INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Wenger e ironic: ”Englezii învață repede. Au devenit maeștri ai simulărilor”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2018 10:37

Managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, comentează subiectul ”trișorilor” din Premier League: ”Atacanții forțează regulamentul la penaltyuri. Cât de departe pot merge? Arbitrii decid. Dar, uneori, la viteză normală, e foarte dificil să-ți dai seama”.

A trecut aproape o săptămână de la Liverpool - Tottenham, 2-2, cu doi englezi și un argentinian de la Spurs (Kane și Alli, plus sud-americanul Lamela) acuzați că au păcălit arbitrii pe Anfield, și în Anglia tot se vorbește despre acest subiect.

Arsène Wenger comentează malițios: "Îmi amintesc câteva cazuri formidabile de fotbaliști specialiști în plonjoane în trecut, străinii o făceau deseori. Dar trebuie să spun că englezii învață repede. Au devenit maeștri ai simulărilor".

"Eu nu le spun băieților mei să plonjeze"

Managerul lui Arsenal afirmă că "eu nu le spun băieților mei să plonjeze, nu-i încurajez să se arunce în iarbă". Nuanțează, totuși: "Uneori, vrei ca jucătorii tăi să fie inteligenți, iar ei se joacă puțin cu regulile, mai ales la penalty-uri. Atacanții forțează regulamentul la penaltyuri. Cât de departe pot merge? Arbitrii decid. Dar, uneori, la viteză normală, e foarte dificil să-ți dai seama". 

"Chiar dacă eu pot fi de multe ori dur cu arbitrii, sunt și tolerant în asemenea cazuri. Pentru că, atunci când vezi un meci în direct, e foarte greu să decizi dacă atacantul este sau nu un simulator"
Arsène Wenger, manager Arsenal

Jucătorii cei mai avertizați pentru simulări în Premier*

Nume Echipă Țară Cartonașe galbene
D. Alli Tottenham Anglia 3
W. Zaha Crystal Côte d'Ivoire 3
R. Sterling Man. City Anglia 2
L. Sané Man. City Germania 2
A. Smith Bournemouth Anglia 2
Pedro Chelsea Spania 2

* Au fost analizate ultimele trei sezoane

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează