INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi și-a prelungit contractul cu Barcelona, dar tot câștigă mai puțin decât a avut Ronald Koeman

Xavi/ foto: Imago Images
Xavi/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 16:53 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 17:17

Xavi (43 de ani) a semnat un nou acord cu campioana Spaniei până în 2025. Barca i-a dublat salariul, de la 4 la 8 milioane de euro pe sezon. Chiar și așa contractul este sub cel avut de fostul tehnician blaugrana (9 milioane) și de cinci ori mai puțin decât Roberto Mancini la naționala Arabiei Saudite.

Xavi va rămâne pe banca tehnică a Barcelonei cel puțin până în iunie 2025. Conducerea clubului a decis să-i prelungească înțelegere cu un an și să-i mărească salariul. Antrenorul de 43 de ani va trece de la 4 milioane la 8 milioane de euro net pe sezon, însă și așa câștigă mai puțin decât a primit batavul Ronald Koeman, predecesorul său la echipa catalană. 

Are și o clauză de reînnoire automată a contractului în 2025. Și staffului său i s-au mărit veniturile anuale, de la 1,5 milioane la 4 milioane de euro, după cum anunță presa spaniolă.

Xavi a semnat! Barcelona a făcut anunțul oficial
FC Barcelona
Xavi a semnat! Barcelona a făcut anunțul oficial

Xavi, de trei ori mai puțin decât Pep Guardiola

Xavi face un salt în topul mondial al câștigurilor antrenorilor, dar tot rămâne departe de vârf. Cel mai bine plătit e Roberto Mancini, ce încasează 40 de milioane de euro la naționala Arabiei Saudite. Îl urmează Diego Simeone, cu 34 de milioane achitate de Atletico în fiecare an, iar Pep Guardiola (Manchester City) este al treilea, cu 22,4 milioane. 

În continuare se plasează Jurgen Klopp, cu un salariu de 17,8 milioane plătit de Liverpool, urmat la o distanță apreciabilă de Massimiliano Allegri, ce ia „doar” 12,8 milioane de euro la Juventus.

Xavi, aproape de Ancelotti și Inzaghi

Surprinde prezența pe a șasea poziție a lui Carlo Ancelotti, 11 milioane plătite de Real Madrid, cu un milion mai mult decât primește Simone Inzaghi la Inter și cu 1,8 milioane peste câștigul anual al lui Jose Mourinho la AS Roma

Venit în noiembrie 2021 din Qatar, de la Al Saad, Xavi a reușit să câștige cu Barcelona titlul în LaLiga și Supercupa Spaniei.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Golgheter neașteptat în Bundesliga, primul jucător din campionatele de elită care ajunge la două cifre

Au bătut palma! Starul din Premier League și-a prelungit contractul, dar și-a trecut o clauză de reziliere specială

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close