INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA

Elvețianul care ne-a dat două goluri a venit în România să impresioneze la Euro U21 » Benfica și Ajax sunt cu ochii pe el!

Zeki Amdouni
Zeki Amdouni

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 23:32 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 23:32

Zeki Amdouni, 22 de ani, cel mai valoros tânăr jucător elvețian al momentului, are cinci goluri în cinci meciuri la naționala mare, inclusiv „dubla” de la 2-2 cu „tricolorii”. A zburat la Cluj pentru a evolua la selecționata de tineret la Euro U21.

Zeki Amdouni, 22 de ani și jumătate, e cel mai bun reprezentant al noului val elvețian. Atacantul lui Basel a debutat la naționala mare pe 27 septembrie 2021, jucând 11 minute la 2-1 cu Cehia, în Liga Națiunilor A. Avea 21 de ani, 9 luni și 23 de zile la primul meci pentru seniorii Țării Cantoanelor.

Reacția lui Gică Hagi după ce Ianis s-a logodit la Paris: „Asta le-am zis”
RELAȚIE
Reacția lui Gică Hagi după ce Ianis s-a logodit la Paris: „Asta le-am zis”

Zeki Amdouni, prima „dublă" la naționala mare contra României

De atunci, nu a mai ieșit din lot. Tot rezervă la al doilea, 32 de minute pe teren cu gol marcat la 5-0 contra Belarusului. Evoluție care l-a convins definitiv pe selecționerul Murat Yakin. Au urmat alte trei partide, toate ca titular:

- 3-0 în fața Israelului. Încă o reușită.

- 2-1 împotriva Andorrei. Și încă un gol.

- 2-2 cu „tricolorii". Întâia sa „dublă" la lot.

Cinci selecții, cinci goluri. Superstart pentru tânărul vârf cu numărul 7 născut la Geneva. La națională, toți sunt încântați de Amdouni. „Zeki e un jucător complet, face lucrurile corecte pe teren", l-a descris Murat Yakin pentru cotidianul Blick. Căpitanul Granit Xhaka e convins că „are mare viitor. Dincolo de calități, e și un băiat care ascultă și muncește".

Zeki Amdouni a venit la Cluj cu o cursă Wizz Air. Agentul e cu el

Chiar dacă e deja titular indiscutabil la prima selecționată, continuă să evolueze și la echipa U21 a Elveției. Și nu a ezitat să accepte convocarea la Europenele de tineret. Marți, la nici 24 de ore după 2-2 la Lucerna, s-a întâlnit cu reporterii Blick pe aeroportul din Basel, înainte de îmbarcarea într-o cursă Wizz Air spre Cluj. Elveția are mâine primul meci la turneul final U21, pe stadionul lui CFR, contra Norvegiei.

Pentru Amdouni, acest Euro poate fi și o rampă de lansare spre o echipă mai bună, spre un campionat mai puternic. Agentul său îi va fi alături în România. E posibil să se transfere chiar acum, în timpul întrecerii. Are oferte atrăgătoare. În primul rând, Benfica și Eintracht Frankfurt, dar și Ajax e cu ochii pe el.

„Ar fi o naivitate să gândim că Zeki Amdouni va rămâne mult timp la noi"

Directorul sportiv al lui Basel, Heiko Vogel, știe că, deși are contract până în 2024, Amdouni ar putea pleca: „Ar fi o naivitate să gândim că Zeki va rămâne mult timp la noi. Dacă va continua astfel, lucrurile se pot schimba repede și în cazul lui".

22de goluri și 5 assisturi are Zeki Amdouni în 52 de meciuri jucate pentru Basel sezonul trecut în toate competițiile

7goluri a marcat Amdouni pentru naționala U21 a Elveției (11 meciuri); a debutat în 2021, la 20 de ani, 5 luni și 26 de zile

Citește și:

Transferul lui Djokovic la FCSB l-a uimit pe Șumudică: „Nu știu cum l-au convins! Avea salariu de 1 milion de dolari”

Acuzat că a „îngropat-o” pe FC Argeș în barajul cu Dinamo, Calcan a fost prezentat în Liga 1: „Aici e acasă!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  22 Iunie 2023, 15:55

Zeki Amdouni a venit la Cluj cu o cursă Wizz Air. A avut noroc. Putea sa rateze turneul, la ce intarzieri au *** de la uiz

Vezi toate comentariile (1)
Comentează