INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VITESSE

Vitesse Arnhem este în doliu după moartea mascotei sale, şoimul Duke

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2009 00:00

Mascota echipei Vitesse Arnhem, şoimul Duke, a murit din cauza unei infecţii cu o ciupercă, iar oficialii clubului susţin că decesul păsării este o mare pierdere, deoarece devenise extrem de populară în rândul suporterilor şi, în plus, dădea încredere jucătorilor înainte de meciuri.

"Simbolul clubului Vitesse, şoimul Duke, nu mai este. După o luptă cu boala de aproximativ două săptămâni, Duke, care avea doar un an de zile, a murit din cauza unei infecţii cu o ciupercă. După ce s-a descoperit infecţia, s-a luat în calcul ce e mai rău, dar nu ne gândeam la aşa ceva.

Când starea de sănătate a lui Duke s-a agravat, el a fost internat într-o clinică veterinară şi a fost hrănit artificial, dar nu s-a mai putut face nimic. Din păcate, viaţa sa a fost prea scurtă", se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului batav.

Îngrijitorul lui Duke, Gerard van den Brink, s-a arătat foarte afectat şi a afirmat că şoimul era ca un copil pentru el: "Duke era special. Într-un timp foarte scurt reuşise să fie popular. De când a început să apară pe stadion, în 2008, toată lumea îl iubea. Duke a primit în ultimul an mai multă atenţie din partea presei decât orice jucător. Regret enorm dispariţia sa ".

"Când l-am prezentat pe Duke, vroiam ca el să dea suporterilor şi jucătorilor încredere înainte de meciuri. Fanii ne-au susţinut mereu, chiar şi în cele mai grele momente prin care am trecut şi am vrut să le dăruim şi noi ceva, o imagine a unui viitor puternic şi frumos. Un vultur poate trăi peste 40 de ani, spre deosebire de jucători şi antrenori care vin şi pleacă.

Duke era foarte iubit, iar moartea sa este regretabilă. Şoimul zbura deasupra gazonului înainte de fiecare partidă şi toată lumea îl iubea. Duke a dispărut, dar el va trăi în continuare pe sigla clubului, dar şi în inimile noastre", a spus şi Bal Ester, purtătorul de cuvânt al clubului din Arnhem.

Formaţia din Eredivise se gândeşte dacă să îl înlocuiască pe Duke cu un alt şoim, dar nu vrea să ia o decizie pripită şi va analiza această situaţie.

NewsIn

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  09 Octombrie 2009, 00:05

Si Becali sa se duca dupa Duke .. langa el sa il vedem :X

 •  09 Octombrie 2009, 00:05

Sa va duceti dupa Duke:))

 •  08 Octombrie 2009, 23:37

las casi revin la qlimax 2009:X

Vezi toate comentariile (8)
Comentează