INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 D.PEN)

Reacția presei franceze, după ce Mbappe a fost doborât de Messi în finală + titluri din Argentina

Leo Messi e suprem, Mbappe se mulțumește cu argintul / Sursă foto: Imago Images +43   FOTO
Leo Messi e suprem, Mbappe se mulțumește cu argintul / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 21:30 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 21:56

Presa din Franța îi dă credit lui Lionel Messi pentru triumful reușit de Argentina în fața „Les Bleus” în finala Campionatului Mondial (2-2, 4-2 d.pen). 

„Mbappe nu a fost suficient. După o finală total suprarealistă, poate cea mai frumoasă din istorie, Argentina a câștigat Cupa Mondială, învingând Franța la penalty-uri”, au scris cei de la L'Equipe. 

Peste 2 milioane de oameni sărbătoresc pe stradă titlul mondial cucerit de Argentina
ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)
Peste 2 milioane de oameni sărbătoresc pe stradă titlul mondial cucerit de Argentina

„Francezii aproape de miracol, dar Messi este campion mondial”

„Francezii sunt aproape de un mircaol, dar Messi este campion mondial", a titrat și publicația Le Parisien, completată de cei de la Le Figaro: „După o finală de excepție, Argentina detronează Franța”.

Franța a pierdut la penalty-uri în fața Argentinei, încoronată pentru a treia oară în istoria sa. 

- Le Monde

Presa din Argentina exultă: „Messi a jucat finala vieții cu Franța”

Dincolo de amărăciunea francezilor, presa din Argentina exultă după istoricul succes obținut de „pume”.

„Lionel Messi a jucat finala vieții lui cu Franța. Ghetele lui de culoarea soarelui și pumnul strâns ridicat după fiecare victorie sunt cele cu care Messi a împlinit visul a peste 46 de milioane de fani, a căror inimi au bătut pentru Argentina din toate colțurile lumii. 

Puțini sunt cei care vor reuși să doarmă în noaptea de duminică, la doar câteva ore după finala Cupei Mondiale din Qatar. Emoțiile au cuprins șira spinării fiecărui jucător, dar nimic nu l-a putut clinti pe căpitanul Argentinei”, au scris cei de la TyCSports.com.

„Argentina-i campioană mondială la penalty-uri! Messi, ca Maradona! Franța, KO în ciuda performanței lui Mbappe”, au titrat italienii de la cotidianul roz Gazzetta dello Sport. 

Cele mai tari imagini din Argentina - Franța, marea finală a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

+39 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța
Pronosticul nebun al lui Gică Popescu s-a adeverit! » Ce presimțea „Baciul” înaintea marii finale Argentina - Franța
ARGENTINA - FRANȚA
Pronosticul nebun al lui Gică Popescu s-a adeverit! » Ce presimțea „Baciul” înaintea marii finale Argentina - Franța
Dezgustat de cum a apărut Messi la festivitatea de premiere de la CM: „Poza istoriei în fantomă? Maradona n-ar fi acceptat așa ceva!”
ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)
Dezgustat de cum a apărut Messi la festivitatea de premiere de la CM: „Poza istoriei în fantomă? Maradona n-ar fi acceptat așa ceva!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
traian_v
traian_v  •  19 Decembrie 2022, 02:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gepeto
gepeto  •  19 Decembrie 2022, 00:01

La cum a tras arbitrul polonez cu argentina ai zice a l-a pregatit bricheta diaconu. Primu penalty inexistent. Nici la baschet nu se dadea fault. Cel dat frantei a fost pt alibi dar a fost "mai penalty" (porumboiu sau craciunescu stiu sa va explice "maniera" , sau pinalti, gino,mitica, vulpoii batrani). Alt contact mai clar la thuram s-a dat simulare. Fault la saritura al lui messi s-a dat pt argentina. La potential penalty a dat avantaj si a lasat jocul liber. Nici macar o reluare la tv, dapai var check. Apoi la fault si contraatac al frantei a fluierat si nu a lasat avantaj . Mai clara maniera ca asta tendentioasa nu am mai vazut de la divizia a. Dar toti voiau ca messi sa vanda imagini si rating . Nu lasa adevarul sa opreasca o poveste buna. Olanda, Croatia au fost la fel rapuse. Nu ca juca prost argentina,dar daca nu deschizi scorul e greu, chiar si penalty dat degeaba. Iesi pe atac si mai iei unul doua pe spatiile lasate libere. Smecherie clasica. Dar franta a reusit sa intoarca scorul. Desi au jucat prost cu pase gresite si arbitru partinitor (a la bricheta)

adriann_
adriann_  •  18 Decembrie 2022, 23:20
Postat de st.il. pe 18 Decembrie 2022, 22:18

Medalia de vice-campion mondial la fotbal 2022, pentru BENZEMA, cine i-o va atârna la gât ???...

Daca Deschamps avea un graunte de inspiratie il aducea pe Karim B pentru finala si acum sarbatoarea al treilea titlu pentru Franta...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează