INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Wayne Rooney, golgheterul naționalei Angliei și al lui Manchester United, se retrage și pornește într-o nouă aventură » Ce echipă va antrena

Wayne Rooney (35 de ani) FOTO IMAGO +22   FOTO
Wayne Rooney (35 de ani) FOTO IMAGO

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 12:40 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 13:09

Wayne Rooney (35 de ani) s-a retras ca jucător după o carieră fantastică de 18 ani. „Îmi va lipsi iarba, dar m-am bucurat cât am putut de tot ce am trăit pe teren”, spune el, trecând pe bancă, la Derby County.

Pe 17 august 2002, la doar 16 ani și 10 luni, Wayne Rooney debuta în tricoul lui Everton. Puștiul din Croxteth, Liverpool, a avut o carieră fenomenală, cel mai valoros fotbalist englez al generației sale, unul dintre cei mai buni atacanți din istoria fotbalului britanic și mondial, cu 13 sezoane pline de trofee la Manchester United, 15 ani plini de reușite la naționala Angliei. Și o mulțime de recorduri.

Wayne Rooney: „Am fost norocos să joc la câteva echipe uriașe”

Vineri, la trei luni după ce devenise manager-jucător la Derby County (în urma demiterii lui Phillip Cocu), Wayne Rooney a semnat primul contract de manager, pe două sezoane și jumătate, retrăgându-se ca jucător. "Îmi va lipsi iarba, dar m-am bucurat cât am putut de tot ce am trăit pe teren. Am fost norocos să joc la câteva echipe uriașe. Era visul copilăriei să evoluez la Everton, iar cei 13 ani petrecuți la United au fost punctul culminant al carierei mele. Am simțit că era momentul potrivit să spun stop și să accept o altă provocare", a declarat fostul internațional englez.

FOTO. Imagini spectaculoase din cariera lui Wayne Rooney

FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
+18 FOTO

366 de goluria marcat Wayne Rooney în întreaga carieră, la club (313 în 763 de meciuri) și națională (53 în 120 de partide)

Sfaturi pentru Rooney de la Steven Gerrard

La doar 35 de ani, pornește în noua aventură. „E minunat să vezi băieți ca Steven Gerrard, Frank Lampard, Scott Parker, John Terry sau ca mine care pătrund în lumea antrenorilor și a managerilor. Am discutat cu Steven miercuri, e un prieten bun, și el este un manager tânăr. Sper să scriu ceva istorie și să am succes și în această misiune”. Steven Gerrard, la doar 40 de ani, „boss”-ul lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, e aproape de întâiul său trofeu ca manager: titlul în Scoția.

16 trofeea cucerit în 18 ani de carieră, toate succesele fiind la Manchester United

Evitarea retrogadării, primul obiectiv pentru Rooney

Primul obiectiv al lui Wayne Rooney, imediat, este să o salveze pe Derby County de la retrogradare. "The Rams" sunt pe locul 22 în liga secundă, antepenultimul, primul sub linia roșie.

4 echipea avut de-a lungul carierei: Everton (2002-2004, 2017-2018), Man. United (2004-1017), DC United (2018-2020), Derby County (2020)

Rooney, 6 performanțe de pus în ramă:

  • 253 de goluri la Man. United, cel mai prolific jucător din toate timpurile, patru peste Bobby Charlton
  • 53 de goluri la națională, din nou, numărul 1, tot patru mai mult decât Charlton
  • 183 de goluri în Premier League pentru un singur club, Man. United (Sergio Aguero are 180, la City)
  • 17 ani și 317 zile avea când a marcat prima oară pentru Anglia, în 2003, contra Macedoniei, cel mai tânăr marcator all-time al Albionului
  • 120 de selecții a adunat, cele mai multe pentru un jucător de câmp (portarul Peter Shilton are 125)
  • 18 ani și 340 de zile avea când a marcat primul "hat-trick" în Liga Campionilor, chiar la debutul în tricoul lui Manchester (într-o partidă cu Fenerbahce); cel mai tânăr jucător cu "triplă" în Champions

VIDEO. Primul interviu al lui Wayne Rooney în calitate de manager al celor de la Derby County

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Leo Messi a fost dat de gol! Declarația care dezvăluie viitorul argentinianului

Scandal la Crystal Palace » Doi jucători s-au bătut pe teren în timpul unui antrenament!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  16 Ianuarie 2021, 13:52

Un jucator fenomenal!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează