INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Visăm la grupe şi ”optimi” » Naţional Arena are 55.600 locuri, UEFA vrea stadion de minimum 50.000 pentru grupe şi optimi

Stadionul Naţional Arena a găzduit şi o finală de Europa League, anul trecut.
Stadionul Naţional Arena a găzduit şi o finală de Europa League, anul trecut.

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 ianuarie 2013 21:28

Conform deciziilor luate ieri la Nyon, Capitala ar putea primi un pachet ce include trei meciuri din faza grupelor şi unul din eliminatorii în primul turneu european itinerant.

Dacă Bucureştiul se va număra printre gazdele Euro 2020 vom afla abia în septembrie 2014. Aceasta e data fixată de membrii Comitetului Executiv UEFA, printre care şi Mircea Sandu, în şedinţa ţinută ieri la Nyon.

Dar un lucru e sigur. Naţional Arena, 55.600 de locuri, va putea organiza doar partide din faza grupelor şi din "optimile" turneului final.

Nu ne lasă să sperăm la mai mult baremurile impuse de forul continental cu privire la capacitatea minimă a stadioanelor:
- 70.000 de locuri pentru semifinale şi finală
- 60.000 de locuri pentru "sferturi"
- 50.000 de locuri pentru "optimi" şi grupe

UEFA s-a decis totodată asupra numărului de oraşe-gazdă din Europa, 13, şi a împărţit meciurile în 13 pachete:
- 12 "normale", ce includ 3 meciuri din faza grupelor şi o "optime" (unde s-ar încadra şi Bucureştiul) sau un "sfert"
- 1 "special", ce presupune semifinalele şi finala. Acesta va reveni unui singur oraş.

Cum se candidează
Fiecărei federaţii i se permite să depună două candidaturi, una pentru pachetul "normal", alta pentru cel "special". Poate propune un singur oraş pentru ambele candidaturi sau două. În ceea ce priveşte stadioanele, vor fi admise cel mult două cu minimum 30.000 de locuri, dar vor primi numai pachetul normal cu 3 meciuri din grupe şi o "optime". UEFA admite şi arene a căror construcţie se va încheia cel mai tîrziu în 2016.

Două meciuri acasă
UEFA a stabilit că gazdele n-au prezenţa garantată la turneul final, urmînd să ia startul în preliminarii. Iar dacă se califică, cel mult două vor fi plasate în aceeaşi grupă şi vor avea asigurate cîte două meciuri acasă în prima fază a competiţiei. Plasarea lor în grupe va ţine cont şi de distanţa dintre oraşe (maximum două ore cu avionul).

"Va fi o afacere excelentă pentru foarte multe ţări care n-ar fi putut să găzduiască o astfel de competiţie" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

PROCESUL DE CANDIDATURĂ
28 martie 2013: aprobarea cerinţelor şi a regulilor pentru candidatură
aprilie 2013: începe faza de depunere a candidaturilor
septembrie 2013: confirmarea candidaturilor de către federaţiile interesate
aprilie 2014: Începe analiza şi aprobarea candidaturilor depuse
septembrie 2014: desemnarea gazdelor turneului final din 2020

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cordos_eu
cordos_eu  •  26 Ianuarie 2013, 03:36

e doar o situatie de conjunctura pana cand romanii se vor ridica.

cordos_eu
cordos_eu  •  26 Ianuarie 2013, 03:34
Postat de ave_biancorossi pe 26 Ianuarie 2013, 01:07

visati ma fitilistilor, cine va opreste..

du-te naibii! nu esti roman! nu suntem cu nimic mai prejos decat altii. toate populatiile de slavi din Est ne sunt inferioare. la fel si multe altele din Vest ce au furat si asa s-au imbogatit. in general sunt modest, dar nu uitati ca noi suntem europeni adevarati si nu ne-am prostituat ca altii. ungurii sa se abtina, pentru ca ei s-au prostituat la Vatican dupa ce au invadat Europa si au omorat si violat femei. HAI ROMANIA! gazduim Europeanul doar noi din toata Europa de Est, pentru ca Polonia si Ucraina au facut-o iar Rusia are Mondialul din 2024. Budapesta, de altfel un oras frumos, e ca o vrabie care viseaza malai! visati ma, ca Bucurestiul se dezvolta si pe timp de criza.

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  26 Ianuarie 2013, 01:07

visati ma fitilistilor, cine va opreste..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează