INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA 3-0

Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial: „Pepe a avut dreptate”

Daniele Orsato // FOTO: Imago
Daniele Orsato // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 10:04 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 12:10

Argentina - Croația 3-0. Bruno Maric, președintele Comisiei de Arbitri din Federația croată, îi aduce acuzații grave „centralului” Daniele Orsato și preia teza avansată de fundașul portughez Pepe (39 de ani), potrivit căruia, la acest turneu, „Argentina este favorizată”.

Croații au recunoscut fair-play că Argentina a fost echipa mai bună în semifinala de marți și merită să dispute finala de duminică. Însă au un dinte împotriva „centralului” Daniele Orsato și contestă categoric penalty-ul din care sud-americanii au deschis scorul.

Luka Modric, nervos după Argentina - Croația: „Arbitrul e un dezastru” » Ce a spus despre Lionel Messi
ARGENTINA - CROAȚIA 3-0
Luka Modric, nervos după Argentina - Croația: „Arbitrul e un dezastru” » Ce a spus despre Lionel Messi

Croații acuză o conspirație după meciul cu Argentina: „A avut dreptate Pepe”

Primul a fost chiar căpitanul Luka Modric, „arbitrul e un dezastru, la acea fază n-a fost penalty”, apoi a pus „tunurile” pe „centralul” italian și selecționerul Zlatko Dalic. 

„Înaintea fazei în care a acordat lovitura de la 11 metri a fost un corner pentru noi. Nu ni l-a dat. Și de aceea protestau jucătorii mei. Apoi, la acțiunea sancționată cu penalty, ce ar fi trebuit să facă Livaković în acel moment, unde s-ar fi putut duce din calea lui Alvarez? Dacă acestea sunt niște reguli noi, ar fi trebuit să ni se spună despre ele”, a comentat Dalic la conferința de presă.

Bruno Maric: „Nedrept și inacceptabil”

Însă cele mai grave acuzații i se aduc lui Orsato din Zagreb. Președintele Comisiei de Arbitri de la Federația croată, Bruno Maric, a vorbit deschis, în direct la TV, despre o conspirație. 

„Deși nu mă număr printre aceia care cred în teoriile conspirației, trebuie să spun că ceea ce a afirmat portughezul Pepe are sens. Argentina este cu adevărat favorizată. Decizia arbitrului din minutul 32 indică o astfel de posibilitate. Această lovitură de pedeapsă nu a existat. Livaković nu a comis un fault. Nu putea fi decât un fault al lui Alvarez asupra portarului. 

Îmi pare rău să asist la o decizie incredibilă a lui Orsato, o decizie cu impact direct asupra rezultatului. Este nedrept și inacceptabil!”.

Pepe: „Să-i dea deja trofeul Argentinei!”

Pepe și Bruno Fernandes se plânseseră de arbitrajul lui Facundo Tello la „sfertul” cu Marocul, pierdut de naționala Portugaliei cu 1-0: „Am avut un penalty în prima repriză și nu ni s-a dat. Este inadmisibil ca un argentinian să ne fluiere astăzi, având în vedere ce s-a întâmplat ieri, cu Messi care s-a plâns de arbitrajul lui Lahoz. Din ce am văzut astăzi, pot să-i dea deja trofeul Argentinei!”.

Tot Tello fusese la centru la o altă înfrângere a Portugaliei, cea din grupe, în fața Coreei de Sud (0-1).

„A fost penalty! N-a fost cartonaș roșu, pentru că portarul a vrut să joace mingea. A fost o dispută pentru minge, în care a încurcat un adversar. Decizie corectă: lovitură de la 11 metri. Alvarez avea prim-planul, urmărea mingea, iar portarul a venit în el. Nu contează ce a vrut să facă portarul, e fault. Nu s-a lovit Alvarez de Livaković, portarul a ieșit" Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA, la Digisport

Citește și:

Argentinienii s-au descătușat în vestiar: „Brazilia, ce s-a întâmplat? S-a șifonat cvintupla campioană”

Devastatori! Cele mai tari statistici după ce Leo Messi și „Păianjenul” Alvarez au făcut ce au vrut cu Croația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
mchereja
mchereja  •  29 Ianuarie 2023, 15:28
Postat de flob pe 14 Decembrie 2022, 14:30

Portarul a atins mingea? Nu ..atunci adio. S-a pus paravan in atacant cu picioarele crăcănate. Atacantul ce trebuia să facă istețule?

Să se bage in portar, să caute penaltyul, nu? Exact ce a făcut, istetule!

mchereja
mchereja  •  15 Decembrie 2022, 09:22
Postat de flob pe 14 Decembrie 2022, 14:30

Portarul a atins mingea? Nu ..atunci adio. S-a pus paravan in atacant cu picioarele crăcănate. Atacantul ce trebuia să facă istețule?

Ai văzut vreodată un penalty cauzat de faultul unui portar?? Când portarul încearcă să lovească mingea și îl impiedică pe atacant? Aici portarul se oprește, "istețule" nu impiedică pe nimeni! Atacantul intra in el, deci fault in atac! :) Imagineaza-ti un portar care așteaptă ca atacantul sa șuteze, ăsta dă mingea pe lângă el, apoi îi dă un genunchi in coaste și se dă penalty... :))

mattteo
mattteo  •  14 Decembrie 2022, 18:56
Postat de melcul_furios pe 14 Decembrie 2022, 18:22

Craciunescu vorbeste prostii - Alvarez lobeaza mingea spre poarta, in dreapta si apoi merge in stanga - asadar nu urmarea mingea, deja sutase pe poarta. In acelasi timp se vede portarul cum are piciorul in pamant si Alvarez se loveste de el in loc sa incerce sa il evite, nu schiteaza deloc evitarea lui si evident cauta contactul. Depinde de interpretare, poate sa fie sau nu penalti insa nu poti spune ca Alvarez avea mingea sau o urmarea, e clar ca deja sutase pe poarta si astepta sa vada daca intra sau nu, nici un atacant in lumea asta nu da mingea peste portar in dreapta si fuge in stanga in loc sa dribleze pe jos, in viteza.

Craciu escu nu e normal. Ala.da penalty ai daca sufla cineva. Mi-am facut cruce la ce reluari am vazut in Liga 1 cand el spune penalty

Vezi toate comentariile (40)
Comentează