INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

VIDEO Jose Mourinho s-a apucat de învățat germană, iar Bayern e la pândă » Ce cuvinte spuse de Charles Darwin l-au marcat pe portughez

FOTO: Captură @Sky Sports
FOTO: Captură @Sky Sports

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 10:45

Jose Mourinho (56 de ani), antrenor liber de contract, s-a apucat de învățat limba germană. Lectura e noua pasiune a lui „The Special One”. 

Mourinho nu a dus lipsă de oferte după plecarea de la Manchester United, după cum admite chiar el. Le-a refuzat pe toate, așteptând una care să i se potrivească perfect. Între timp, portughezul a avut timp pentru micile plăceri ale vieții.

„Pentru un portughez nu e tare greu să înveți limba spaniolă sau italiană. Nici franceza și engleza nu mi s-au părut cine știe ce. În schimb, germană e tare, tare grea! Când mă voi întoarce la Londra în septembrie o să-mi fac timp de câteva ori pe săptămână pentru asta.

Sincer, nu fac asta neapărat pentru a merge în Bundesliga. Niciun club nu cred că mă așteaptă. Îmi place să învăț, să studiez. Ăsta e motivul! Îmi plac provocările și sper să reușesc să învăț măcar lucrurile standard”, a declarat Mourinho pentru Sky Sports.

Mourinho, tatonări cu Bayern

În primăvară, când postul croatului Niko Kovac la Bayern Munchen era în pericol, numele lui Jose Mourinho era dat pe lista  scurtă a posibililor înlocuitori.

„The Special One” ar putea fi atras de o performanță unică. Portughezul a cucerit titlul ca antrenor în Portugalia (FC Porto), Italia (Inter), Spania (Real Madrid) și Anglia (Chelsea). Un trofeu ușor de obținut cu Bayern i-ar îmbogăți CV-ul deja impresionant.

Charles Darwin, pasiunea recentă a lui Jose

Fără contract din decembrie 2018, după demiterea de la United, Mourinho ș-a refugiat printre cărți: „Îmi place să citesc despre viețile oamenilor din diferite perioade. Un prieten mi-a zis recomandat să mă gândesc la Charles Darwin. Multe lucruri m-au marcat. Scria: «Nu cea mai puternică specie supraviețuiește, nici cea mai inteligentă, ci aceea care se adaptează cel mai ușor la schimbări»”.

Charles Darwin a fost un geolog și biolog britanic, devenit celebru datorită teoriei asupra evoluției speciilor. 

Vezi și:

VIDEO Nemaivăzut! Cum a reacționat căpitanul lui Fener când a fost fluierat de propriii fani!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
706409849468094
Radu Vernescu  •  01 August 2019, 10:54

Ce evolutie? Prostii. Pai noi cand visam noaptea o luam de la Adam si Eva , de la falsul big-bang ? Cum visam noi noaptea si dintr-o minte se creaza o lume asa ne viseaza si God pe noi.

jonic
jonic  •  31 Iulie 2019, 22:11

Avand in vedere ca acel citat nu-i apartine lui Darwin, sper sa continue sa citeasca...

radu876
radu876  •  31 Iulie 2019, 16:34

nu va fi un trofeu usor de obtinut. deloc nu va fi usor anul asta pentru bayern.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează