INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN - SASSUOLO 2-1

Voi ce făceați la 16 ani? » AC Milan a avut între buturi cel mai tînăr portar din istoria Seriei A!

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2015 08:53

Aseară, un puști de 16 ani și 8 luni, Gianluigi Donnarumma, intra în istoria lui AC Milan și a primei ligi italiene. Puștiul născut pe 25 februarie 1999 a debutat între buturile "rossonerilor", lăsîndu-l pe bancă pe Diego Lopez.

Donnarumma este astfel cel mai tînăr goalkeeper din istoria Seriei A. Portarul are 1,96 m și e produs al academiei rossonerilor. Are prezențe în reprezentativele U16, U16 și U17.

Donnarumma mai are doi frați: Antonio, goalkeeper la Genoa, și Alfredo, atacant la Salernitana.

"A fost o decizie a mea. Diego e un portar important, pe care-l respect enorm, dar în ultimele săptămîni nu mi s-a părut că e OK. Eu nu mă uit la vîrstă, văd doar dacă unul e bun sau nu. Nu e nimic rău în a schimba goalkeeperii. Postul de portar e unul important. Și la Genova îi alternam pe Viviano și Romero.

Donnarumma s-a comportat bine, în acest moment îmi dă multă încredere, vedem cum vor evolua lucrurile. Gianluigi are toate calitățile. Cînd ne lamentăm că tinerii nu primesc șanse, cînd vin unii și întreabă de ce îi folosim, că-s prea mici" Sinișa Mihajlovici

Despre golul primit de Donnarumma, tehnicianul a spus: "A luat gol pe colțul lui, dar cînd o echipă încasează, toți jucătorii sînt responsabili".

După 3 jocuri la rînd fără victorie (un singur punct), rossonerii au reușit ieri să cîștige la limită, 2-1, Luiz Adriano punctînd decisiv în minutul 86. Dacă ar fi pierdut ieri, Milan și-ar fi dat afară probabil antrenorul. "Acest club are nevoie de un exorcist", declarase Mihajlovici înaintea meciului. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  26 Octombrie 2015, 14:46

Miailovici are singe-n instalatie , aia il asteapta sa-l demita si el promoveaza recordmanul de varsta frageda in serie A . foarte tare frate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează