INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - FRANȚA 1-2

FOTO Kylian Mbappe, dezlănțuit » Ce a făcut după penalty-ul ratat de Kane în meciul Anglia - Franța

FOTO: Imago +7   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 11:08 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 12:21

Franța, campioana mondială din 2018, s-a calificat în semifinalele CM 2022, după o victorie la limită cu Anglia, 2-1.

Jucătorii lui Didier Deschamps au deschis scorul în minutul 17, prin Tchouameni, dar Kane a egalat în minutul 54, din penalty. După reușita lui Giroud (78), Anglia a avut șansa să egaleze, dar căpitanul Harry Kane a executat dezamăgitor un penalty, cu 6 minute înainte de terminarea timpului regulamentar.

Fernando Santos, întrebat dacă regretă că nu l-a titularizat pe Cristiano Ronaldo cu Maroc » Ce răspuns dat + Ce spune despre demisie
MAROC - PORTUGALIA 1-0
Fernando Santos, întrebat dacă regretă că nu l-a titularizat pe Cristiano Ronaldo cu Maroc » Ce răspuns dat + Ce spune despre demisie

FOTO Kylian Mbappe, reacție euforică după penalty-ul lui Harry Kane din Anglia - Franța

Kylian Mbappe, vedeta naționalei Franței, a trăit la cote maxime momentul în care Kane a executat al doilea penalty. 

Extrema de la PSG a urmărit faza din cercul de la centrul terenului, iar după ce a văzut că mingea s-a dus peste poarta lui Lloris, Mbappe nu și-a stăpânit emoțiile.

Mbappe a început să râdă și să țipe, bucurându-se ca și cum ar fi marcat un gol.

+3 FOTO

Franța a eliminat Anglia la CM 2022

Naționala lui Deschamps i-a luat tare pe englezi în primul sfert de oră, dominat fizic și teritorial în întregime de naționala „Cocoșului Galic”. Deschiderea de scor a venit dintr-o execuție de geniu a lui Tchouaméni. 

Mijlocașul Realului a prins o torpilă de la peste 20 de metri, Pickford a ajuns târziu, prea târziu pentru a bloca traiectoria balonului. Înghesuiți de francezi, britanicii s-au trezit din „pumni” și au urcat liniile. 

Consecințele s-au simțit imediat: ocaziile au început să apară la poarta lui Lloris, englezii fiind mai prezenți în a doua parte a primei reprize, perioadă în care au cerut inclusiv un penalty, refuzat de camera VAR. 

Nimeni n-avea însă cum să mai refuze penalty-ul primit de Anglia în minutul 54, când Tchouameni, eroul francezilor de mai devreme, l-a doborât pe Saka în careu. Harry Kane și-a asumat responsabilitatea, l-a învins fără emoții pe colegul din poarta lui Tottenham, iar partida era relansată. Sub șocul golului egalizator, Franța a traversat momente complicate, mai exact un scurt pasaj de joc în care tot elevii lui Southgate au fost mai periculoși. 

Însă Franța sub Didier Deschamps e o „bestie” mult prea greu de îngenuncheat la un Mondial!  Giroud, noul golgeter all-time al naționalei Franței (53 de reușite pentru „cocoși”) a apărut excelent la finalizare în minutul 78, a scăpat de marcajul larg al lui Maguire și a trimis mingea în plasă. 

Anglia s-a năpustit spre poarta lui Lloris, a mai primit un penalty după o imprudență gravă a francezilor, însă Kane n-a mai fost la fel de inspirat. A transformat direct în peluză, spulberând visul Angliei de a triumfa din nou la un Mondial după o pauză de peste șase decenii.

VIDEO Totul despre Argentina - Croația

Citește și: 

7 statistici de pus în ramă după Anglia - Franța » Complexul sferturilor. Thuram, detronat și „blestemul” campioanei, rupt!

Roy Keane a găsit vinovatul după eliminarea Angliei de la Mondial: „Putea face mai multe” » Fanii au reacționat imediat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
Tibisor
Tibisor  •  11 Decembrie 2022, 18:45

Ce sa astepti de la un pusti rasfatat si tinut in puf ! Si-a batut joc de un club ca Real Madrid si F. Perez ... n-are timp pentru a invata ce este respectul si bunul simt ... paradoxal , asta a fost singura lui miscare consemnata din tot meciul de aseara ... penibil !

vasileroaita
vasileroaita  •  11 Decembrie 2022, 13:43
Postat de enigmaticul pe 11 Decembrie 2022, 12:14

Râzi tu, măi ”Muppet”, dar nici tu nu prea te-ai văzut pe teren!! Nu prea te văd bine în meciul următor!

Așa e! E vai de capul lui! Mbappe-ul vostru este mult mai bun!!!

enigmaticul
enigmaticul  •  11 Decembrie 2022, 13:07

Sigur, sunt destui, de ex. Luca Modric, Giroud, apoi din echipa Marocului vreo 3-4 jucători, cu o bună pregătire fizică și detentă impresionantă(să te poți înălța, pentru a lovi mingea cu capul, mai mult decât brațele portarului, nu este la îndemâna oricărui fotbalist).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close