INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EREDIVISIE

VIDEO Povestea care a emoționat lumea întreagă! Jucătorul care a ratat un meci pentru a salva o persoană bolnavă de leucemie a primit premiul Fair-Play

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2018 11:15

Neamțul Lennart Thy (26 de ani) a donat celule stem unui pacient de la un spital din Köln în luna martie. Slăbit de tratament, a lipsit de la jocul lui Venlo cu PSV, dar gestul său a impresionat profund.

În acest an, pe 17 martie, VVV Venlo, o micuță echipă olandeză, a jucat în Eredivisie pe Philips Stadion în fața campioanei PSV Eindhoven. I-a lipsit un atacant, neamțul Lennart Thy nu era nici pe bancă. În acele momente, fotbalul nu mai era atât de important.

"Nu am ezitat nicio clipă"

Fotbalistul, care se înscrisese ca donator de celule stem în 2011, când era la Werder Bremen, fusese căutat de la un spital din Köln, spunându-i-se că ADN-ul său este compatibil cu cel al unui pacient bolnav de leucemie. "Am înțeles că pot salva o viață, nu am ezitat nicio clipă", spunea atunci Thy. Clubul olandez l-a înțeles și i-a dat o săptămână liberă. La Köln, i s-a făcut un tratament special, fiind injectat de două ori pe zi timp de cinci zile cu o substanță care a stimulat producerea de celule stem.

"Suntem mândri de Lennart"

Când s-a aflat, generozitatea lui a impresionat lumea întreagă. "Suntem mândri de Lennart. Uneori, fotbalul este doar un subiect minor", l-a felicitat președintele lui VVV, în timp ce PSV (care a câștigat cu 3-0) l-a declarat MVP-ul partidei la care a lipsit. Thy a fost copleșit de mesajele frumoase ale fanilor. Înaintea meciului, copiii purtau tricouri pe care scria: "Urmați-l pe Lennart, deveniți donatori de celule stem!". A fost ovaționat de spectatori.

"S-au înregistrat mii de noi donatori"

Lennart Thy, 26 de ani, acum jucător la Erzurum (prima ligă turcă), a fost luni seară la gala FIFA. A primit premiul Fair-Play în aplauzele tuturor. "E o mare onoare pentru mine să fiu aici. Când am avut șansa de a salva un om ce suferea de leucemie, n-am stat pe gânduri! Pentru mine, nu exista altă variantă", a spus el la Londra. "Partea cea mai bună a acestei povești a fost că atunci, imediat, s-au înregistrat în Olanda mii de noi donatori. Această veste m-a făcut mîndru". 

Vezi și: Păstorul a cucerit piscul lumii » Povestea de SF a lui Modrici, omul care i-a dat uitării pe Messi și Ronaldo l-a făcut pe marele Boban să plângă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
red_panzer
red_panzer  •  25 Septembrie 2018, 12:34

Un mare OM!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează