INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Zlatan Ibrahimovic, omul anului în Serie A la 39 de ani: „Victoria e drogul meu. Când sunt în teren, trebuie să câștig mereu, cu orice preț”

Ibrahimovici, ales omul anului în Serie A. ”Bătaia mă face să mă simt viu, însă nu există ură în lumea mea. Titlul cu Milan e cea mai mare provocare și nu mi-e teamă să visez”. Foto: Imago
Ibrahimovici, ales omul anului în Serie A. ”Bătaia mă face să mă simt viu, însă nu există ură în lumea mea. Titlul cu Milan e cea mai mare provocare și nu mi-e teamă să visez”. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 13:32 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 13:32

Zlatan Ibrahimovic, starul lui AC Milan, ales omul anului în Serie A. „Bătaia mă face să mă simt viu, însă nu există ură în lumea mea. Titlul cu Milan e cea mai mare provocare și nu mi-e teamă să visez”.

Milan a terminat anul în fruntea Seriei A în mare măsură grație lui Ibrahimovici, pe care Gazzetta dello Sport l-a ales emblema fotbalistică în Italia în 2020. Suedezul, trecut prin Covid-19 și sâcâit de o leziune musculară, admite că titlul cu rossonerii este cea mai frumoasă provocare a carierei. "Am câștigat la toate echipele unde am jucat, însă acum ar fi ceva special și nu mi-este teamă să visez. Victoria e drogul meu. Când sunt în teren, trebuie să câștig. Cu orice preț și mereu. Am un procentaj de 95 la sută al succeselor la meciurile de la antrenament. Sunt poate prea obsedat să înving. Iar bătaia mă face să mă simt viu, însă nu există cuvântul ură în lumea mea", susține Zlatan Ibrahimovic.

Moș Crăciun Zlatan

Atacantul de 39 de ani spune că nu a cerut niciun cadou de Sărbători: "Moș Crăciun sunt eu, ofer daruri celor 27 de copii ai mei. 2 sunt în Suedia, 25 la Milanello. Am pierdut foarte puține meciuri anul ăsta, nu știu dacă datorită mie, dar sigur ceva am făcut și am adus. În ianuarie, eram pe 12 și deja ne îngropaseră, iar acum am ajuns în top. Dar eu nu privesc niciodată înapoi, este târziu".

"Magia e că-s complet"

Zlatan nu știe ce-i modestia și nu are regrete, unicul fiind acela de a nu-l fi întâlnit pe Muhammad Ali, inspirația sa: "Am reușit prea multe magii, iar cea mai importantă este c-am făcut diferența în teren și-mi place. Multora li se pare imposibil pentru unu de doi metri. Când eram copil, aveam în minte să devin cât mai complet, nu doar bun la dribling, la șut ori la lovitura de cap. Sunt complet și asta e magia mea. Eu sunt focus. Când eu fac ceva, trebuie să mă ajungi. În teren, sunt 200 la sută focus și pretind la fel de la coechipieri. După aceea, glumim. La 13-14 ani am decis să devin numărul unu din lume, iar povestea asta am scris-o singur. Ronaldo, Il Fenomeno, a rămas idolul meu, însă doar Maradona a fost mai bun ca mine. Diego este cel mai mare din toate timpurile!". 

Drogul e un cuvânt urât. Lumea care se droghează e slabă. Nu-i respect pe cei ce au totul și se omoară. Pe străzi sunt oameni flămânzi, dorm sub poduri și nu renunță, pentru că sunt puternici.
Zlatan Ibrahimovici, atacant Milan


Nu sunt invidios, nici pe cei cu ochii albaștri din Malmo, aleși înaintea mea. Pentru mine toți sunt egali, blonzi sau bruneți. Dacă mă invidiază cineva, sper ca asta să le dea curaj să mă egaleze.
Zlatan Ibrahimovici, atacant Milan

22 de goluriși 7 assisturi are Zlatan Ibrahimovic în 30 de meciuri la Milan în 2020

Cele mai tari goluri marcate de Zlatan Ibrahimovic la AC Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Alt scandal cu Neymar: petrecere de 5 zile și 5 nopți cu 500 de invitați în pandemie. Are discotecă subterană!

EXCLUSIV Condiția pusă de Cosmin Olăroiu pentru a antrena în Europa: „Aș zice da imediat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează