INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

„Să se oprească!” » Răspuns pentru Pep Guardiola de la omul pe care l-a propus pentru banca lui Manchester City

Vincent Kompany și Pep Guardiola, două legende ale „cetățenilor” / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Vincent Kompany și Pep Guardiola, două legende ale „cetățenilor” / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 13:33 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 14:09

Vincent Kompany (36 de ani), legenda lui Manchester City, l-a rugat pe fostul său antrenor, Pep Guardiola, să nu mai insiste în aparițiile publice cu ideea potrivit căreia belgianul va ajunge în mod cert pe banca „cetățenilor” în viitor.

Guardiola și Vincent Kompany, două nume intrate pentru totdeauna în istoria lui Manchester City, vor fi adversari sâmbătă, în duelul din Cupa Angliei dintre Manchester City și Burnely, echipa din Championship la care fostul fotbalist belgian a fost numit în vara lui 2022.

Chiar înaintea meciului direct, Kompany a vorbit deschis, într-o notă ușor amuzată, despre declarațiile laudative ale mentorului său.

Vincent Kompany, despre propunerea lui Guardiola: „Să se oprească!”

Trebuie să se oprească! Sunt manager în Championship, nu știu ce vreți de la mine

Cred că, în primul rând, Pep ar trebui să mai rămână la Manchester City pentru încă 10 ani. În al doilea rând, City concurează pentru a câștiga Champions League, noi luptăm pentru a ne impune în Championship, așa că nu cred că astfel de conversații nu-și au sensul”, a spus Kompany, conform football365.com

Echipa belgianului e pe primul loc în liga secundă din Anglia, cu un avans de 13 puncte față de Sheffield United. 

Acest club are nevoie să aibă cel mai bun manager din lume. Înțeleg întrebarea ținând cont că am o anumită afinitate cu clubul, dar vreau să fiu extrem de respectuos cu echipa pe care o antrenez în prezent, de aceea nu vreau să răspund speculațiilor. Și asta nu-i o speculație, pentru că nu e plauzibil.

- Vincent Kompany, manager Burnley

Pep Guardiola: „Destinul lui Kompany este să fie antrenor la Manchester City”

„Se va întoarce mai devreme sau mai târziu. Destinul lui este să fie antrenor la Manchester City, este scris în stele! Se va întâmpla, nu știu când, dar sunt destul de sigur că se va întâmpla. 

Ceea ce el a realizat deja este foarte greu. Se descurcă foarte bine. În plus, știe clubul, atmosfera, suporterii și, mai ales, de ce au nevoie oamenii noștri. Este destinul lui!”, spunea recent Guardiola despre Kompany, conform Mundo Deportivo

Kompany a petrecutt 11 ani glorioși la Manchester City, în care a înscris 20 de goluri în 360 de meciuri în toate competițiile, câștigând 11 trofee, printre care 4 titluri în Premier League.

Vincent Kompany, variantă pentru Crystal Palace

Crystal Palace l-a concediat vineri pe managerul Patrick Vieira. Francezul de 46 de ani nu a câștigat niciun meci în 2023 și avea o serie de 14 etape cu numai un singur succes, 2-0 cu Bournemouth. 

Pe lista posibililor înlocuitori figurează, ca favoriți, Rafa Benitez, Ralph Hasenhuttl și Nuno Espirito Santo, alți candidați fiind Marcelo Bielsa, Michael Carrick sau Vincent Kompany.

VIDEO Momentul de geniu al lui Kompany care i-a adus titlul lui Manchester City în 2019

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fanii englezi cred că tragerea la sorți a fost trucată » Teoria conspirației după stabilirea „sferturilor” în Liga Campionilor: acuzațiile englezilor s-au înmulțit

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează