INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - FRANȚA 1-2

7 statistici de pus în ramă după Anglia - Franța » Complexul sferturilor. Thuram, detronat și „blestemul” campioanei, rupt!

Anglia - Franța 1-2 // foto: Guliver/gettyimages +23   FOTO
Anglia - Franța 1-2 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 10:22 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 10:56

Victorioasă cu Anglia, 2-1, Franța s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial. Duelul a fost spectaculos, prilej ideal pentru înregistrarea unor statistici deosebite.

Franța, campioana mondială din 2018, a ajuns în careul de ași și la ediția din acest an, și țintește repetarea performanței de acum 4 ani. În semifinale o așteaptă Maroc, echipa-revelație a turneului final.

Meciul împotriva englezilor a fost spectaculos, cu multe ocazii, fotbal-șampanie și chiar penalty ratat. Un prilej perfect pentru înregistrarea unor nume noi și statistici aparte în cărțile de istorie.

„Acum înțelegeți?” » Ce nu s-a văzut la TV în cel mai încins moment din Argentina - Țările de Jos, când Lautaro Martinez se îndrepta către punctul cu var. Olandezii, disperați să-l facă să rateze
ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA 2-2 (3-4 la penalty-uri)
„Acum înțelegeți?” » Ce nu s-a văzut la TV în cel mai încins moment din Argentina - Țările de Jos, când Lautaro Martinez se îndrepta către punctul cu var. Olandezii, disperați să-l facă să rateze

7 statistici tari după Anglia - Franța

Statisticienii de la Opta au extras 7 statistici extrem de interesante din duelul 100% european din sferturi, pe care vi le prezentăm în continuare:

1. Franța este prima campioană mondială en-titre care ajunge în semifinalele Campionatului Mondial după Brazilia în 1998.

2. A fost a șaptea oară când Anglia a părăsit Campionatul Mondial în faza sferturilor. Nicio altă echipă n-a mai fost eliminată în această fază de atât de multe ori.

3. Cu penalty-ul transformat, Harry Kane a ajuns la 4 goluri de la punctul cu var la Campionatul Mondial. Niciun alt jucător din istoria competiției nu mai are atât de multe. Kane putea ajunge chiar la 5 astfel de reușite, dar a ratat un penalty pe final de meci.

4. În ciuda ratării, Kane a ajuns la 53 de goluri înscrise pentru naționala Angliei, fiind acum golgheter all-time, la egalitate cu Wayne Rooney.

Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Anglia - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+19 FOTO

5. Anglia nu a câștigat niciun meci la Campionatul Mondial în care a fost condusă la pauză. După 1-2 cu Franța, are un bilanț de două egaluri și 7 înfrângeri în astfel de scenarii.

6. La 19 ani și 164 de zile, Jude Bellingham a devenit cel mai tânăr jucător englez titular într-un sfert de finală de Mondial. Recordul îi aparținea lui Wayne Rooney, care a fost titular contra Portugaliei la ediția din 2006, când avea 20 de ani și 250 de zile.

7. A fost al 143-lea meci pentru Franța al lui Hugo Lloris, record absolut pentru naționala din Hexagon, peste Lilian Thuram, cu 142 de partide.

Mai multe știri despre Anglia - Franța 1-2: 

Basarab Panduru ştie de ce a ratat Harry Kane execuţia de la 11 metri cu Franţa, deşi anterior transformase impecabil: „După primul penalty ziceai că nu există executant mai bun decât el”

Jordan Pickford s-a enervat după Anglia - Franța » Gestul făcut de portar: „Aveți respect!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează