INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / REAL MADRID - HUESCA 3-2

Zidane neagă acuzațiile de ”nepotism” după ce l-a titularizat pe Luca Zidane în meciul cu Huesca: ”Nu mi-am promovat fiul, am promovat un fotbalist de la Real”

Luca Zidane (foto: Reuters)
Luca Zidane (foto: Reuters)

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2019 11:31

Luca Zidane, 21 de ani pe 13 mai, a jucat prima oară pe ”Bernabéu”: ”Am vrut să-l menajez pe Navas, iar Courtois era accidentat. Luca s-a maturizat, are personalitate”.

Zinedine Zidane nu s-a schimbat. Când simte că titularii sunt obosiți, când vrea să menajeze titularii, mută imediat. Schimbă ca la hochei. Pune rezervele să joace. A mai făcut-o și în primul lui mandat. Chiar și Cristiano a intrat în acest sistem de rotații, și el a avut meciuri de pauză.

Cu Huesca, după două săptămâni în care internaționalii au evoluat la selecționatele lor, Real a avut cinci nume noi față de meciul cu Celta: Luca Zidane, Nacho, Llorente, Ceballos și Brahim Díaz. Primul debutând pe "Bernabéu", ultimul fiind titularizat în premieră în templul Madridului.

"Nu-i e frică!"

A surprins apariția fiului, al treilea portar blanco. Și, inevitabil, antrenorul a fost acuzat de "nepotism". Dar ZZ explică: "Am vrut ca Navas să se odihnească (n.r. a jucat marți noapte în amicalul Costa Rica - Jamaica 1-0), iar Courtois s-a întors de la lot accidentat (la coapsă)". 

Le spune contestatarilor: "Nu mi-am promovat băiatul, am promovat un fotbalist de la Real. A jucat 16 ani la juniorii lui Real. Are personalitate. Și, ce îmi place foarte mult, nu-i e frică!". Luca mai evoluase 90 de minute la seniorii „albilor” și campionatul trecut, la 2-2 în deplasare, cu Villarreal. Și nu a greșit nici acum. 

"Eu nu fac un casting pentru sezonul viitor. Prin aceste rotații încerc să folosesc cea mai bună echipă pentru a câștiga. Unii băieți au rămas 15 zile aici, de ce să nu le dau și lor o șansă?

În același timp, am dorit ca jucătorii care au călătorit să se odihnească. Nu poți rezista 60 de meciuri doar cu 11 fotbaliști. E imposibil. Nu vreau să-i mulțumesc pe toți, dar așa gândesc eu fotbalul"
Zinedine Zidane, antrenor Real

50 de meciuriare Zidane ca antrenor al lui Real pe "Bernabéu" în LaLiga: 37 de victorii, opt egaluri și cinci înfrângeri; albii au marcat 148 de goluri (2,96 pe meci)

49.269 de spectatoriau fost duminică pe "Bernabéu", a doua cea mai slabă asistență la Madrid în acest campionat; în prima etapă, cu Getafe, au fost 48.466 de fani

 

Citește și:

REAL MADRID - HUESCA 3-2 // » Zidane obține o victorie chinuită cu ultima clasată » Lucas Zidane a fost în poarta Realului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  01 Aprilie 2019, 12:54

Se poate lua de mana cu Hagi la promovarea abuziva a odraslelor...

alexandru.popescu
alexandru.popescu  •  01 Aprilie 2019, 12:27

Daca voi va imaginati ca exista nepotism la un club cu 13 cupe ale campionilor, atunci lasati-va de meserie..! Real nu e Viitura lui Hogea..!

heisenberg_75
heisenberg_75  •  01 Aprilie 2019, 12:23
Postat de rva4 pe 01 Aprilie 2019, 11:39

Mărețul antrenor Zidane, cum il tot laudati! Ha, ha, ha! Ce gluma bună! Ce a ajuns Real cu el, dar fără Ronaldo? Egala, acasă, pe Bernabeu, ultimei clasate, Huesca, care este și decimata de accidentari-5jucatori lipsa. Norocul proverbial cu golul din penultimul minut a salvat o de la o uriasa rușine.

Zidane poate rau ,mediocru sau geniu. Dar ce a reusit el nu a reusit nimeni. Nu se poate nega asta. Vreau sa vad Barza dupa ce pleaca Missi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează