INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

„BOMBĂ” la Real Madrid: atacat rasist, Vinicius vrea să plece din La Liga! Schimb ISTORIC pe Santiago Bernabeu cu un campion mondial

Vinicius, foto: Imago
Vinicius, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 16:01 / Actualizat marti, 23 mai 2023 16:30

Victimă a rasismului în Spania, Vinicius (22 de ani) ar vrea să părăsească Spania, dar Real Madrid nu ar accepta să-l elibereze pe brazilian decât dacă l-ar primi în locul lui pe Kylian Mbappe, de la PSG.

Brazilia îl sprijină total pe Vinicius, cel mai bun jucător al lui Real Madrid în acest sezon, victimă a rasismului în Spania. Luni seară, toate luminile au fost stinse o oră pe Cristo Redentor, Cristos Mântuitorul, monumentul care veghează orașul Rio de Janeiro de pe muntele Corcovado. 

„E un simbol al luptei împotriva rasismului, un gest de solidaritate cu Vinicius și cu toți cei care suferă de discriminare în lumea întreagă" a fost mesajul autorităților carioca.

Hagi sparge banca pentru a-și recompensa jucătorii: prime uluitoare după ce Farul a câștigat titlul!
FARUL
Hagi sparge banca pentru a-și recompensa jucătorii: prime uluitoare după ce Farul a câștigat titlul!

Vinicius: „Dacă va trebui să sufăr mai mult, sunt pregătit"

„Negru și impozant. Așa a fost Cristo Redentor. O acțiune de solidaritate care m-a emoționat. Dar aș vrea, mai mult decât orice, să inspire și să evidențieze lupta noastră", a comentat Vinicius, alături de o fotografie cu statuia luminată doar de lună. 

„Apreciez afecțiunea și sprijinul primit în ultimele luni. Și în Brazilia, și în jurul lumii, știu exact cine mă susține. Contați pe mine, pentru că oamenii buni sunt majoritari, iar eu nu voi ceda. Am o țintă clară în viață și, dacă va trebui să sufăr mai mult pentru ca viitoarele generații să nu mai treacă prin asemenea situații, atunci sunt pregătit".

Vinicius: „Acesta nu e fotbal, e inuman"

Luni seară, atacantul brazilian postase pe social media un videoclip terifiant, în care a strâns toate dovezile de rasism. Și un mesaj la fel de dur. 

„Orice meci în deplasare este o surpriză neplăcută. Și au fost multe în acest sezon. Îți doresc moartea, atârnă păpuși, scandări criminale... Toate înregistrate. Dar replica este, mereu, «cazuri izolate», «un suporter». Nu, acestea nu sunt cazuri izolate. Acestea sunt episoade continue răspândite în mai multe orașe din Spania (chiar și într-o emisiune TV). Dovada este acolo, în videoclip. Vă pun acum întrebarea: câți dintre acești rasiști ​​au avut numele și fotografiile expuse pe site-uri web? Răspund pentru a simplifica: zero. Nimeni nu și-a cerut scuze în mod public", a scris Vinicius.

Și-a continuat protestul: „Ce lipsește pentru a condamna acești oameni și a pedepsi cluburile? De ce sponsorii nu atacă LaLiga? Nu s-au plictisit televiziunile să transmită această barbarie în fiecare weekend? Problema este gravă și mijloacele de comunicare nu mai funcționează. Nu mă învinovățiți pe mine pentru a justifica un act criminal. Acesta nu e fotbal, e inuman".

Vinicius la Paris. Mbappe la Madrid

S-a speculat că, pe acest fundal, sumbru, Vinicius ar vrea să părăsească Real Madrid și Spania. Potrivit site-ului brazilan UOL Esporte, ar fi o unică variantă pentru ca "los blancos" să accepte plecarea celui mai bun jucător al său. Ar fi un schimb major în fotbalul mondial. 

Kylian Mbappe, care a insistat mereu să se transfere la Real, ar ajunge pe „Santiago Bernabeu", iar Vini s-ar muta la Paris pentru a purta tricoul lui PSG. Proiect ce s-ar realiza în 2024. În caz de urgență, dacă situația nu se liniștește în Spania, totul s-ar putea accelera. 

Patru persoane arestate pentru păpușa spânzurată

În plin scandal rasist, poliția iberică a intrat în acțiune. Patru persoane au fost arestate la Madrid pentru ce s-a întâmplat la începutul anului. Pe 26 ianuarie, în ziua în care Real a învins-o cu 3-1 pe Atletico în „sferturile" Cupei Spaniei, pe un pod din capitala Spaniei a fost spânzurată o păpușă cu numărul 20, al lui Vinicius. Pe un banner era scris mesajul „Madrid urăște Realul". În același timp, trei fani ai Valenciei, care l-au insultat pe sud-american duminică, pe Mestalla, au fost reținuți de poliție. 

Citește și: 

Revine în Liga Campionilor după 20 de ani! Încă o echipă de renume în elita fotbalului

Președintele lui Al-Nassr dezvăluie: „Nu l-am luat pe Ronaldo doar ca jucător!"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  23 Mai 2023, 19:53
Postat de parpalache pe 23 Mai 2023, 17:31

Presa!Numai scenarii d-astea fantasmagorice o sa vedem in vacanța de intersezon!Cum sa plece Mbappe de la PSG?!Pai emirul ala al Qatarului e la ordinul președintelui Franței!

Dar nici Mbappe nu e tocmai alb

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  23 Mai 2023, 17:50

Are trei solutii: *** ! Traiesc in Franta ,si sunt multi ça el ,ma refer la fotbalisti !Dar cei care se comporta corect ,nu au parte de rasism ! Dar daca ,in Europa te dai mare smecher ,si mai esti noneuropean,atunci este normal ca publicul te blameaza !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  23 Mai 2023, 17:31

Presa!Numai scenarii d-astea fantasmagorice o sa vedem in vacanța de intersezon!Cum sa plece Mbappe de la PSG?!Pai emirul ala al Qatarului e la ordinul președintelui Franței!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează