INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  QATAR

Invincibilul Xavi » Pregătit pentru a antrena Barcelona? A încheiat neînvins campionatul cu Al-Sadd

Xavi, campion cu Al-Sadd FOTO Imago
Xavi, campion cu Al-Sadd FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 14:01 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 14:31

Al-Sadd a câștigat cu scor de neprezentare în ultima etapă din Qatar, cu Qatar SC, iar trupa pregătită de legendarul Xavi (41 de ani) a terminat sezonul neînvinsă.

Al-Sadd a triumfat în campionatul Qatarului la începutul lunii martie, iar Xavi a câștigat primul titlu din postura de antrenor, după cele 9 cucerite ca jucător: opt cu Barcelona și unul cu Al-Sadd. Iar legenda „blaugrana” a mai realizat o performanță, iar echipa sa nu a pierdut niciun meci din cele 22 de partide: 19 victorii și trei egaluri. Al-Sadd a avut cea mai bună ofensivă din campionat, dar și cea mai bună defensivă.

Xavi, 6 trofee cu Al-Sadd

În 2019, Xavi s-a retras în tricoul lui Al-Sadd și a început cariera de antrenor pe banca echipei din capitala Qatarului. „Malik Al Qulub” au cucerit șase trofee cu tehnicianul catalan pe bancă: Cupa Qatar Super Cup 2019, Qatari Stars Cup 2019/20, Emir Qatar Cup 2020, Qatar Cup 2020 și 2021, iar în acest sezon a triumfat și în campionatul intern.

Xavi a participat cu Al-Sadd și la Campionatul Mondial al Cluburilor în 2019, când Doha a găzduit competiția. Al-Sadd a fost eliminată în runda a doua de Monterrey și a terminat turneul pe locul 6.

75 de trofeea câștigat Al-Sadd, iar în campionat a cucerit 15 titluri, fiind cea mai titrată echipă din Qatar

28 de milioane de €este cota de piață a jucătorilor din lotul lui Al-Sadd

Pentru Al-Sadd urmează meciurile din Liga Campionilor. Formația din Doha se află într-o grupă cu Al Nasr și Al Wehdat, iar primul loc se califică mai departe.

Sunt fericit pentru victoria cu Qatar SC și că am terminat sezonul neînvinși. Am avut cel mai bun atac și cea mai bună apărare, iar golgeterul este atacantul nostru, Baghdad Bounedjah.

Xavi, antrenor Al-Sadd

Xavi, viitor antrenor la FC Barcelona?

La începutul anului 2020, fostul căpitan de la Barcelona a fost aproape de a se întoarce la trupa de pe Camp Nou, după ce Ernesto Valverde a fost demis. Numele său a fost vehiculat și după demisia lui Quique Setien, dar Xavi a declarat că nu este pregătit pentru o asemenea provocare.

„Nu cred că este momentul să antrenez Barcelona. În ianuarie i-am refuzat, iar acum nu m-au contactat. În calitate de suporter le doresc mult succes. Sunt încântat să câștig experiență, să progresez și, bineînțeles, ar fi un privilegiu pentru mine să antrenez la Barca într-o zi, alături de foști sau actuali jucători”, a spus Xavi în august 2020 într-un interviu acordat cotidianului El Pais. Inclusiv Joan Laporta a declarat că Xavi încă nu are experiența necesară pentru a antrena Barcelona.

VIDEO. Primul gol înscris de Xavi în La Liga

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Uluitor! Ce salariu uriaș cere Mino Raiola pentru Erling Haaland » Va deveni cel mai bine plătit fotbalist de pe planetă

„Los Blancos”, titlul cu numărul 35? Detaliul care aruncă în aer lupta la titlu din La Liga după victoria Madridului în „El Clasico”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează