INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GIRONA

Xavi e categoric: „Aș pune clauze tuturor. Dacă e jucătorul tău nu poate juca împotriva ta”

Xavi // FOTO: Imago
Xavi // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 10:36 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 11:18

Xavi, antrenorul Barcelonei, a prefațat duelul cu revelația sezonului din Spania, Girona, programat azi, de la ora 22:00.

La Girona, echipă aflată înaintea acestei etape la egalitate de puncte cu liderul Real Madrid, sunt legitimați doi jucători împrumutați de la Barcelona: Pablo Torre (mijlocaș ofensiv, 20 de ani) și Eric Garcia (fundaș central, 22 de ani).

Dintre ei, doar Eric Garcia va putea juca. Dacă Girona îl va folosi pe Torre, va fi nevoită să achite 300.000 de euro.

S-a strecurat printre giganți și luptă la titlu în Premier League » Echipa care scrie istorie după ce a învins City și Arsenal în ultimele două meciuri
PREMIER LEAGUE
S-a strecurat printre giganți și luptă la titlu în Premier League » Echipa care scrie istorie după ce a învins City și Arsenal în ultimele două meciuri

Xavi: „Aș pune clauze tuturor”

La conferința de presă, Xavi a vorbit despre cei doi jucători împrumutați și spune că toți jucătorii împrumutați ar trebui să aibă clauze care să-i împiedice să joace împotriva clubului de care aparțin. Și l-a dat exemplu pe Joao Felix, care a decis Barcelona – Atletico Madrid (1-0).

„Clauza e logică. Uitați-vă ce s-a întâmplat etapa trecută cu Atletico Madrid și cu Joao Felix. Cum te-ai simți? Un fotbalist care e al tău nu poate juca niciodată împotriva ta!

Eu aș pune clauză tuturor. E ilogic ca un fotbalist care îți aparține să joace împotriva ta. Va fi foarte motivat, așa cum s-a întâmplat cu Joao Felix. 

Din păcate, în cazul lui Eric nu am putut pune clauza. A trebuit să facem repede transferul și nu am putut pune clauză. Dacă ar fi după mine, nu ar juca”, a declarat Xavi, potrivit Marca.

Straniul caz al lui Compagno

Și în Superligă există un caz asemănător. E vorba de Andrea Compagno, cumpărat în vara lui 2022 de FCSB de la FCU Craiova. Acesta nu poate evolua împotriva oltenilordacă FCSB nu achită 100.000 de euro. Iar până acum nu a jucat niciodată împotriva fostei formații. 

„M-am obișnuit. La început mi s-a părut ceva ciudat, era o nebunie. Anul trecut a fost o nebunie. Nu puteam să înțeleg. 

Am înțeles că în România nu e o noutate, e ceva normal, dar pentru mine era ceva anormal. A fost incredibil ca patronul să plătească 1,5 milioane de euro și să nu poată folosi un jucător când vrea. A fost foarte ciudat, dar m-am obișnuit. Știam că nu voi juca de când a apărut calendarul. Nu e problema mea că nu pot să joc”, a spus Andrea Compagno despre clauza sa.

VIDEO Imagini de la antrenamentele Barcelonei înainte de partida cu Girona

Citește și: 

Umilință incredibilă suferită de Bayern Munchen! Campioana Germaniei a fost demolată în Bundesliga

Arma secretă pentru Euro? Alex Mățan câștigă titlul în MLS, după un sezon de vis la Columbus Crew

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
valibzz
valibzz  •  10 Decembrie 2023, 12:30

Care e legatura cu Compagno? Xavi vorbeste de un jucator imprumutat, care este al clubului-mama, Compagno este transferat!

fanu
fanu  •  10 Decembrie 2023, 11:58

Xavi spune că nu e normal sa joace doar fiindcă sunt supermotivati împotriva echipei de la care sunt împrumutați; dar hai sa privim mai amplu, daca unul din cei împrumutați își dă autogol? Sau face penalty? Sau ia roșu?! Ținând cont că "la anul" e perfect posibil să revină la club. Poate chiar își mai iau o parte din salariu de la clubul de la care vin. Atunci?! Pentru mine e nu perfect normal sa nu joace,e total anormal sa joace. La Compagnie e si mai simplu: plătește sută de mii Becali și joaca, nu e vina Mititelului, e a lui Becali.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  10 Decembrie 2023, 11:48

Ce treaba are jucatorul acesta modest, care a evoluat prin San Marino, cu Barcelona si Xavi?!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează