INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

VIDEO Salvator la 17 ani » Adolescentul Riedewald a debutat la Ajax cu două goluri în 5 minute!

Riedewald, purtat pe braţe de coechipierii de la Ajax // Foto: De Telegraaf
Riedewald, purtat pe braţe de coechipierii de la Ajax // Foto: De Telegraaf

Articol de - Publicat luni, 23 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 decembrie 2013 20:02

Într-un moment cînd Ajax era condusă la Kerkrade, antrenorul De Boer a riscat totul cu un copil. Şi copilul a întors meciul. 2-1 pentru "lăncieri" la final.

Filosofie-model la Amsterdam. Ce faci ca antrenor cînd e 1-0 pentru adversari în minutul 80 şi nu mai ai decît o schimbare? Dacă eşti Frank de Boer, care are stilul Ajax imprimat în ADN, scoţi un "închizător" de 33 de ani, pe Poulsen, şi rişti totul pe cartea tinereţii. Promovînd încă un "diamant" al academiei "lăncierilor".

Jairo Riedewald, 17 ani, fundaş-extremă stîngă, nu jucase nici o clipă în Eredivisie. Şi-a dat jos treningul şi a zbughit-o pe gazon cu prospeţimea şi entuziasmul adolescenţilor. "Dacă intri, trebuie să fii deasupra tuturor. Arată-mi ce poţi!", i-a spus De Boer. Efectul?

Minutul 87, 1-1: Riedewald a egalat din poziţie de vîrf, cu un şut din 6 metri!
Minutul 90+2, 1-2: Jairo a păcălit pasul la ofsaid al rivalilor, infiltrîndu-se în careul mic şi deviind mingea în plasă.

VIDEO: Vezi AICI golurile lui Riedewald

"Fantastic ce mi s-a întîmplat!", a exclamat puştiul. "Să joc atît de puţin şi să salvez Ajaxul. Azi sînt cel mai fericit om din lume".

22,7 ani a fost media de vîrstă a "lăncierilor" ieri, după intrarea lui Riedewald

"Riedewald e şeful. Incredibil pentru un puşti de 17 ani. Un mare talent cu un curaj extraordinar. Acesta e viitorul" ( Niklas Moisander, căpitan Ajax)

Bărbuţ, debut cu gol. Cel mai tînăr din Liga 1 e Dănilă
Liga 1 propune un caz oarecum asemănător. În prima etapă a actualului sezon, timişoreanul Bărbuţ, 18 ani, a marcat la debutul în primul eşalon, 2-0 cu Dinamo. Diferenţele ar fi vîrsta şi faptul că internaţionalul U19 jucase pentru Poli în divizia secundă. Cel mai tînăr debutant este Dragoş Dănilă, la 16 ani şi două luni. Cel mai tînăr marcator al sezonului, Tudorie, 17 ani şi 9 luni, e la al doilea sezon în L1.

599810-debutanti.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
valiii
valiii  •  23 Decembrie 2013, 09:50

ce poate fi mai frumos pentru un pusti de 18 ani sa marcheze golurile victoriei ..si in ce moment ,bravo lui,bravo lor ,stiu sa faca treaba ,sa investeasca-n tineri si mai ales sa le dea sanse ,ajax de departe are una din cele mai bun academii din lume si e exemplul perfect ca nu iti trebuie zeci de milioane de euro sa faci performanta ci oameni competenti care stiu ce au de facut,o organigrama bine pusa la punct ,bravo lor

falco
falco  •  23 Decembrie 2013, 09:45
Postat de sek.91 pe 23 Decembrie 2013, 09:25

Bravo lui. Citisem undeva ca cei de la Ajax i-au facut contract de profesionist ca sa-l ajute cu boala de care sufera .. dar sa intre si sa marcheze 2 goluri la debut chiar nu ma asteptam . Asta inseamna academie de fotbal . Felicitari .

Prietene, cel cu boala era un copil de 8 ani, n-are nici o legatura cu Riedewald. :)

sek.91
sek.91  •  23 Decembrie 2013, 09:25

Bravo lui. Citisem undeva ca cei de la Ajax i-au facut contract de profesionist ca sa-l ajute cu boala de care sufera .. dar sa intre si sa marcheze 2 goluri la debut chiar nu ma asteptam . Asta inseamna academie de fotbal . Felicitari .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează