INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / BARCELONA - ALAVÉS 2-1

VIDEO » Jucătorii lui Alaves acuză arbitrul pentru penalty-ul refuzat pe Camp Nou: "A făcut pace cu Barça" » Catalanii, golul victoriei după un ofsaid mare!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 29 ianuarie 2018 09:52

Laguardia, stoperul oaspeților, nu a uitat că "același Ignacio Iglesias i-a scos mingea din poartă lui Messi cu Valencia. Acum, arbitrul s-a revanșat. Dar hențul lui Umtiti a fost clar". 

De mult nu a mai trecut Barcelona prin momente atât de delicate. Alavés a făcut meciului anului pe " Camp Nou", dar tot a pierdut. Pentru că, dacă arbitrii au dezavantajat trupa blaugrana în trecut, duminică seară au ajutat-o.

Trei faze controversate, cea mai contestată fiind în minutul 88. La 2-1 pentru catalani, când oaspeții presau defensiva lui Valverde în căutarea egalării, Munir a tras la poartă din voleu, însă Umtiti, aflat la un metru în fața lui, a oprit mingea cu mâna în careu.

"E nevoie de arbitraj video"

A fost sau nu voluntar? A fost sau nu 11 metri? Jucătorii lui Abelardo au protestat vehement, l-au înconjurat pe arbitrul Ignacio Iglesias, l-au implorat, au urlat la el, l-au înjurat, fără să-l convingă. La sfârșit, au răbufnit. "A fost penalty clar. Dacă joci împotriva celor mai buni din lume, trebuie să ai noroc. Mâna a fost evidentă. E nevoie urgentă de arbitraj video în Spania", a declarat indignat atacantul Guidetti, în timp ce stoperul Laguardia a fost și mai acid: "Același arbitru i-a scos mingea din poartă lui Messi cu Valencia pe «Mestalla». Acum, s-a revanșat. Au făcut pace".
Andújar Oliver, specialistul jurnalului madrilen Marca în arbitraj, crede altceva însă: "Mâna lui Umtiti există, totuși e involuntară. Fundașul nu poate evita contactul. Arbitrul a procedat corect".

Ofsaid la Alcácer, henț involuntar la Piqué

Același Andújar Oliver scoate în evidență marea eroare a brigăzii lui Iglesias. La acțiunea ce a precedat și declanșat lovitura liberă din care Messi a marcat golul victoriei, în minutul 84, "Alcácer era în ofsaid". Vârful a primit mingea afară din joc, a fost faultat la marginea careului, iar Messi a transformat pentru 2-1.

Ultimul episod fierbinte, la golul de 1-1. Luis Suárez a șutat și balonul a șters în drum spre plasă mâna lui Piqué, care încerca să se ferească, protejându-și fața. "Din nou, involuntar hențul lui Piqué. Gol legal", a încheiat ziaristul de la Marca. 

"Știu că oaspeții s-au plâns de mâna lui Umtiti. Fără îndoială că a atins balonul cu mâna, dar jucătorul meu mi-a zis că a fost involuntar"
Ernesto Valverde, antrenor Barcelona

"Mingea a lovit mâna lui Umtiti, sunt situații dificile și arbitrul decide. Însă în prima repriză a fost un penalty la mine de care nu se vorbește"
Luis Suárez, atacant Barcelona

Barcelona nu a mai fost sancționată cu penalty de 2 ani

Din 14 februarie 2016, de la un 6-1 cu Celta, când tocmai Guidetti (actualul jucător al lui Alavés) a transformat penalty-ul, Barcelona nu a mai fost sancționată cu 11 metri în 74 de partide de campionat, dezvăluie Marca. Niciuna din ultimele 219 lovituri de pedeapsă dictate în LaLiga nu au fost împotriva catalanilor, care au beneficiat însă 32 de penaltyuri. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1486273091424590
Serban Adrian  •  29 Ianuarie 2018, 16:58
Postat de Soos Vilmos pe 29 Ianuarie 2018, 12:55

Numai un ZIARIST DE BALTA POATE SPUNE CA UN SUT DE LA 1 METRU IN MINA CUIVA SE NUMESTE HENT.

Se numește imprudenta. Nimeni nu vrea să facă henț în careu. Absolut nimeni. Când mâna se află la distanță de corp și influențează faza se dictează penalty. Crezi că un jucător care sare la cap cu mâinile pe sus vrea să lovească mingea cu mâna? De ce fundașii își țin mâinile la spate atunci când atacă un adversar în careu? Pentru a arăta că sunt prudenți și conștienți.

983732924972315
Soos Vilmos  •  29 Ianuarie 2018, 12:55

Numai un ZIARIST DE BALTA POATE SPUNE CA UN SUT DE LA 1 METRU IN MINA CUIVA SE NUMESTE HENT.

paul801
paul801  •  29 Ianuarie 2018, 10:48

''ofsaid '' ...ziarist de doi bani . daca nu stapanesti limba engleza, scrie macar in limba romana . RUSINE !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează