INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-3

Zinedine Zidane și-a salvat postul cu Barcelona » Francezul, mult peste Jose Mourinho în El Clasico!

Barcelona - Real Maadrid 1-3. Zinedine Zidane, care risca să fie demis, fiind anunțați posibili înlocuitori, a luat toate deciziile bune sâmbătă. A mizat pe echipă, iar echipa nu l-a trădat. +21   FOTO
Barcelona - Real Maadrid 1-3. Zinedine Zidane, care risca să fie demis, fiind anunțați posibili înlocuitori, a luat toate deciziile bune sâmbătă. A mizat pe echipă, iar echipa nu l-a trădat.

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2020 12:28 / Actualizat duminica, 25 octombrie 2020 13:16

Barcelona - Real Madrid 1-3. Zinedine Zidane, care risca să fie demis, fiind anunțați posibili înlocuitori, a luat toate deciziile bune sâmbătă. A mizat pe echipă, iar echipa nu l-a trădat.

„Nu ne-am îndoit nicio clipă de Mister". Thibaut Courtois spune exact ce cred jucătorii lui Real. Zinedine Zidane e parte din vestiarul blanco. Oricât de dificil ar fi momentul prin care trec, nu își trădează niciodată antrenorul.

Sub amenințarea lui Raul și Pochettino

După două înfrângeri stupefiante, ambele la Madrid, 0-1 cu nou promovata Cadiz în LaLiga și 2-3 cu Șahtior în Champions League, apăruseră zvonuri că ZZ riscă să fie demis, pe fondul unei avalanșe de critici. Un eșec și pe „Camp Nou" l-ar fi adus în fața unui ultimatum la meciul cu Borussia Monchengladbach, de marți. Două nume erau deja anunțate pe lista de așteptare: fantasticul Raul, care și-a început cariera de antrenor exact ca Zidane, la echipa B, Real Castilla, și Mauricio Pochettino.

Pentru francez, El Clasico era cel mai bun răspuns. Iar el a răspuns. L-a titularizat pe Fede Valverde, ținându-l pe Modrici pe bancă, și tânărul uruguayan a deschis scorul, jucând excelent. L-a înlocuit pe Nacho cu Lucas Vázquez înaintea pauzei, și Vázquez, la care Zizou ține foarte mult, nu a dezamăgit. Și, după accidentarea lui Valverde, l-a readus în meci pe Modrici, veteranul care de-abia aștepta să intre, croatul marcând cel mai frumos gol al confruntării. Toate deciziile sale au fost corecte. Pe lângă strategia aleasă, un joc compact în faza defensivă și eliberat în atac pe spațiile libere.

+17 FOTO

Zinedine Zidane: „Sunt mândru de echipa mea"

O victorie, 3-1, a treia în Catalunya (singurul tehnician care nu a pierdut în primele șase partide pe „Camp Nou"), a cincea în fața Barcelonei, îi dă siguranță lui Zidane. Dar el nu vede acest succes ca o revanșă. „Nu suntem aici pentru a le închide gura celor care ne critică. Suntem aici pentru a face ceea ce știm. Credem în noi și în jocul nostru. Sunt mândru de echipa mea"

Puțin mai târziu, a postat pe Instagram o poză cu bucuria ultimului gol. Bucuria colectivă. Arătând ceea ce contează pentru el. Grupul unit.

View this post on Instagram

EQUIPO !!!

A post shared by zidane (@zidane) on

Mult deasupra lui Mourinho

Într-o comparație făcută de statisticienii spanioli ultimii doi antrenori ai lui Real care au condus echipa în cel puțin 10 dueluri cu Barcelona, Zinedine Zidane și Jose Mourinho, ZZ îl depășește clar pe Mou. Iată performanțele lor în zece derby-uri:

ZidaneParametruMourinho
10Meciuri10
5Victorii1
3Egaluri4
2Eșecuri5
17Goluri marcate12
12Goluri primite21

6 meciurifără înfrângere are Zidane pe „Camp Nou": trei victorii, trei egaluri, golaveraj 12-7

„Mă bucur pentru jucători văzându-i pe toți strânși ca un «ananas» la golul lui Modrici. O victorie de echipă după un meci perfect" 
Zinedine Zidane, antrenor Real 

„Când e cel mai greu, atunci trebuie să fim cel mai uniți. Asta am făcut acum. Am suferit și am învins împreună" Sergio Ramos, căpitan Real

„Nimeni nu s-a îndoit de Zidane niciun moment, toți știm ce înseamnă el pentru Real Madrid" 
Emilio Butragueño, director Real

„Ar trebui să dai 40 de penalty-uri pe meci" 

Penalty-ul din minutul 63 a aprins spiritele în Clasico. Lenglet i-a întins tricoul lui Sergio Ramos la marginea careului mic și, după ce a revăzut faza pe monitor, arbitrul Martinez Munuera a dat 11 metri, chiar dacă căpitanul lui Real a exagerat căderea. La primul său meci ca antrenor împotriva lui Real, Ronald Koeman a contestat decizia: „Nu a fost penalty. Și VAR acționează numai contra Barcelonei". Andujar Oliver, specialistul cotidianului Marca în arbitraj, crede că Munuera a greșit: „Există o tragere de tricou, dar nu de penalty. Ar trebui să dictezi 40 de lovituri de pedeapsă pe meci. Eu nu aș fi fluierat niciodată".

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Leo Messi nu mai e la fel fără Cristiano Ronaldo » Statistică îngrijorătoare în El Clasico

Moment inedit cu Ladislau Boloni! Ce a făcut românul la debutul pe banca lui Panathinaikos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ali.bec
ali.bec  •  25 Octombrie 2020, 14:20

Zideane a prins curaj decand a fost comparat cu Eanis

csaba
csaba  •  25 Octombrie 2020, 14:13

Am văzut meciul, și dacă nici măcar VAR-ul nu poate fi corect ce să mai zici, sau mai nou se dă 11m cănd te mângâie cineva și nu când ești lovit la picioare, nici măcar la bschet sau la handbal nu se acordă așa de ușor faultur (ce tradus din engleză e vină, sau greșeală) și apoi nici Craiova nu câștigă dacă nu-i ajutat de arbitrii!

cneius
cneius  •  25 Octombrie 2020, 13:59

"care risca să fie demis", "ZZ riscă să fie demis"- povesti nemuritoare !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close