INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Decizia luată de Zelenski în cazul lui Tymoshchuk » Sancțiuni dure împotriva fostului căpitan al Ucrainei

Anatoly Tymoschuk/ foto Guliver/GettyImages
Anatoly Tymoschuk/ foto Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 15:50 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 16:45

Anatoly Tymoshchuk a fost interzis pe teritoriul Ucrainei pe următorii 10 ani. Decizia a fost luată de președintele Volodimir Zelenski.

Tymoshchuk, în prezent antrenor secund la Zenit St. Petersburg, nu a condamnat public invazia dictată de Putin în Ucraina. În plus, fostul mijlocaș a ales să își păstreze postul ocupat în cadrul clubului din Rusia.

„Este afacerea secolului” » Cristiano Ronaldo, tratat ca un adevărat șeic la Riad: 5 mașini, 3 restaurante și supermarket privat!
ARABIA SAUDITĂ
„Este afacerea secolului” » Cristiano Ronaldo, tratat ca un adevărat șeic la Riad: 5 mașini, 3 restaurante și supermarket privat!

Anatoly Tymoshchuk, interzis 10 ani în Ucraina

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dictat sancțiuni dure pentru 119 persoane, printre care și Anatoly Tymoshchuk, potrivit Sport.ua.

După ce i-au fost șterse din palmares toate trofeele obținute în Ucraina și toate prezențele la echipa națională, Tymoschuk a fost interzis pe teritoriul țării natale pe următorii 10 ani. De asemenea, el toate activele sale din Ucraina au fost înghețate și îi este interzis să achiziționeze terenuri pe teritoriul Ucrainei.

Tymoshchuk, „șters” din istoria fotbalului ucrainean

Pe 11 martie 2022, Comisia de Disciplină a Federației Ucrainene de Fotbal a oficializat sancțiunile asupra lui Tymoshchuk: retragerea licenței Pro, retragerea decorațiilor și premiilor, retragerea trofeelor și medaliilor câștigate în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei și Supercupa Ucrainei, excluderea din registrul oficial al fotbaliștilor care au jucat la echipa naționala Ucrainei, interdicția de a participa la activitățile fotbalistice de pe teritoriul Ucrainei.

Înainte de aceste sancțiuni, Tymoshchuk era cel mai selecționat jucător din istoria naționalei Ucrainei, cu 144 de meciuri.

Citește și:

Haos în Italia: suporterii de la Napoli și Roma s-au bătut în mijlocul drumului! Autostrada a fost închisă

Probleme cu VAR-ul în Serie A » Reluarea meciului a fost întârziată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MihaiDinu
MihaiDinu  •  08 Ianuarie 2023, 23:31

Încă o dovada a dictaturii lui Zelenski. Ucrainenii sunt “prizonierii” lui, nu pot face nimic datorită cenzurii drastice impuse in întreaga Mass-media și a politicii represive, fata de orice opinie contrara.

TraianX
TraianX  •  08 Ianuarie 2023, 21:55

zELENSKI si cu putin doi *** dictatori, care nu respecta drepturile omului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  08 Ianuarie 2023, 20:11

In mod normal după o așa intervenție brutala a politicului in fotbalul ucrainean naționala lor ar trebui exclusă din toate competițiile FIFA și UEFA

Vezi toate comentariile (4)
Comentează