INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

Yuriy Vernydub
Foto: Imago
Yuriy Vernydub Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 14:50 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 15:53

Yuriy Vernydub (56 de ani), antrenorul lui Seriff Tiraspol, este gata să se ducă în Ucraina, în ciuda faptului că țara este asediată de Rusia.

Managerul echipei care a impresionat în fotbalul european în acest sezon prin parcursul bun din grupele Ligii Campionilor, acolo unde a învins Real Madrid chiar pe „Santiago Bernabeu”, a cerut conducerii clubului să-l lase să plece în Ucraina.

Motivul? Acesta vrea să fie alături de familie, aflată în mijlocul războiului. 

„Sunt născut în Ucraina, trăiesc în Ucraina, sunt mândru de poporul meu care-și apără țara! Am în Ucraina soția, doi copii, doi nepoți, am frați și surori... Slavă Domnului, cu toții sunt teferi, sper să nu-i atingă războiul. Voi cere permisiunea clubului să mă duc lângă familia mea”, a declarat acesta potrivit moldfootball.com. 

Nu e singurul om din sport care vrea să se întoarcă în Ucraina

Vasyl Kravets, fotbalistul ucrainean de la Sporting Gijon, este și el pregătit să se întparcă în țară și anunță că este dispus să meargă pe frontul de luptă pentru a-și ajuta conaționalii.

„Vreau să merg la război și să-mi ajut oamenii. Dar nu pot ajuta pentru că nu știu să trag, să reîncarc o armă, dar adevărul este că vreau să ajut. Dacă aș putea merge, m-aș duce acolo să îmi apăr teritoriul. Este obligatoriu pentru inima ucrainenilor. Aproape toate aeroporturile noastre sunt blocate. 

Dacă țara mea are nevoie de toți cetățenii ei, eu plec. Voi vorbi cu Sporting și voi pleca. Nu dorm deloc. Mă sună mama, aude împușcături. Mă antrenez, dar mă gândesc doar la țara mea, la familie. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil”, a declarat Kravets, conform publicației spaniole Marca.

Citește alte știri de actualitate:

După Polonia, Suedia anunță și ea că boicotează barajul cu Rusia: „Indiferent de ce va decide FIFA, noi nu vom juca”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
După Polonia, Suedia anunță și ea că boicotează barajul cu Rusia: „Indiferent de ce va decide FIFA, noi nu vom juca”
Pep Guardiola condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia: „Oameni nevinovați mor, deși vor doar să trăiască în pace”
ANGLIA
Pep Guardiola condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia: „Oameni nevinovați mor, deși vor doar să trăiască în pace”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  27 Februarie 2022, 08:43

"toată lumea părăsește Ucraina" ???

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Februarie 2022, 16:21

Fiți cu băgare de seamă, trollii Moscovei sunt foarte activi in comentarii pe rețele sociale și ziare, încercând să justifice atacul absurd și plin de cruzime al Rusiei. Cred că dacă s-ar face un sondaj în RO, ar ieși că cel puțin 90% dintre români nu sunt de acord cu ce face Rusia. În schimb în zona de comentarii, din cauza trollilor prorusi (postac*ilor) procentele par total pe dos. Căutați pe net despre propaganda rusă și războiul hibrid. Pace să avem!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează