INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi Hernandez despre noul val de antrenori: "Sufăr când alerg după minge. El este modelul meu de antrenor"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 decembrie 2018 19:32

Xavi Hernandez (38 de ani) e din ce în ce mai aproape de finalul carierei și se pregătește temeinic pentru o nouă provocare. Spaniolul, în prezent la Al Sadd, laudă noul val de tehnicieni spanioli, dar îi acordă un loc special lui Pep Guardiola. 

"Nu cred că nivelul fotbalului spaniol a scăzut. Nivelul antrenorilor, din momentul apariției lui Pep Guardiola, este unul din ce în ce mai ridicat. Sunt foarte bine pregătiți.

Am urmărit etapa trecută partida dintre Espanyol și Betis Sevilla, cu doi tehnicieni excelenți. A fost un meci fantastic, cu două echipe ofensive, care au făcut totul pentru victorie.

Am văzut și meciuri în care ambele formații vor să scape de minge și să profite de greșelile adversarilor. Fotbalul este grozav în ambele situații", a declarat Xavi pentru Marca.es.

"Guardiola este modelul meu"

"Eu nu dețin adevărul absolut, dar recunosc că pentru mine a juca bine înseamnă a ține controlul balonului. Când intru pe teren nu vreau să asist la lecția rivalului. Sufăr când alerg după minge.

În opinia mea, acțiunea perfectă este aceea în care pasezi de 20-30 de ori fără ca adversarul să atingă mingea, apoi găsești omul liber cu o pasă filtrantă.

Sunt câțiva antrenori care reușesc să facă asta. Sarri o face la Chelsea, chiar dacă nu îi iese mereu. De asemenea Betis joacă un fotbal pozitiv, Arsenalul lui Emery, Barcelona sau Tottenham. Nu l-am luat în calcul aici pe Guardiola, care e din altă ligă. Este modelul meu în materie de antrenori", a precizat fostul campion mondial cu "Furia Roja".

"Guardiola scoate tot ce e mai bun din propriii jucători. Fernandinho, spre exemplu, nu avea viziunea asta înainte de a colabora cu Pep. Apoi fundașii centrali, Otamendi, Stones, Laporte, toți și-au îmbunătățit semnificativ abilitățile cu mingea la picior"Xavi Hernandez

Vezi și:

Nici Puyol, nici Terry, nici Chiellini! » Incredibil: pe cine a numit Cristiano Ronaldo cel mai dificil adversar din carieră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează