GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ANGLIA

UPDATE // VIDEO+FOTO ȘOCANT! Tragedie la Leicester: patronul clubului și alte 4 persoane au murit » Imagini impresionante cu pelerinajul de la stadion

Vichai Srivaddhanaprabha +27   FOTO
Vichai Srivaddhanaprabha

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 15:02

Patronul thailandez al lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, și alte 4 persoane au murit pe loc după ce elicopterul omului de afaceri s-a prăbușit sâmbătă seară lângă King Power Stadium după meciul cu West Ham, 1-1.

UPDATE LUNI 8:00

Clubul Leicester City a confirmat oficial că patronul thailandez Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, și-a pierdut viața în teribilul accident de sâmbătă seară, când elicopterul omului de afaceri s-a prăbușit în parcare arenei King Power Stadium. Poliția din Leicester informează că au murit și cei doi piloți, Eric Swaffer și Izabela Roza Lechowicz, și doi membri ai staffului, Nursara Suknamai și Kaveporn Punpare.

Meciul pe care Leicester urma să-l joace cu Southampton marţi, în Cupa Ligii, a fost amânat.

UPDATE DUMINICă 15:35

La meciul Crystal Palace - Arsenal a fost afișată emblema lui Leicester City pe tabelă, în semn de susținere. De asemenea, toți jucătorii care vor evolua etapa aceasta în Anglia vor purta banderole negre.

UPDATE DUMINICĂ 15:30

Anunț al Poliției din Leicester, pe Twitter: "Înțelegem că mulți oameni așteaptă informații în legătură cu prăbușirea elicopterului la King Power Stadium aseară. Lucrăm cu celelalte instituții pentru a reuși să prezentăm situația actualizată publicului și presei. Vă mulțumim pentru răbdare și pentru mesajele de susținere".

UPDATE DUMINICĂ 15:15

Francezii de la CNEWS au confirmat că Vichai Srivaddhanaprabha, patronul lui Leicester, a murit în accidentul de elicopter de sâmbătă seara.

UPDATE DUMINICĂ 14:30

Adunați la arena King Power, fanii lui Leicester rememorează faptele extraordinare ale patronului Vichai Srivaddhanaprabha și vorbesc despre el ca de un membru al familiei lor. Printre multe altele, sunt amintite donații de 2 milioane de lire sterline pentru un nou spital de copii în oraș, un milion de lire sterline pentru departamentul medical universitar,  100.000 de lire sterline pentru a finanța reînhumarea trupului lui Richard al treilea al Angliei - în 2015, 23.000 de lire pentru un fan care strângea bani pentru studiul unei boli de care suferea fiul său și cele 60 de abonamente anuale la meciurile lui Leicester făcute cadou fanilor de omul de afaceri pentru a marca împlinirea a 60 de ani în aprilie 2018.

UPDATE DUMINICĂ 12:45

Oamenii din Leicester au început să depună flori la stadionul "vulpilor", King Power, în apropierea parcării unde a avut loc teribilul accident, alături de o imagine a zeității hinduse Ganesha, în memoria omului de afaceri thailandez. Sute de fani s-au adunat încă de dimineață la arenă, în așteptarea unor informații concrete de la clubul englez. "Sunt prezenți mulți copii cu părinții lor, care lasă flori. Oamenii plâng și se consolează unii pe alții", notează BBC.

UPDATE DUMINICĂ 10:15

Prima informație oficială despre tragedia de la Leicester vine din Italia: "Patronul, fiica sa și piloții au murit în accident".

"Clubul Napoli este uluit de moartea președintelui lui Leicester, a fiicei sale și a piloților elicopterului prăbușit ieri seară. Suntem alături de club și fani" e mesajul postat pe Twitter de SSC Napoli. Ulterior, tweetul a fost șters.

Gazzetta dello Sport anunțase inițial că ar fi fost vorba de fiul lui Vichai Srivaddhanaprabha, Aiyawatt, dar se pare că acesta nu a fost la meci, doar sora lui, Voramas, poreclită “Rux”, 37 de ani (foto jos), fiind prezentă alături de tatăl lor.


UPDATE DUMINICĂ 10:00

Deși s-a vehiculat informația că antrenorul lui Leicester, Claude Puel, ar fi fost în elicopter alături de patronul clubului, apropiați ai tehnicianului au dezmințit. Puel a mers la spital după meci cu Amartey, care s-a accidentat grav la gleznă, apoi s-a îndreptat spre locuința sa.

update DUMINICĂ 8:45

Vichai Srivaddhanaprabha, finanțatorul campioanei Angliei din 2016, fiul său Aiyawatt, 33 de ani, și doi membri ai echipajului ar fi murit în accidentul cumplit care a avut loc sâmbătă seara, informează gazzetta.it.

Știrea inițială, publicată sâmbătă seară

Accidentul a avut loc în parcarea arenei, iar martorii oculari au spus că imediat au apărut la fața locului mașini de poliție, ambulanțe și agenți de securitate.

The Guardian notează că în zona respectivă și-au făcut apariția și fotbaliștii lui Leicester, iar portarul Kasper Schmeichel (foto jos, încercuit) a fost văzut plângând în hohote, alături de alți colegi de-ai săi.

Totul s-a petrecut la o oră după fluierul final. Martorii au spus că elicopterul s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe gazon și se pare că ar fi avut probleme tehnice.

"Am văzut totul. Avea clar probleme tehnice și abia a reușit pilotul să-l ridice peste stadion că a și început să se răsucească și s-a prăbușit"
Un martor ocular, conform mirror.co.uk

Fostul fotbalist englez Gary Lineker a scris pe Twitter: "Am auzit că s-a prăbușit în parcare elicopterul patronului lui Leicester City".

Srivaddhanaprabha, care deține compania King Power, a cumpărat echipa engleză în 2010 și a fost numit conducător în februarie 2011. Sub comanda sa, Leicester a luat titlul în sezonul 2015-2016.

Imagini cu elicopterul decolând de pe gazon la finalul meciului:


Vichai Srivaddhanaprabha

Imagine de arhivă cu elicopterul lui Srivaddhanaprabha

Vezi și: Întâmplare șocantă în Anglia! Glenn Hoddle a leșinat în studioul BT Sport de ziua lui și a fost transportat la spital: "E grav"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (85)
para.para
para.para  •  29 Octombrie 2018, 14:01

Deci printre victime nu se afla nici fiul si nici fiica lui Vichai, asa cum anunta cu surle si trambite hartia asta gigista. Mai mult decat atat, mai citim asa prin articol: "donații de 2 milioane de lire sterline pentru un nou spital de copii în oraș, un milion de lire sterline pentru departamentul medical universitar, 100.000 de lire sterline pentru a finanța reînhumarea trupului lui Richard al treilea al Angliei - în 2015, 23.000 de lire pentru un fan care strângea bani pentru studiul unei boli de care suferea fiul său și cele 60 de abonamente anuale la meciurile lui Leicester făcute cadou fanilor de omul de afaceri pentru a marca împlinirea a 60 de ani în aprilie 2018." Salvatorul fotbalului romanesc aka idolul vostru din Pipera cate fapte ca cele de mai sus a facut?

ray51
ray51  •  29 Octombrie 2018, 08:58

Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu ma pot abtine insa: parca ar fi tatal lui PONTA !

124864391762775
Doru Ungureanu  •  28 Octombrie 2018, 19:13

Sa-i fie țărâna ușoară...

Vezi toate comentariile (85)
Comentează