INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Wenger se justifică! » Antrenorul explică printr-o scrisoare de ce a ratat titlul

De 15 ani manager la Arsenal, Wenger n-a mai cîștigat din 2005 un trofeu
De 15 ani manager la Arsenal, Wenger n-a mai cîștigat din 2005 un trofeu

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 21:04

Managerul ”tunarilor” îşi asumă vina pentru ratarea titlului, explicînd de ce nu risipeşte bani pe transferuri.

Arsene Wenger nu rămîne insensibil la suferinţa suporterilor lui Arsenal. Managerul francez şi-a făcut timp să-i răspundă unui fan frustrat şi dezamăgit. Şi-a asumat fair eşecurile, explicîndu-i de ce a ratat toate obiectivele sezonului trecut şi de ce nu a cheltuit necugetat pentru achiziţii.

"În contrast cu rivalii noştri din Anglia şi Europa, Arsenal a acţionat în spiritul modelului ce vrea să ne asigure stabilitate şi independenţă financiară. Ţinta a fost să construim un stadion nou şi să rămînem sus. Ştiam că ne aşteaptă o perioadă grea de 4-5 ani, dar am încercat să atingem ţelul cu bani mai puţini. Am dovedit că avem calităţile tehnice să luăm titlul, însă nu şi soliditate defensivă. Va trebui să lucrăm mai mult mental ca să rezistăm presiunii", s-a justificat Wenger.

Antrenorul a găsit şi alibiuri, dar a avertizat că nu-şi schimbă politica: "Sînt responsabil pentru rezultate şi foarte dezamăgit. Dar în momentele-cheie n-am avut trupa completă. Vom încerca să cumpărăm jucătorii potriviţi, deşi sumele cerute nu reflectă calitatea lor. Ne luptăm însă cu cluburi care au resurse nelimitate şi pun mare presiune pe salarii. Fanii au fost extraordinari şi e logic să fie nefericiţi, însă trebuie să accepte situaţia. Poate cîndva vor înţelege că nu-i uşor să fii în Top 4 mereu, deşi noi nu vom putea să cumpărăm jucători de 60 de milioane de euro".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
panik
panik  •  29 Iunie 2011, 10:35

asta asa e ,ce reuseste arsenal putine fac . sunt singurii din fotbalul mare care nu arunca cu banii pe jucatori dar reusesc in fiecare an sa ramana sus si sa lupte atat in campionat cat si in europa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează