EXCLUSIV Fotbalistul lui Dorinel Munteanu vede o câștigătoare-surpriză la Mondial: „Mai în glumă, mai în serios...”

Modric este mândria Croației, jucătorul poreclit „Maestrul” la Real Madrid. Foto: Imago Images
Modric este mândria Croației, jucătorul poreclit „Maestrul” la Real Madrid. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 10:48 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 10:53

Croatul Antonio Azinovic (30 de ani), uriașul de 1,91 metri din apărarea Oțelului Galați, spune de ce el și suporterii lui Luka Modric (37 de ani) văd echipa națională o mare favorită la Campionatul Mondial din Qatar.

  • Croația face parte din grupa F, alături de Belgia, Canada și Maroc. 
  • Miercuri, 23 noiembrie, ora 12:00, echipa lui Zlatko Dalic înfruntă Maroc. Meciul e liveTEXT pe GSP și în direct la TV, pe TVR 1.

Croația este una dintre favoritele pentru a-și disputa supremația în Qatar. Echipa lui Zlatko Dalic (56 de ani), de peste 5 ani în funcție, a avut un final de 2022 impresionant, slalomând printre victorii de impact contra unor adversari tari în Liga Națiunilor. I-a doborât pe danezi, pe francezi, pe austrieci, iar suporterii speră măcar într-o reeditare a performanței de la Mondialul din Rusia din 2018, finală cu Franța (2-4).

Modric și compania intră treptat în „focurile” competiției, duelându-se în grupă cu Maroc, Canada și Belgia.

Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe
QATAR
Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe

Antonio Azinovic: „Nu este ultimul dans al lui Modric”

Uriașul din apărarea Oțelului Galați, Antonio Azinovic, 30 de ani, este cu mintea la meciurile echipei lui Dorinel Munteanu, care luptă pentru promovare în eșalonul secund, și cu sufletul alături de naționala țării sale.

Fundașul născut la Zagreb speră ca străzile capitalei să se umple din nou pentru a celebra succesul unei națiuni, așa cum este privită victoria Croației lui Dalic.

5 victorii consecutiveare Croația înaintea startului World Cup, patru în Nations League, plus cea din amicalul cu Arabia Saudită (1-0)

Ronaldo și Messi cred că vor face un turneu memorabil, întrucât sunt fotbaliști incredibili. Oricum, este primul Mondial iarna, sper să fie și ultimul! 

- Antonio Azinovic, fundaș Oțelul

„Mai în glumă, mai în serios, sper ca țara noastră să încheie Mondialul pe o poziție mai sus față de Rusia 2018. Favoritele mele sunt Croația și Brazilia. Și eu, și croații ne bazăm pe Luka Modric, un mare profesionist. El trăiește fotbalul. Felul în care se antrenează și joacă la vârsta lui este incredibil. Chiar dacă are 37 de ani, mai poate juca fără probleme câteva sezoane bune la cel mai înalt nivel și niciunul dintre croați nu consideră că este ultimul lui dans în fotbalul mare!”, a explicat Antonio Azinovic pentru Gazeta Sporturilor.

Fotbalistul lui Dorinel Munteanu vede o câștigătoare-surpriză la Mondial: „Mai în glumă, mai în serios...”
Antonio Azinovic (dreapta), piesa de rezistență la Oțelul Galați. Foto: Facebook @SC Otelul Galati

Care sunt punctele forte și punctele slabe ale Croației

Azinovic a mărturisit că se cunoaște cu mai mulți internaționali croați: „Punctele tari ale noastre sunt caracterul, calitatea, patriotismul și faptul că cei mai mulți fotbaliști joacă în ligile de elită ale Europei. Punctul slab este, probabil, faptul că schimbăm generația și avem mulți tineri. Dar cei experimentați, «bătrânii», știu ce să-i învețe pe cei tineri”.

Este un Mondial ciudat, cred că va fi extrem de interesant, ținând cont și de numărul mare de meciuri bifat de jucători la echipele de club. Nu au avut timp de odihnă înaintea Qatarului. 

- Antonio Azinovici, fundaș Oțelul

1 este cifra eșecurilorcroaților în 2022, 0-3 cu Austria, acasă, în Nations League, în rest 6 victorii și două remize

VIDEO. De aici se produce și se cosmetizează Mondialul!

Mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

A jucat la Real Madrid, acum e în Liga 1 și mizează pe foștii colegi la Mondial

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
basan
basan  •  21 Noiembrie 2022, 15:11

Nu ar fi nici o surpriză să câștige Croația.Sunt printre favoriți.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează