INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Walter Zenga, primul antrenor din Serie A care acceptă tăierea salariului: „Nu ne trezim în zori să descărcăm camioane”

Walter Zenga. foto: Guliver/Getty Images
Walter Zenga. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 10:23

Walter Zenga, antrenorul lui Cagliari, a cărui familie a rămas la Dubai în plină pandemie, are în contract o clauză de bun simţ: „Am anticipat iniţiativa lui Juventus, aşa fac oamenii inteligenţi. Dar banii sunt o problemă secundară”. 

Nici n-a apucat să debuteze pe banca tehnică a lui Cagliari, numirea în locul lui Maran venind chiar înaintea suspendării campionatului, dar Walter Zenga s-a remarcat prin gestul făcut faţă de clubul sard. 

A fost primul ce a înţeles că ne ameninţă criza: „Îmi pare rău că ne concentrăm atât pe bani şi nu pe chestiunea reală, să rezolvăm această situaţie teribilă. 

Salariul e secundar, în contractul meu există o clauză de bun simţ în acest sens. Aşa fac persoanele inteligente. Eu am anticipat din 3 martie ceea ce a decis Juventus cu reducerea!”.

Zenga: „Nu ne trezim în zori să descărcăm camioane”

Antrenorul care s-a lansat în fotbalul românesc nu face o dramă din izolarea la care este forţat, departe de familia rămasă în Dubai. 

"Sunt oameni care şi-au pierdut persoane dragi. Eu sunt fericit că ai mei sunt bine acolo şi privesc ziua de mâine cu optimism. Dacă se reia campionatul, va trebui schimbată complet metoda de pregătire. 

Nu m-am gândit niciodată c-am putea juca în luna mai. Este fezabil să reîncepem la vară şi să reducem pauza dintre sezoane. Cui îi mai pasă acum de vacanţă? Vi se pare un tur de forţă? Dacă ţin bine minte, nu ne trezim în zori să descărcăm camioane. 

Deci răbdare, chiar dacă am juca 14 luni la rând! Marea problemă e să vedem că va scădea numărul persoanelor infectate”, a spus „Omul Păianjen” la Radio Rai.

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

COLAPS! Coronavirusul desființează echipa MSK Zilina, fostă adversară a lui Dinamo în preliminariile Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează