olanda 1-0. De ambele tabere!

Haţegan tocmai fluierase finalul. Italienii Borini şi Crimi (dreapta) se îmbrăţişează în genunchi. Olandezul Van der Hoorn (stînga) plînge // Foto: Mediafax/AFP +2   FOTO
Haţegan tocmai fluierase finalul. Italienii Borini şi Crimi (dreapta) se îmbrăţişează în genunchi. Olandezul Van der Hoorn (stînga) plînge // Foto: Mediafax/AFP

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 16 iunie 2013 22:27

La al 3-lea său meci la Euro, arbitrului arădean i s-a reproşat că i-a iertat pe italieni de cel puţin un penalty şi că nu l-a eliminat pe batavul Martins Indi.

Trei meciuri a arbitrat Haţegan la acest Euro U21. Două în grupe, aproape fără greşeală, la victoria Italiei (4-0 cu Israel) şi la eşecul Olandei (0-3 cu Spania). Ultimul însă, extrem de dificil, cel mai exploziv joc din Israel, chiar în faţa lui Platini, i-a pus probleme. Pe care, în mare parte, unul dintre cei mai valoroşi "centrali" ai competiţiei le-a rezolvat, dar n-a scăpat de critici. Şi dintr-o parte, şi din cealaltă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Olandezii i-au reproşat două penaltyuri neacordate.
Minutul 6: Portocaliii au acuzat henţ la Rossi, dar nu a fost. Mingea l-a lovit în piept pe peninsular
Minutul 38: Donati are mîna dreaptă pe Maher, care se prăbuşeşte la 15 metri de poartă. 11 metri? Putea fi! Haţegan era totuşi aproape de fază.

"A fost penalty clar. L-am auzit pe arbitru spunîndu-i celui de-al patrulea oficial să nu se dea reluarea acelei faze pe stadion" (Adam Maher, mijlocaş Olanda, pentru De Telegraaf)

" Indi a lovit cu cotul"
Şi selecţionerul Pot, şi mijlocaşul Van Ginkel susţin că "românul a avut cîteva decizii care i-au favorizat pe italieni". Numai că La Gazzetta dello Sport are altă părere: "Toate hotărîrile lui Haţegan din prima repriză, la faze dificile, şi la cererile de penalty ale olandezilor, şi la cartonaşe, au fost corecte"

Gazzetta are însă o nemulţumire: "În minutul 73, Martins Indi l-a lovit cu cotul în stomac pe Donati şi trebuia eliminat. Italia l-a învins şi pe Haţegan".

A 3-a finală directă
Ultimul act se va juca mîine, de la ora 19:00 (Ierusalim), între Spania (3-0 cu Norvegia în semifinale) şi Italia (numită "echipă de păduchi" de selecţionerul Olandei). Exact finala seniorilor de la CE 2012, cîştigată cu 4-0 de Furia Roja. Va fi a 3-a oară cînd cele două formaţii se înfruntă în jocul decisiv la U21: o dată a învins Italia (are 5 titluri; 4-2 la penaltyuri în 1996), o dată Spania (3 titluri; 3-0 la 11 metri în 1986).

12 cartonaşe galbene şi unul roşu (la Italia - Israel) a dat Haţegan în 3 meciuri la Euro U21

4,5 a fost nota primită de arbitrul în vîrstă de 32 de ani în Gazzetta dello Sport (calificative de la 1 la 10)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
whiteredarad
whiteredarad  •  17 Iunie 2013, 13:41

Iata o mostra de comentarii la romani ! Toti il umilesc pe Hategan,ca si cind ar fi unnimic. Dar-ca unul care am vazut meciul-eu pot spune ca a arbitrat bine.Dupa 3 goluri luate ,olandezii cxautao scuza cu arbitrul,iar italienii au vazut si ei un rosu. Desigur,daca acolo era Avram,Balaj,Coltescu, Tudor nimeni ni zicea nimic. Asa sint ziaristii romani.Spun ,doar de rau,de bine.....

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Iunie 2013, 07:14

Normal ca docttore ...i a avantajat pe broscari ...Collina stie de ce ...

plischi
plischi  •  17 Iunie 2013, 06:11

tinand cont de faptul ca hategan nu mai poate arbitra finala, italia n-are nicio sansa. prietenii stiu de ce...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează