INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DERBY-URI

VIDEO + FOTO Ziua derby-urilor în Europa » Juventus, victorie în „Derby d'Italia”! VIDEO cu finalul incendiar din „clasicul” Greciei: gol în minutul 90+13

Ștefan Radu, printre cei mai nervoși în derby-ul Romei
Ștefan Radu, printre cei mai nervoși în derby-ul Romei

Articol de GSP - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 00:23 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 00:23

Ziua de duminică, 6 noiembrie, a oferit 9 derby-uri incendiare în fotbalul european. 

FINAL » Tottenham - Liverpool 1-2

Liverpool începe să se redreseze după un start slab de sezon. Grație succesului de azi, trupa lui Klopp a urcat pe locul 8, cu 19 puncte, în vreme ce Spurs ocupă poziția a 4-a.

Ziua derby-urilor în Europa » Juventus, victorie în „Derby d'Italia”! VIDEO cu finalul incendiar din „clasicul” Greciei: gol în minutul 90+13

Salah a decis partida din această seară cu o „dublă” semnată în prima repriză. Mai întâi, egipteanul a șutat din scurt, înconjurat de adversari, apoi a profitat de o gafă mare a lui Dier și l-a executat pe Lloris dintr-o situație de unu contra unu.

FINAL » Ajax - PSV 1-2

Despărțirea de Erik Ten Hag o face pe Ajax să tremure în lupta pentru titlu. „Lăncierii” au fost învinși de rivala PSV, scor 1-2, în runda cu numărul 13 din Eredivisie.

Veteranul Luuk de Jong, revenit din Spania, a deschis scorul în minutul 23. Erick Gutierrez a dublat avantajul oaspeților imediat după reluare, iar reușita lui Lorenzo Lucca a venit prea târziu pentru gruparea din Amsterdam.

Ziua derby-urilor în Europa » Juventus, victorie în „Derby d'Italia”! VIDEO cu finalul incendiar din „clasicul” Greciei: gol în minutul 90+13
FOTO: Facebook @PSV

PSV urcă pe primul loc în campionat, cu 30 de puncte. Are două lungimi peste Ajax, dar și un meci în plus disputat.

Chelsea - Arsenal 0-1 - Detalii AICI

După meciul solid și victoria cu Chelsea, Arsenal a trecut din nou pe locul 1 în Premier League. „Tunarii” au devansat-o pe Manchester City cu două puncte (34 față de 32). Chelsea a rămas pe locul 7 în campionatul Angliei. „Albaștrii” au două puncte sub Newcastle, echipa de pe locul 4, ultimul care duce în Champions League.

FINAL » AS Roma - Lazio 0-1

Lazio a câștigat „Derby della Capitale”, 1-0 contra celor de la AS Roma. Unicul gol a fost marcat de Felipe Anderson, în minutul 29. 

Partida a continuat cu multe fragmentări și puține oportunități reale la cele două porți. Cel mai tensionat moment s-a petrecut în final.

În minutul 87, ambele tabere au sărit ca arse. Totul a pornit de la tragerile de timp ale lui Lazio. A urmat o încăierere generală, cu Ștefan Radu printre cei mai vehemenți. Chiar dacă se afla pe banca de rezerve, fundașul român a văzut cartonașul galben. A fost singurul din tabăra lui Lazio!

Ziua derby-urilor în Europa » Juventus, victorie în „Derby d'Italia”! VIDEO cu finalul incendiar din „clasicul” Greciei: gol în minutul 90+13

Cu victoria de astăzi, Lazio urcă pe locul 3 în Serie A. AS Roma rămâne pe 5.

FINAL » Panathinaikos - Olympiakos 1-1

Panathinaikos și Olympiakos au remizat, scor 1-1, în derby-ul etapei cu numărul 11 din Grecia.

Panathinaikos continuă parcursul senzațional din Grecia. A rămas neînvinsă și după derby-ul contra campioanei en-titre. „Verzii” au obținut egalarea în minutul 13 de prelungire al reprizei secunde, dintr-un penalty aprig contestat de Olympiakos. Andraz Sporar a transformat.

FINAL » Marseille - Lyon 1-0

Marseille a învins-o pe Lyon, scor 1-0, în derby-ul etapei cu numărul 14 din Ligue 1 și a întrerupt seria de 5 partide consecutive fără victorie în toate competițiile. Unicul gol a fost marcat de Samuel Gigot, o lovitură de cap bine plasată, în minutul 43.

FINAL » Juventus - Inter 2-0

Juventus a triumfat în „Derby d'Italia”, scor 2-0. Cu lotul decimat de accidentări, „Bătrâna Doamnă” a marcat ambele goluri după pauză, prin mijlocașii centrali Rabiot (52) și Fagioli (84). Trupa lui Massimiliano Allegri urcă pe locul 5 în Serie A, peste rivala din Milano.

FINAL » Betis - Sevilla 1-1

Derby-ul andaluz dintre Betis și FC Sevilla, încheiat 1-1, le găsea pe cele două în extreme diferite. Gazdele sunt în lupta pentru locurile de Liga Campionilor, iar rivalii erau pe loc retrogradabil. Disputa a fost una tensionată. 

Sevilla a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Montiel, din minutul 38. Betis a profitat și a trecut în avantaj datorită autogolului lui Jesus Navas. Imediat, elanul a fost potolit de „roșul” lui Fekir. Imediat după pauză, Iglesias a fost și el eliminat de la gazde, iar Gudelj a stabilit rezultatul final în minutul 82.

Citește și: 

Nu l-au menajat pe Tătărușanu după meciul decis în ultimele minute: „Măcar să încerce!”

Un jucător de bază de la Barcelona admite: „Aș fi acceptat oferta de la Real Madrid. Mi-ar fi fost greu să refuz una dintre cele mai mari echipe din istorie”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dandana
dandana  •  07 Noiembrie 2022, 12:35

Aseară am văzut o nouă Juventus. Inter nu a avut șansă deloc, și la cum joacă Juventus cred ca anul asta nu mai pierd campionatul. Doar ca trebuie sa bage tot ce este bun, nu vine cred ei ca sunt buni. MILIK este prea bun să-l lași afară, chiar dacă-l bagă mijlocaș

mr90
mr90  •  06 Noiembrie 2022, 20:50

"Liverpool începe să se redreseze" ??? Tocmai au suferit doua infringeri consecutive! Mai e mult pina la redresare !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează