INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA

Devastatori! Cele mai tari statistici după ce Leo Messi și „Păianjenul” Alvarez au făcut ce au vrut cu Croația

Julian Alvarez și Lionel Messi, devastatori în prima repriză din Argentina - Croația +14   FOTO
Julian Alvarez și Lionel Messi, devastatori în prima repriză din Argentina - Croația

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 21:58 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 22:36

Prima repriză din Argentina - Croația (scor 2-0 la pauză) a fost dominată de cei doi jucători de atac ai „pumelor”, Julian Alvarez (22 de ani) și Lionel Messi (35).

Alvarez, supranumit „Păianjenul”, a obținut penalty-ul din care Messi a deschis scorul în minutul 34, în timp ce „Puricele” nu doar că a transformat penalty-ul, dar i-a pasat decisiv lui Julian la golul 2, o bijuterie reușită de atacantul lui Manchester City, care s-a distrat cu apărarea adversă și a finalizat cu sânge rece.

Apoi, în a doua repriză, aceiași doi jucători au dus scorul la 3-0: pasă Messi, finalizare Alvarez. 

+10 FOTO

Julian Alvarez și Lionel Messi, devastatori în Argentina - Croația 

Julian Alvarez a ajuns, astfel, la 4 goluri la această ediție a Campionatului Mondial. Alvarez, la 22 de ani, are deja mai multe goluri la Mondiale decât Sergio Aguero, care a punctat numai de două ori pe cea mai importantă scenă fotbalistică. L-a depășit și pe Carlos Tevez, autorul a 3 goluri. 

Cu golurile înscrise astăzi, Alvarez a ajuns la 28 de reușite pentru echipele de club și echipa națională în acest an. Totodată, a devenit cel mai tânăr argentinian care înscrie într-o semifinală de Campionat Mondial din 1930 încoace. Atunci, Peucelle a punctat la 21 de ani, Scopelli la 22.

Jucători argentinieni care au reușit „duble” în semifinalele Campionatului Mondial:

  • Stabile și Peucelle în 1930 
  • Maradona în 1986 
  • Julian Alvarez în 2022

Cu 11 goluri și 9 pase de gol, Leo Messi a devenit primul jucător care participă direct la 20 de goluri în toată istoria Mondialului.

Messi și Julian Alvarez „colaborau” de acum 10 ani :)

După ravagiile marca Messi & Alvarez, o fotografie de acum 10 ani a început să circule pe rețelele de socializare. În 2012, Alvarez, copil, se înghesuia pentru a face o poză cu idolul său. Acum, cei doi duc Argentina spre finala mondială.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial: 

Gianni Infantino l-a „copiat” pe Istvan Kovacs în Qatar » Ce a făcut șeful FIFA

Ivana Knoll și-a găsit partener pentru semifinala Argentina - Croația! Cu cine a fost surprinsă în tribune

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
alx_cta
alx_cta  •  14 Decembrie 2022, 10:55
Postat de Georgegeorge2022 pe 14 Decembrie 2022, 06:41

Golul al 2 al argentinienilor a fost facilitat de o serie de greseli ale aparatorilor croati, ultima fiind a lui Sosa, care i-a pus mingea pe tava lui Alvarez; de aici si pana a scrie ca argentinianul a inscris o bijuterie de gol e distanta lunga! Exagerata aceasta euforie a comentatorilor si jurnalistilor romani pentru aceasta calificare a argentinienilor!

Daaa..eu zic ca trebuia anulat golul si reluata faza , asta dupa ce li se dadeau doua palme fundasilor croati ca sa-si revina la realitate si sa se apere cum trebuie !

flob
flob  •  14 Decembrie 2022, 10:51

La golul 3, orice jucător din liga 1, cădea în locul lui Messi, cum simțea mâna adversarului pe umărul lui. Messi a dus faza până.la capăt. Duganzic sau Compagno erau pe jos in tușă și cu mâinile pe sus cerând fault.

flob
flob  •  14 Decembrie 2022, 10:50
Postat de Georgegeorge2022 pe 14 Decembrie 2022, 06:41

Golul al 2 al argentinienilor a fost facilitat de o serie de greseli ale aparatorilor croati, ultima fiind a lui Sosa, care i-a pus mingea pe tava lui Alvarez; de aici si pana a scrie ca argentinianul a inscris o bijuterie de gol e distanta lunga! Exagerata aceasta euforie a comentatorilor si jurnalistilor romani pentru aceasta calificare a argentinienilor!

Și Maradona când a dat gol Angliei in 86 tot după o serie de greșeli a englezilor a făcut+o. Bah, lăsați frustrările personale, ar fi putut da pase dar a preferat să pătrundă singur și trebuie să știi cu gogoașa sa poți profita de astfel de greșeli. Daca ești lemn, se lovește mingea de tine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează