INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE B

VIDEO Manuel Scavone, rămas inert pe gazon în secunda 5 a meciului dintre Lecce și Ascoli » Clipe de groază în Italia și decizia luată de arbitrul înfruntării

FOTO: Captură @Youtube
FOTO: Captură @Youtube

Articol de - Publicat sambata, 02 februarie 2019 09:56

Manuel Scavone (31 de ani) s-a prăbușit pe teren în secunda 5 a partidei dintre Lecce și Ascoli, din Serie B. Meciul a fost întrerupt și nu a mai fost reluat.

Minute teribile de spaimă şi groază vineri seară, pe Via del Mare din Lecce. Nici nu începuse bine meciul cu Ascoli, din etapa a 22-a din Serie B, şi după doar 5 secunde, la primul duel aprig pentru minge, s-a oprit. Manuel Scavone s-a ciocnit cap în cap cu Giacomo Beretta şi a leşinat pe gazon.

Îşi pierduse cunoştinţa în urma impactului şi s-a lovit, înspăimântător, cu faţa inertă de gazon. Imediat s-a dat alarma. Toată lumea se temea de repetarea dramei Morosini din aprilie 2012. Au fost minute de panică şi disperare, jucătorii şi.fanii au pus mâinile în cap, însă medicii au reuşit să-l readucă la viaţă, nefiind nevoie de folosirea defibrilatorului.

A vorbit în salvare

Mijlocaşul stânga al gazdelor suferise numai un traumatism cranian, nu şi stop cardio-respirator. Ambulanţa a intrat după trei minute pe teren şi Scavone deja îşi recăpătase simţurile şi vorbea.

Publicul l-a aplaudat la ieşirea din stadion, dar jucătorii n-au mai vrut să continue în aceste condiţii.

Şocul a fost prea mare şi arbitrul Baroni a decis, de comun acord cu cele două echipe, să suspende definitiv meciul după 20 de minute. Acum 25 de ani, pe acelaşi stadion, Ciccio Marino a fost salvat în Lecce - Udinese, tot prin respiraţie gură la gură!

A dormit la spital

Scavone a scăpat fără consecinţe, toate examenele şi radiografiile craniene ieşindu-i negative. Dar a rămas internat în spital noaptea sub observaţie medicală. Data la care se va disputa partida urmează a fi stabilită.

 

Vezi și: 

Tragedie în fotbalul internațional: a murit de o boală cruntă arbitrul care i-a anulat golul lui Dorinel Munteanu cu Bulgaria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
870422573045650
Cristian Leonard  •  02 Februarie 2019, 12:24

Goguță, nea Daniele, medicii nu l-au readus la viata pe fotbalist, ca nu murise. Sau printre medici era si Isus?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close