INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MOLDOVA

VIDEO A fugit la nuntă! Jucătorul pe care federația română voia să-l naturalizeze a întors spatele naționalei

Virgiliu Postolachi , Foto: Instagram
Virgiliu Postolachi , Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2022 13:44 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 14:33

Virgiliu Postolachi, atacantul de 22 de ani împrumutat la Mouscron, a anunțat federația că trebuie să meargă la un eveniment în familie și nu poate juca în națională.

Scandal la naționala Moldovei, după ce s-a aflat că unul dintre jucătorii convocați la lot a refuzat să ia parte la meciurile din Nations League din motive personale. Virgiliu Postolachi i-a șocat pe oficialii federației prin comportamentul său și lipsa totală de respect față de echipa reprezentativă. 

Invitat la o televiziune locală, selecționerul „tineretului”, Ștefan Stoica, a dezvăluit povestea fugii talentului crescut în academia lui PSG și pe care federația română intenționa să-l naturalizeze pentru a-l folosi, având în vedere că el deținea și cetățenia.

Prelungește cu Inter și pleacă! Ultimele detalii despre transferul lui Ionuț Radu
ITALIA
Prelungește cu Inter și pleacă! Ultimele detalii despre transferul lui Ionuț Radu

„Virgiliu Postolachi a supărat rău federația”

„Înaintea meciului cu Olanda, de la Under 21, a venit la mine și mi-a spus că la ei în familie este o tradiție și că, orice s-ar întâmpla, pe 3 iunie trebuie să fie prezent la nunta fratelui său. Mie mi s-a părut de domeniul fantasticului... Atunci, da, am luat hotărârea de a-l lăsa să meargă, gândind că va rata un meci, dar va fi la următoarele. 

Trebuia să se prezinte la antrenament, ori el a dispărut complet. Îl dorea și echipa mare a Moldovei, aveam și eu nevoie la tineret, iar el a luat hotărârea că e mai bine să stea acasă. Oricum, din câte știu, federația e foarte supărată pentru refuzul lui”, a declarat Stoica. 

Postolachi, cu trei selecții la prima reprezentativă și cinci la U21, nici n-a mai răspuns la telefon și nu a fost de găsit!

Rapid o scoate din „groapă” pe Poli Timișoara » Cluburile au bătut palma
RAPID
Rapid o scoate din „groapă” pe Poli Timișoara » Cluburile au bătut palma

Îl paște o suspendare pe Virgiliu Postolachi?

Atacantul de 22 de ani, cedat apoi la Lille și împrumutat la Excelsior Mouscron, a ratat „dubla” cu Andorra și meciul cu Letonia la prima echipă, în Nations League, la fel partida cu Elveția de la sub 21 de ani. Motiv pentru care riscă să fie suspendat sau să nu mai fie chemat la lot

A fugit la nuntă! Jucătorul pe care federația română voia să-l naturalizeze a întors spatele naționalei
Virgiliu Postolachi // FOTO: Imago

Postolachi a debutat în martie 2021 la naționala mare cu Feroe, în preliminariile CM 2022, și a mai adunat două selecții în acest an, în amicalele cu Uganda și Coreea de Sud. La „tineret” are cinci meciuri, tot fără gol marcat.

Federația română voia să-l naturalizeze pe Virgiliu Postolachi

În martie anul trecut, FRF a încercat să îl înregimenteze pe tânărul atacant pentru echipa națională a României, dar UEFA nu l-a declarat eligibil pentru a evolua sub „tricolor”.

Virgiliu Postolachi s-a născut în Republica Moldova, dar s-a stabilit în Franța alături de părinți. Jucătorul a fost crescut la academia lui Paris Saint-Germain, iar în ultimul sezon a evoluat pentru Mouscron.

Postolachi a anunțat de mai multe ori că își dorește să evolueze pentru România și a obținut cetățenia română în 2018, însă probleme juridice nu i-au permis să evolueze în tricoul echipei naționale. Până la urmă, a acceptat convocarea venită din Republica Moldova după ce a refuzat de câteva ori în trecut.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Boloni, reunire cu jucătorul-problemă: „Are probleme psihice” » Atacantul l-a apreciat mereu: „E părintele meu spiritual. Îl iubesc”

PSG pregătea anunțul angajării lui Zidane, dar francezul s-a răzgândit în ultima clipă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pickhammer
pickhammer  •  20 Iunie 2022, 15:21

Asta era talentul care ne umplea de calificari!

dobrin
dobrin  •  20 Iunie 2022, 15:02

Edi n-are nici o nunta, nimic?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează