INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

3 nume pe lista scurtă a Barcelonei » Planul lui Laporta, după demiterea lui Koeman

Ronald Koeman a fost demis după înfrângerea Barcelonei, 0-1 pe terenul lui Rayo
Ronald Koeman a fost demis după înfrângerea Barcelonei, 0-1 pe terenul lui Rayo

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 07:34 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 09:00

Ronald Koeman, 58 de ani, a fost demis de Barcelona după eșecul cu Rayo Vallecano, scor 0-1, iar locul pe banca tehnică ar urma să fie luat de Xavi Hernandez (41 de ani), una dintre legendele clubului.

Potrivit spaniolilor de la Mundo Deportivo, este doar o formalitate până când Xavi va deveni oficial noul antrenor al Barcelonei. 

Xavi, antrenor la Barcelona

Actualul antrenor al celor de la Al Sadd este dispus să preia echipa după înlăturarea lui Koeman, în aceste momente fiind discuții legate de rezilierea contractului fostului mijlocaș. Acesta ar avea inclusă în contract o clauză specială care i-ar permite să plece oricând dacă este ofertat de catalani.

Xavi a fost aproape de Barcelona și în vară, când Laporta era tentat să renunțe la Koeman, însă mutarea nu s-a concretizat, iar olandezul a rămas la echipă. Mundo Deportivo susține însă că președintele catalanilor e convins acum că Xavi ar fi varianta perfectă pentru că se potrivește perfect cu filosofia de joc pe care și-o dorește la club.

Fostul mijlocaș a petrecut aproape 24 de ani la Barcelona, unde a ajuns când avea numai 11 ani. În 2015, acesta a semnat cu Al Sadd, formație la care și-a încheiat cariera în urmă cu doi ani și pe care a preluat-o imediat ca antrenor. A adunat deja 7 trofee: titlul (2021), Cupa Qatarului (2020, 2021), Supercupa Qatarului (2019), Cupa Emirului (2020, 2021) și Cupa Stelelor (2020).

3 nume pe lista scurtă a Barcelonei » Planul lui Laporta, după demiterea lui Koeman
Xavi Hernandez este în acest moment antrenor la Al Sadd, în Qatar

Planul B al Barcelonei: Sergi Barjuan sau Gallardo

Planul A al lui Laporta este ca echipa să fie pregătită la următoarele meciuri de Sergi Barjuan, 49 de ani, antrenorul de la Barcelona B, până când vor fi finalizate tratativele cu Xavi. Dacă negocierile cu Xavi pică, atunci Sergi Barjuan ar putea păstra postul de principal cel puțin până la finalul sezonului. 

Ole, cea mai importantă publicație argentiniană, anunță un al treilea nume pe lista lui Laporta: Marcelo Gallardo. Antrenorul de 45 de ani o conduce pe River Plate din 2014, perioadă în care a izbutit să câștige Copa Sudamericana (2014) și de două ori Copa Libertadores (2015, 2018), cele mai importante trofee continentale din America de Sud.

Xavi, legenda Barcelonei

  • 767 de partide în tricoul catalanilor, fiind depășit la acest capitol doar de Leo Messi;
  • 85 de goluri marcate;
  • 17 sezoane la prima echipă;
  • 8 titluri în La Liga (99, 05, 06, 09, 10, 11, 13, 15);
  • 3x Cupa Regelui (09, 12, 15);
  • 5x Liga Campionilor (06, 09, 11, 15);
  • 2x Supercupa Europei (09, 11);
  • 2x Campionatul Mondial al Cluburilor (09, 11).

Ronald Koeman, dat afară de Barcelona

Joan Laporta, președintele catalanilor, și-a pierdut răbdarea cu tehnicianul olandez. La miezul nopții, Barcelona a anunțat oficial despărțirea, după un start de sezon dezastruos. Numai 15 puncte după 10 etape în La Liga și un parcurs execrabil în Liga Campionilor: 3 puncte după 3 meciuri obțiinute chinuit cu Dinamo Kiev și un golaveraj horror, 1-6.

Ronald Koeman a fost demis de la prima echipă a Barcelonei. Președintele Joan Laporta i-a comunicat decizia după înfrângerea suferită cu Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua joi rămas bun de la jucători. FC Barcelona îi mulțumește pentru serviciile aduse clubului și îi urează toate cele bune în cariera profesională. 
- comunicat FC Barcelona

12 milioane de euroar trebui să-i plătească Barcelona lui Koeman dacă îl dă afară, conform clauzei de reziliere a contractului scadent în vara lui 2022

Laporta era determinat să renunțe la Koeman încă de la începutul lunii, după înfrângerile cu Benfica (0-3) și Atletico (0-2). Jordi Cruyff, directorul sportiv, l-a convins însă să îi mai acorde o șansă. 

„Cruyff i-a recomandat să discute cu Koeman și i-a spus că situația se va îndrepta odată cu recuperarea lui Kun Agüero și Ousmane Dembélé și când Ansu Fati va reveni în formă", susținea TV3.

Cifre dezastruoase pentru Ronald Koeman la Barcelona

Doar 14 luni a rezistat tehnicianul olandez pe banca Barcelonei, reușind să câștige un singur trofeu, Cupa Regelui. În mandatul său, formația blaugrana l-a pierdut gratis pe legendarul Leo Messi, care a semnat în această vară cu PSG, după ce Barcelona a ajuns în imposibilitatea de a-i prelungi contractul din cauza problemelor financiare. 

Conform specialiștilor de la Opta Jose, Koeman a devenit doar al doilea antrenor al Barcelonei care pierde primele 3 El Clasico. „Recordul” îi aparținea lui Patrick O'Connell (1935 -1940). Olandezul a scris istorie ca jucător, reușind să marcheze în 1992 golul care a adus primul trofeu al Ligii Campionilor în Catalunya, scor 1-0 cu Sampdoria.

Rezumat Rayo Vallecano - Barcelona:

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Bayern Munchen, SPULBERATĂ! Campioana Germaniei a pierdut cu 0-5

Vlad Chiricheș și Sassuolo au produs surpriza etapei: victorie pe terenul lui Juventus! Radu Drăgușin, MVP la Sampdoria

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
103538191253799
Paco Raceanu  •  28 Octombrie 2021, 11:43
Postat de dora pe 28 Octombrie 2021, 10:17

La ce lot are Barca, oricine ar veni nu poate face minuni !

Pai cum nu? Daca lui Dinamo, o echipa efectiv fara fotbalisti, i se cer rezultate, cum sa nu i se ceara Barcei, cu fotbalisti (nu intre primele in lume, dar clar fotbalisti, unii chiar de calitate)!?

sibelius
sibelius  •  28 Octombrie 2021, 11:07

Bonetti nu e in carti?

dora
dora  •  28 Octombrie 2021, 10:17

La ce lot are Barca, oricine ar veni nu poate face minuni !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează