INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI CM 2018

VIDEO Un supergolgeter amenință România! Doar Messi îl depășește » El e danezul pericol: a bifat hattrick și două assisturi la ultimul meci pentru echipa sa

Nicolai Jørgensen a fost folosit de selecționerul Hareide și ca vârf, cu duet în atac, și ca aripă stânga, cu ofensivă în trei
Nicolai Jørgensen a fost folosit de selecționerul Hareide și ca vârf, cu duet în atac, și ca aripă stânga, cu ofensivă în trei

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2017 00:00

Nicolai Jørgensen, danezul-pericol. Atacantul lui Feyenoord, hat-trick și două assisturi în week-end, la 5-2 cu AZ. El e golgeterul (18) și cel mai bun pasator (12) din Eredivisie.

Pe el nu trebuie să-l scăpăm la Cluj! Nicolai Jørgensen, 26 de ani, are toate atuurile pentru un goleador pur. Înalt și puternic, 1,90 m, 85 kg, vikingul este înainte de orice o forță în careu, un gladiator care se bate cu doi apărători deodată.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Dar atacantul e abil și cu mingea la picior și simte golul: ia mereu prim-plan-ul acțiunii, explodând în fața porții. Și, cel mai important, nu ratează.

În plus, o calitate rar văzută la un hitman, e generos, joacă și pentru echipă. Când are coleg mai bine plasat, pasează. Îi cedează golul.

La fel ca Van Basten

În week-end, Feyenoord a învins-o cu 5-2 acasă pe AZ Alkmaar, iar Jørgensen a fost MVP, decisiv la toate reușitele. Hat-trick și două assisturi.

Primul gol a fost comparat cu cel reușit de Van Basten în semifinala Euro '88 împotriva Germaniei: șut în cros din alunecare, cu fundașul-gardian lipit de el. "Danezul a fost de departe omul săptămânii", l-a ales revista Voetbal International.

Doar Messi îl depășește în Europa

Pentru clubul din Rotterdam, nu se putea o afacere mai bună. Vara trecută, i-a plătit lui FC Copenhaga doar 3,5 milioane de euro, și vârful a devenit esențial de la primul sezon. Golgeter și cel mai bun pasator în Eredivisie.

Cu 18 goluri și 12 assisturi, Nicolai e pe locul 2 într-un top al celor mai influenți jucători din actuala stagiune în Europa. Are 30 de puncte, fiind depășit doar de Messi (23+9).

"Dacă vom cuceri titlul în 2017, va fi în primul rând datorită lui", afirmă Dirk Kuyt, căpitanul lui Feyenoord. Liderul Olandei, 4 puncte înaintea Ajaxului, poate fi campion după 18 ani! Cu Jørgensen 4x4.

Dolberg vine tare din urmă

După ce a anunțat săptămâna trecută 20 de jucători din lotul de 23 cu care va ataca duelul de la Cluj, selecționerul Åge Hareide l-a convocat luni și pe Kasper Dolberg.

Tânărul atacant, 19 ani, 1,87 m, a ajuns la Ajax în 2016, descoperit de scouterul danez John Steen Olsen (cel care i-a adus la Amsterdam și pe Ibrahimovici și Eriksen).

El este acum golgeterul "lăncierilor", 13 reușite, ultimele două duminică, la 3-0 cu Twente. Dolberg, 8 milioane cotă pe transfermarkt.de, a debutat la "națională" în noiembrie, la 4-1 cu Kazahstan.

"Jørgensen face totul pe teren. Marchează, pasează, muncește pentru echipă. E ceea ce își dorește orice antrenor"
Co Adriaanse, tehnician olandez

6goluri în 22 de meciuri are Jørgensen la "națională"; în acest sezon, are 3 goluri și două assisturi în 6 partide (5 titular, 1 rezervă)

78de goluri în 225 de partide a marcat Nicolai la echipele de club; cele mai multe: 51 în 137 de jocuri la FC Copenhaga

9.000.000 €este cota lui Jørgensen, potrivit site-ului transfermarkt.de

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
blatistu49
blatistu49  •  15 Martie 2017, 16:11
Postat de andrei.33 pe 15 Martie 2017, 16:06

Campionatul olandez e slabut.

hai ba atunci cum e BLATIADAnoastra baaaa frate penibil

andrei.33
andrei.33  •  15 Martie 2017, 16:06

Campionatul olandez e slabut.

blatistu49
blatistu49  •  15 Martie 2017, 15:41

mai urmeaza stirea ca l vrea si JIJI

Vezi toate comentariile (7)
Comentează