INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Surpriză la Xabi Alonso » Liverpool și Bayern trebuie să plătească pentru a-l lua în vară. Și nu e puțin!

Xabi Alonso e antrenorul lui Leverkusen din 5 octombrie 2022 Foto: Guliver/GettyImages
Xabi Alonso e antrenorul lui Leverkusen din 5 octombrie 2022 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 14:17 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 14:28

Xabi Alonso, 42 de ani, i-ar putea oferi lui Bayer primul titlu de campioană din istorie înainte de a părăsi Leverkusen, la vară. Liverpool și Bayern îl vor, dar antrenorul spaniol nu e gratis, cum s-a crezut inițial.

Xabi Alonso sprintează spre titlu cu Bayer. După 23 de etape, singura echipă neînvinsă din Top 5 Europa are opt puncte în fața lui Bayern, pe care a spulberat-o la Leverkusen, 3-0 pe 10 februarie. În tur, pe 15 septembrie, a fost egal la Munchen, 2-2.

Dacă rezistă până la final, spaniolul în vârstă de 42 de ani va fi primul antrenor care câștigă Bundesliga cu „farmaciștii".

Xabi Alonso nu are clauză. Nu poate fi luat gratis nici de Liverpool, nici de Bayern

Sub contract până în 2026, Xabi ar putea părăsi încă din vară „BayArena". Dar nu gratis, cum s-a crezut inițial, nici chiar pentru cele trei mari cluburi la care a evoluat Alonso ca jucător, Liverpool, Real Madrid și Bayern.

Lucescu, bruscat pe teren! » Ce l-a înfuriat pe jucătorul advers și cum a reacționat românul + Promisiunea făcută de Răzvan
GRECIA
Lucescu, bruscat pe teren! » Ce l-a înfuriat pe jucătorul advers și cum a reacționat românul + Promisiunea făcută de Răzvan

Potrivit Sky Deutschland, nu ar exista o clauză care să-l elibereze dacă una dintre aceste puteri ar dori să-l ia la sfârșitul acestui sezon. A fost asigurat că plecarea sa nu va fi blocată. Totuși, cine îl vrea trebuie să plătească. Și în 2024, și în 2025, cu un înainte de finalul acordului cu Leverkusen.

Xabi Alonso: 15-25 de milioane în 2024, 15 milioane în 2025. Va fi licitație?

Bayer ar aștepta să fie răsplătită cu 15-25 de milioane de euro pentru tehnicianul basc în 2024 și 15 milioane în 2025.

În cazul său, Real nu va încerca nicio mișcare, Carlo Ancelotti semnând un nou contract, până în 2026. Însă Liverpool și Bayern o vor face. Va fi duel în doi pentru Alonso și nu ar fi exclus să se ajungă la licitație, dacă nu face Xabi alegerea.

Bayern a plătit 25 de milioane în 2021 pentru Julian Nagelsmann

Nu ar fi o premieră pentru Bayern să plătească rezilierea contractului unui antrenor. În 2021, clubul bavarez a achitat 25 de milioane de euro în schimbul lui Julian Nagelsmann. Doar astfel i-a permis RB Leipzig să ajungă la Munchen.

Nagelsmann, 36 de ani astăzi, devenit atunci cel mai scump tehnician, nu a rămas nici două sezoane complete pe Allianz Arena. A fost demis pe 24 mai 2023. În același an, pe 22 septembrie, a fost numit selecționerul Germaniei.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Mesajul transmis jucătorilor de Marius Șumudică: „Vreau să-mi țin promisiunea pentru echipă și oraș!”
TURCIA
Mesajul transmis jucătorilor de Marius Șumudică: „Vreau să-mi țin promisiunea pentru echipă și oraș!”
Sancțiuni dure dictate de UEFA contra lui Bayern după meciul tur cu Lazio din „optimile” Ligii Campionilor
GERMANIA
Sancțiuni dure dictate de UEFA contra lui Bayern după meciul tur cu Lazio din „optimile” Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  29 Februarie 2024, 16:43

Nea Puiule, āsta e neamț bre, ce nu pricepi aici? E neamț. “ Nagelsmann nu a rămas nici două sezoane complete pe Allianz Arena. A fost demis pe 24 mai 2023. În același an, pe 22 septembrie, a fost numit selecționerul Germaniei.” - din greșeală in greșeală pana la despăgubirea finalā. God, I love un neamț într-o funcție de nefācut nimic! Artā în mişcare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează