INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO West Ham aruncă în aer lupta la titlu în Premier League! Revenire fantastică împotriva lui Arsenal » Clasamentul ACUM

West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images +8   FOTO
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 17:55 / Actualizat duminica, 16 aprilie 2023 18:10

West Ham și Arsenal au remizat, scor 2-2, în etapa #31 din Premier League. Au rămas doar 4 puncte între „tunari” și Manchester City, echipa de pe locul doi. „Cetățenii” au și un meci în minus.

Programul și rezultatele etapei #31 din Premier League AICI!

Arsenal a început ca din tun meciul cu West Ham, avea 2-0 după 10 minute de joc. Gabriel Jesus a deschis scorul, la capătul unei faze colective superbe. 

Brazilianul a avut o misiune facilă, a împins mingea în poarta goală. Apoi, a venit rândul căpitanului Odegaard să iasă în față. 

Fabrizio Romano a făcut anunțul așteptat de toți fanii lui Real Madrid: „Decizia a fost deja luată. Nu a negociat niciodată cu alt club!”
REAL MADRID
Fabrizio Romano a făcut anunțul așteptat de toți fanii lui Real Madrid: „Decizia a fost deja luată. Nu a negociat niciodată cu alt club!”

Norvegianul a finalizat perfect din voleu centrarea primită de la Martinelli și se părea că Arsenal va avea un meci facil. 

Nu a fost așa, pentru că „ciocănarii” s-au trezit din pumni și au marcat în minutul 32. Benrahma a transformat fără emoții un penalty comis de Thomas Partey. 

Deși a avut doar 26% posesie în prima repriză, West Ham a avut mi multe șuturi spre poarta adversă, 9, față de 4 ale „tunarilor”.

Arsenal, întoarsă din nou de la 2-0

Primele 10 minute din a doua repriză au fost la fel de furtunoase ca primele 10 ale meciului. Mai întâi, Saka a ratat un penalty, a trimis pe lângă poarta lui Fabianski ('52). În minutul 55, Bowen a indus delirul pe London Stadium. 

Internaționalul englez a primit o pasă lungă de la Kehrer, nu a stat pe gânduri și a tras direct cu stângul, la colțul scurt. Mingea a „mușcat” bara și a intrat în poarta lui Ramsdale. Pentru al doilea meci consecutiv în Premier League, Arsenal a fost egalată de la 2-0 pe tabelă, în deplasare. 

Se întâmpla la fel și runda trecută, cu Liverpool. Mai mult, Arsenal chiar putea pierde pe final. În minutul 82, Antonio a trimis în bară.

West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images
+4 FOTO

Clasamentul în Premier League

Arsenal este lider în Premier League, cu 4 puncte peste Manchester City și cu un meci în plus. Pentru „tunari” urmează un meci cu Southampton, acasă, pe 21 aprilie, apoi derby-ul care ar putea cântări decisiv în lupta la titlu. Manchester City - Arsenal se joacă pe 26 aprilie.

FINAL. West Ham - Arsenal 2-2

  • Click aici pentru statistici! 
  • Au marcat:  Benrahma (pen.) 32, Bowen 54 / G. Jesus 7, Odegaard 10
  • Arsenal a sufocat-o pe West Ham în prima jumătate de oră, 75% posesie, 2-0 la goluri și șuturi pe poartă. Jesus a deschis scorul după o fază colectivă, la finalul căreia a punctat în poarta goală. Odegaard a dus scorul la 2-0, din voleu, după centrarea lui Martinelli
  • West Ham a marcat surprinzător, după un penalty comis de Partey. Benrahma a marcat fără emoții de la 11 metri.
  • Și Arsenal a primit penalty, în startul reprizei secunde. Saka a trimis pe lângă portă de la punctul cu var, în minutul 51. Doar 3 lungimi mai târziu, Bowen a egalat cu un șut superb din voleu, la colțul scurt.

West Ham - Arsenal, echipele de start: 

West Ham: Fabianski - Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Paqueta, Benrahma - Antonio 
Rezerve: Anang, Areola, Cornet, Downes, Emerson, Fornals, Ings, Johnsons, Lanzini 
Indisponibil: Scamacca (accidentat) 
Antrenor: David Moyes

Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Tierney - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli 
Rezerve: Turner, Jorginho, Kiwior, Nelson, Nketiah, Smith Rowe, Trossard, Vieira, Walters 
Indisponibili: Elneny, Saliba, Tomiyasu, Zinchenko (toți accidentați) 
Antrenor: Mikel Arteta

Behrama are 5 goluri și 3 pase de gol la West Ham în acest sezon, cele mai multe din echipă la ambele categorii.

Citește și: 

Clipe de furie » Patronul lui Chelsea, insultat de fanii albaștri furioși după încă o înfrângere: s-a certat cu ei în tribună!
ANGLIA
Clipe de furie » Patronul lui Chelsea, insultat de fanii albaștri furioși după încă o înfrângere: s-a certat cu ei în tribună!
Degringoladă la Bayern, chiar dacă a venit Tuchel! Antrenorul și-a desființat jucătorii, Bild, necruțătoare: „Au dat cu acest sezon de perete”
BAYERN
Degringoladă la Bayern, chiar dacă a venit Tuchel! Antrenorul și-a desființat jucătorii, Bild, necruțătoare: „Au dat cu acest sezon de perete”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
concret
concret  •  17 Aprilie 2023, 20:19
Postat de Corcodel_topor pe 17 Aprilie 2023, 13:41

Pe tine atât te duce capul, dar totuși îți răspund - Arsenal are bani. Asta una la mana. Doi la mana, diferenta dintre un miliardar cu 40 de miliarde avere și unul cu 30 nu este că între unul care are 50 de mii de euro și altul are 800 de mii. Deci Arsenal are bani sa se ia la trântă cu oricine. In plus de asta mai are și abonamentele cele mai scumpe din EPL. Ideea este că niciodată nu va câștiga vreun transfer in fata lui Chelsea, City, United sau Liverpool, oricât de mult ar oferi, pentru că nu oferă ce este mai important - trofee. Arsenal au dat salarii de peste 300k pe săptămână când Chelsea și City nu dădeau (Alexis, Ozil, Aubameyang etc). Diferența dintre Arsenal și să spunem Chelsea este că Chelsea termina pe 10, vine Conte, în sezonul viitor ia titlul. Arsenal are mai mult de jumătate din titluri în anii 40 când mingea avea șireturi... Au 4 sau 5 titluri în ultimii 70 de ani și sunt o gluma în competițiile europene iar tu vii și îmi spui mie că Arsenal sunt clubul asta imens? Mergi in Anglia și vorbește cu fanii pe strada, toți fac mișto de Spurs și Arsenal, amandoua sunt numite "banter club" și nimeni nu îi ia în serios.

Raspunzi degeaba, nu intelegi nimic din fotbal. Manchester City si PSG sunt niste anomalii pentru fotbal, niste pseudo-cluburi in care se pompeaza sute de miliarde de euro ca sa dea fail an de an in CL. Echipe ca Arsenal in Anglia sau Marseille, Lille in Franta sunt de apreciat ca obtin rezultate decente avand in vedere discrepantele dintre bugetele lor si ale arabilor de la City/PSG. Poti da contracte de sute de milioane, degeaba, istoria si trofeele nu le poti cumpara. Apropo, nici macar City, cu toate miliardele ei, nu a reusit sa faca ce a facut Arsenalul lui Wenger in 2004, cand a castigat PL neinvinsa. In 2004, nu cand mingea avea sireturi, paralelule.

concret
concret  •  17 Aprilie 2023, 20:14
Postat de Georgegeorge2022 pe 17 Aprilie 2023, 11:15

Arsenal este un mare club, dar numai in Anglia (locul 3 la titluri si primul loc la cupe), pentru ca in Europa n-a obtinut mare lucru! Totsi, nu clubul este "loser", ci ultimii 2 manageri, adica Emery (a pierdut categoric o finala in competitia sa favorita, Europa League, contra celor de la Chelsea) si, mai ales, Arteta! Acest vesnic invatacel sacrifica (voit, sau din prostie) alte competitii pentru un loc de Ch. League (sezonul trecut) si pentru un titlu (sezonul actual), pentru ca, in final, sa rateze si aceste obiective! E un "loser" certificat, cum am scris si alta data! Dupa punctele pierdute cu Liverpool (daca nu obtii in acest sezon 2 victorii cu "cormoranii", atunci cand?), Arsenal a recidivat si cu West Ham, o echipa aflata intr-o situatie disperata, vinovatii fiind, in ordine: Arteta (pentru tactica de dupa 2-0, pentru alegerea jucatorului care a executat lovitura de la 11 m si pentru schimbarile neproductive), Partey (pentru modul in care a pierdut mingea care a dus la faultul in careu) si Saka (pentru modul penibil in care a executat penalty-ul)! Cu atatea meciuri grele in perspectiva, sansa lui Arteta ar putea fi o relaxare din partea "cetatenilor", dublata de o concentrare excesiva pe obiectivul lor nr. 1, Liga Campionilor!

Sunt total de acord cu tine.

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  17 Aprilie 2023, 13:41
Postat de concret pe 16 Aprilie 2023, 22:32

De ce e acest sezon o anomalie? Cand a castigat Leicester PL a fost un soc si mai mare. Tu realizezi cat esti de prost? De ce te bagi ca musca daca nu ai habar despre fotbal? Numai prostimea si fanii lui tottenshit fac misto de Arsenal. Cum sa spui de cupe ca nu sunt trofee importante, mai ales de FA Cup care e unul din cele mai prestigioase trofee de pe mapamond? Ba habarnistule, Arsenal e una din cele mai sanatoase si curate echipe din Anglia, care se bate an de an cu miliardele de la Chelsea sau cu echipa artificiala a arabilor de la City! City in sine este o anomalie. Daca nu erau astia cu bugetul lor cat bugetul unui stat din Africa, Arsenal era deja campioana.

Pe tine atât te duce capul, dar totuși îți răspund - Arsenal are bani. Asta una la mana. Doi la mana, diferenta dintre un miliardar cu 40 de miliarde avere și unul cu 30 nu este că între unul care are 50 de mii de euro și altul are 800 de mii. Deci Arsenal are bani sa se ia la trântă cu oricine. In plus de asta mai are și abonamentele cele mai scumpe din EPL. Ideea este că niciodată nu va câștiga vreun transfer in fata lui Chelsea, City, United sau Liverpool, oricât de mult ar oferi, pentru că nu oferă ce este mai important - trofee. Arsenal au dat salarii de peste 300k pe săptămână când Chelsea și City nu dădeau (Alexis, Ozil, Aubameyang etc). Diferența dintre Arsenal și să spunem Chelsea este că Chelsea termina pe 10, vine Conte, în sezonul viitor ia titlul. Arsenal are mai mult de jumătate din titluri în anii 40 când mingea avea șireturi... Au 4 sau 5 titluri în ultimii 70 de ani și sunt o gluma în competițiile europene iar tu vii și îmi spui mie că Arsenal sunt clubul asta imens? Mergi in Anglia și vorbește cu fanii pe strada, toți fac mișto de Spurs și Arsenal, amandoua sunt numite "banter club" și nimeni nu îi ia în serios.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează