INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - FRANȚA 1-2

Harry Kane, primul mesaj după ce a ratat un penalty în Anglia - Franța: „Nu te poți ascunde”

Harry Kane // FOTO: Imago
Harry Kane // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 13:16 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 13:48

Harry Kane, căpitanul Angliei, a avut o primă reacție după eliminarea de la Campionatul Mondial. 

Anglia a pierdut în sferturi contra Franței, 1-2, la capătul unui meci în care Harry Kane marcat un gol, din penalty, și a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 84, la 2-1 pentru francezi. 

Kylian Mbappe, dezlănțuit » Ce a făcut după penalty-ul ratat de Kane în meciul Anglia - Franța
ANGLIA - FRANȚA 1-2
Kylian Mbappe, dezlănțuit » Ce a făcut după penalty-ul ratat de Kane în meciul Anglia - Franța

Prima reacție a lui Harry Kane după eliminarea Angliei de la Campionatul Mondial 

Duminică, la o zi după meci, căpitanul Angliei a postat pe Facebook un mesaj pentru suporterii naționalei și a vorbit despre penalty-ul ratat.

„Sunt absolut devastat! Am dat ce am avut mai bun, dar totul s-a decis printr-un mic detaliu, pentru care îmi asum întreaga responsabilitate. Nu te poți ascunde. Doare și va dura ceva timp ca să trec peste. Dar face parte din sport.

Acum trebuie să ne folosim de această experiență pentru a fi mai puternici pentru următoarea provocare, atât din punct de vedere mental, când și fizic. Vă mulțumesc pentru sprijinul arătat pe întreaga durată a turneului. Înseamnă foarte mult”, a scris Harry Kane. 

Anglia, eliminată de Franța la CM 2022

Naționala lui Deschamps i-a luat tare pe englezi în primul sfert de oră, dominat fizic și teritorial în întregime de naționala „Cocoșului Galic”. Deschiderea de scor a venit dintr-o execuție de geniu a lui Tchouaméni. 

Mijlocașul Realului a prins o torpilă de la peste 20 de metri, Pickford a ajuns târziu, prea târziu pentru a bloca traiectoria balonului. Înghesuiți de francezi, britanicii s-au trezit din „pumni” și au urcat liniile.

Consecințele s-au simțit imediat: ocaziile au început să apară la poarta lui Lloris, englezii fiind mai prezenți în a doua parte a primei reprize, perioadă în care au cerut inclusiv un penalty, refuzat de camera VAR.

Nimeni n-avea însă cum să mai refuze penalty-ul primit de Anglia în minutul 54, când Tchouameni, eroul francezilor de mai devreme, l-a doborât pe Saka în careu. Harry Kane și-a asumat responsabilitatea, l-a învins fără emoții pe colegul din poarta lui Tottenham, iar partida era relansată. Sub șocul golului egalizator, Franța a traversat momente complicate, mai exact un scurt pasaj de joc în care tot elevii lui Southgate au fost mai periculoși.

Însă Franța sub Didier Deschamps e o „bestie” mult prea greu de îngenuncheat la un Mondial! Giroud, noul golgeter all-time al naționalei Franței (53 de reușite pentru „cocoși”) a apărut excelent la finalizare în minutul 78, a scăpat de marcajul larg al lui Maguire și a trimis mingea în plasă.

Anglia s-a năpustit spre poarta lui Lloris, a mai primit un penalty după o imprudență gravă a francezilor, însă Kane n-a mai fost la fel de inspirat. A transformat direct în peluză, spulberând visul Angliei de a triumfa din nou la un Mondial după o pauză de peste șase decenii.

VIDEO Totul despre Argentina - Croația

Citește și:

Schimbare majoră înainte de semifinalele Campionatului Mondial

Selecționerul miracolului Maroc acuză marile cluburi europene de rasism: „În zece ani, nimeni nu s-a uitat la mine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează