INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - FC BARCELONA 2-0 (ÎN TUR 3-1)

Ziarele catalane acuză deriva formației lui Valverde și cer urgent întăriri: ”Barca deprimantă” » Nici antrenorul n-a scăpat de critici

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 10:20

Barcelona nu reușește să depășească șocul pierderii lui Neymar. E devărat, o echipă nu stă doar într-un singur jucător, dar acest 1-5 la general cu Real, în Supercupă, spune mult despre intensitatea "cutremurului" provocat de plecarea neașteptată a brazilianului la PSG.

Ziarele catalane sunt deja în stare de alertă. Cotidianul Mundo Deportivo a văzut pe Bernabeu o Barca "deprimantă", titrând "fără bucuria de a juca, nu apar miracole", în timp ce Sport consideră situația echipei drept "alarmantă". Și pe bună dreptate.

Strategia, un fiasco

În afara lui Messi, singurul care a ținut steagul sus, și parțial a lui Sergi Roberto, nimeni n-a primit notă de trecere. În frunte cu antrenorul Ernesto Valverde, al cărui 3-5-2 din prima repriză "a fost un fiasco", după cum notează același Mundo Deportivo: "Madridul l-a contracarat cu succes, printr-un pressing agresiv, făcut foarte sus". Valverde s-a corectat după pauză, revenind la clasicul 4-3-3, formația blaugrana a arătat o altă față, dar era prea târziu. Real avea deja 2-0 pe tabelă.

Nicio soluție în ofensivă

La catalani s-a simțit acut lipsa unor soluții viabile în față. Deulofeu nu-l va putea înlocui niciodată cu succes pe Neymar, ceea ce repune pe tapet campania modestă de achiziții de peste vară. Aflată sub o presiune imensă, exercitată de mass-media și de fani pe rețelele de socializare, conducerea face eforturi uriașe pentru achiziționarea lui Coutinho și a lui Dembele. Numai că Liverpool, respectiv Borussia Dortmund, vor o bucată cât mai mare din cele 222 de milioane de euro încasate pe Neymar. Nemții cer 130 de milioane cash în schimbul atacantului de 20 de ani!


2011
în finala de Cupă de la Valencia (0-1), era ultima oară când Barcelona nu marcase în fața Realului. De atunci trecuseră 24 de întâlniri directe

10Supercupe ale Spaniei are acum Real în palmares. Două mai puțin decât liderul Barcelona

"În nouă ani de când sunt la Barcelona e prima oară când mă simt inferior Realului. Barcelona traversează o perioadă dificilă, dar sezonul e lung și e loc de mai bine"
Gerard Pique, fundaș Barcelona

"Barcelona? Nu cred că în campionat diferența între noi și ei va fi atât de mare ca în Supercupă"
Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

"Au fost schimbări importante în lot de-a lungul verii. Și probabil vor mai fi. Noi, antrenorii, ne străduim să punem echipa pe linia de plutire"
Ernesto Valverde, antrenor Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează