INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA 3-0

Fost internațional român: „Ne trebuie un Institut de Cercetare. L-ați văzut pe Messi cum îl ia în sprint pe acel puști de 20 de ani? Sigur nu e de la mierea de Manuka”

Lionel Messi // FOTO: Imago +14   FOTO
Lionel Messi // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 13:15 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 13:47

După ce a făcut semifinala Argentina - Croația 3-0, Ciprian Marica trage un semnal de alarmă.

Fostul internațional a analizat faza creată de Lionel Messi la golul de 3-0, când l-a driblat cu ușurință pe Josko Gvardiol și se întreabă de ce în România nu există jucători cu aceeași capacitate fizică. 

Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial: „Pepe a avut dreptate”
Argentina - Croația 3-0
Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial: „Pepe a avut dreptate”

Ciprian Marica, după Argentina - Croația

„Eu când l-am văzut pe Messi la 35 de ani cum îl ia pe acel puști de 20 de ani, care este cotat și la 80 de milioane, la un sprint de 60 de metri, stau și mă gândesc că noi ceva facem greșit. Noi nu avem un puști... 

Messi are 35 de ani și are forța necesară să se ducă în sprint, să-l întoarcă o dată, să-l mai ia o dată și să-l mai întoarcă o dată. Mi se pare o incredibilă forță în picioare. E clar că noi facem ceva greșit!

Sigur, ne comparăm cu Messi, dar ne comparăm cu Messi la 35 de ani. De unde are atâta forță și picioare? De unde atâta potență încât să se poată să se bată la același nivel cu un puști de 20 de ani? 

E clar că nouă ne lipsește un Institut de Cercetare, în adevărul sens al cuvântului. Trebuie să ne spună și nouă de ce ăia au forța aia în picioare și reușesc să se bată, iar noi nu. Noi avem plumb în picioare! Nu reușim. Ceva trebuie studiat, căutat. Undeva greșim! 

Noi am luat-o pe aia cu glutenul. «Domnule, nimeni nu mai mănâncă cu gluten! Paste fără gluten» Am venit apoi cu mierea de Manuka. «Gata! Toată lumea mănâncă miere de Manuka». Domnilor, nu vedeți că nu e suficient, că trebuie mult mai mult de atât?”, a spus Marica, potrivit sport.ro.

VIDEO Jucătorii Argentinei, petrecere în vestiar după meciul contra Croației

Citește și: 

Luka Modric, nervos după Argentina - Croația: „Arbitrul e un dezastru” » Ce a spus despre Lionel Messi

Leo Messi, omul meciului Argentina - Croația: „Ce grup nebun! Am trăit ceva spectaculos” » Imagine specială: selecționerul Scaloni în lacrimi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  15 Decembrie 2022, 04:29

Sa investim in prosoape!))) Aia mananca muschi de vita argentinian si noi am ramas la ciorba! Cam asta e diferenta! Au prosopul mai tare!))) Le zboara capul in tribuna in campionatul intern ,il arunca aia inapoi si joaca mai departe. La noi cind il atingi pe adversar e caz de Smurd! Suntem caz de targa pe scurt la absolut orice

digitalbarista
digitalbarista  •  14 Decembrie 2022, 22:16

cipica, se numeste munca. pe messi nu l-am vazut la fratelli. ce *** sa faca un institut pentru 'fotbaliatorii' nostri? sa faca insitutu antrenamentele?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  14 Decembrie 2022, 22:05

Ca sa aiba relevanta ce spune Marica, ar trebui ca toti din nationala lui sau altii mai dezvoltati canoi sa aiba aceleasi rezultate. Dar nu este asa, ceea ce insemna ca la unii mai este si nativ, si foarte important este cum se pastreaza si ce fac fiecare. Cati sunt ca Deac la noi? Fotbalistii romani sunt fericiti daca prind un transfer undeva si freaca banca. Ca asta-i mentalitatea de looser pe care o avem (marea majoritate) Avem exceptia Deac, dar avem si deceptia Ilie Dumitrescu, care daca nu gresesc s-a retras pe la 28 de ani dupa ce a pus ceva bani deoparte.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează