INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WIGAN - READING 1-3

Wigan - Reading 1-3 // Mark Bowen, managerul englezilor, dezvăluie momentul care l-a făcut pe George Pușcaș să explodeze + Notă maximă pentru „tricolor”

Articol de - Publicat duminica, 01 decembrie 2019 09:23

Wigan - Reading 1-3 // Cel mai bun joc al lui George Pușcaș (23 de ani, atacant) în Championship: hat-trick în cinci minute: „În vestiar, totul a sărit în aer când a intrat Pușcaș. Toți colegii îi scandau numele, îl aplaudau și îl băteau pe spate", a declarat Mark Bowen (55 de ani), antrenorul englezilor.

La 23 de ani, Pușcaș nu are continuitate. Se câștigă în timp, cu experiență. De aceea, nu înscrie meci de meci la Reading, nu încă (nu mai punctase de peste o lună), într-o ligă secundă engleză dificilă, intensă, care te consumă.

Dar, când iese la lumină, o face cu stil, evidențiindu-și calitățile ieșite din comun. Tehnică și forță de pătrundere extraordinare.  

„Încrederea îl ajută să atingă ultimul nivel" » Nota 10!

Sâmbătă, vârful a câștigat singur deplasarea cu Wigan. De la 0-1 la 3-1 în cinci minute (79-84). Hat-trick: penalty, executat tare, pe centru, infiltrare inteligentă și șut cu dreptul în colțul lung, apariție la centrare și finalizare cu stângul sub bară. Tricolorul este primul cu „triplă" la Reading în ultimii patru ani.

Ce notă a primit pe site-ul local Getreading? Maximă. 10! „Al doilea gol a fost superb. Încrederea îl ajută să atingă ultimul nivel". 

„A demonstrat întreaga sa calitate"

Managerul Mark Bowen le-a spus jurnaliștilor britanici ce a declanșat acest episod fulgerător: „Trebuia să-i dau lui acel penalty. Avea nevoie de ceva pentru ca sezonul să explodeze. Dacă i-aș fi luat această șansă, am fi pierdut încă puțin din jucătorul fulminant Pușcaș", a declarat tehnicianul alb-albaștrilor. „A fost un punct de cotitură esențial pentru noi și pentru el. A erupt după penalty și a demonstrat întreaga sa calitate".

„Îi puteai vedea zâmbetul. Radia de fericire"

Bowen a dezvăluit atmosfera incredibilă trăită după victorie: „Din clipa în care George a intrat în vestiar, totul a sărit în aer. Toți colegii îi scandau numele, îl aplaudau și îl băteau pe spate. Îi puteai vedea zâmbetul. Radia de fericire. O stare pe care doar golurile ți-o pot da".

„George Pușcaș e un puști care a venit cu o mulțime de așteptări. Am fost la fel de frustrat ca el, așa cum au fost și fanii uneori. Dar poate că noi, ca echipă, trebuie să-i oferim mai multe șanse, mai multe mingi bune. Se luptă și face o mulțime de lucruri. Sunt încântat, pentru că avem un atacant care poate înscrie goluri" 
Mark Bowen, manager Reading

„Am avut o perioadă cu adevărat dificilă, dar a trecut, acum vreau să mă concentrez pe ce am de făcut în următoarele meciuri. A fost greu pentru mine, pentru că un atacant trebuie să dea mereu goluri, dar nu am renunţat niciodată. Am muncit mai mult şi ştiam că reușitele vor apărea" 
George Pușcaș, atacant Reading

7 goluria marcat George Pușcaș în acest sezon la Reading: 6 în campionat și unu în Cupa Ligii Angliei

38 de ziletrecuseră de la precedentul gol al lui Pușcaș în Championship, pe 22 octombrie, la 2-2 cu QPR

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 » Ce grupă ar putea avea România + Dueluri de foc în grupa F, între Franța, Germania și Portugalia!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
klauz
klauz  •  01 Decembrie 2019, 11:34

Stati linistiti, ca e petarda, a fost o intamplare. Birlicul Puscas, incredibil de prost ca om si fotbalist, habar nu are de fotbal. Wigan e o echipa care cade din divizia a doua, cu o aparare varza. Puscas a avut in plus si noroc chior, mai prind si prostii zile cu gol, chiar daca numai din intamplare...

1581870215401957
Andronic Popovici  •  01 Decembrie 2019, 10:29

Bravo ,felicitari ,trage tare George ca vine meciul cu Islanda

Vezi toate comentariile (2)
Comentează