INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BELGIA - MAROC 0-2

Corespondență din Qatar Belgia făcută KO! Maroc, ce nebunie! » GSP a asistat pe stadion la o nouă mare surpriză

FOTO: Imago +9   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 17:04 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 17:11

Maroc a învins Belgia, scor 2-0, în runda secundă a grupei F de la Campionatul Mondial și a devenit favorită la calificarea în optimile de finală.

  • Belgia și Maroc fac parte din grupa F, alături de Croația și de Canada.
  • Andrei Crăițoiu și Dan Udrea, trimișii GSP în Qatar, au fost la meci și au transmis cele mai importante informații de la fața locului.

Apărarea Marocului e formată din fotbaliști de la PSG (Hakimi), Bayern (Mazraoui), West Ham (Aguerd) și Beșiktaș (Saiss), iar selecționerul Walid Regragui speculează din plin acest avantaj.

Am asistat la ritualul aducerii, scoaterii și spălării crabilor în Piața de Pește din Doha » Câți bani au încasat pescarii indieni pentru captura de jumătate de tonă, într-o zi de muncă
REPORTAJ GSP
Am asistat la ritualul aducerii, scoaterii și spălării crabilor în Piața de Pește din Doha » Câți bani au încasat pescarii indieni pentru captura de jumătate de tonă, într-o zi de muncă

Africanii au debutat cu o remiză „albă” în fața vicecampioanei mondiale Croația, iar astăzi a dat lovitura împotriva ocupantei locului 3 la precedentul turneu final, Belgia. 

Maroc, încă o surpriză la Campionatul Mondial

De Bruyne și colegii nu au impresionat nici la debut, dar au trecut norocos de Canada, scor 1-0. Azi șansa s-a întors în favoarea adverasarilor!

VAR-ul i-a salvat de golul lui Ziyech, din prelungirile primei reprize, dar nu a mai putut interveni în minutul 73, când Sabiri a executat inteligent o lovitură liberă, șut la colțul scurt, din lateral, și l-a păcălit pe Courtois

„Dracii roșii” n-au avut forța să împingă liniile, iar în prelungiri au mai primit o lovitură. Aboukhlal a profitat de greșelile lui Witsel și a punctat cu o execuție perfectă, sub bară, din 6 metri. A adus altfel prima victorie a Marocului la un Mondial, după o pauză de 24 de ani. 

VIDEO. Golul lui Aboukhlal declanșează nebunia în rândul suporterilor marocani

Maroc, liderul grupei F de la Campionatul Mondial

Maroc strânge 4 puncte în primele două runde și este favorită la calificarea în optimile de finală. În ultima rundă întâlnește Canada, iar o remiză îi este suficientă.

FINAL. Belgia - Maroc 0-2

  • Au marcat: Sabiri 73, Aboukhlal 90+2
  • Peste 90% dintre spectatorii prezenți la meci sunt marocani, cei care domină, evident, fondul sonor. Înainte de fluierul de start a avut loc și un incident minor: un steag al Palestinei a fost arborat peste bannerele FIFA din stadion. Stewarzii și-au făcut imediat apariția și l-au îndepărtat.
  • Reușita lui Ziyech din prelungirile primei reprize a fost anulat pe motiv de ofsaid, după consultarea VAR. Courtois gafase inexplicabil la lovitura liberă executată de Ziyech, însă la verificarea fazei s-a observat că unul dintre fotbaliștii Marocului, interpus pe direcția șutului, se afla într-o evidentă poziție de ofsaid. 
Ce s-a întâmplat pe stadion, după ce un steag al Palestinei a fost afișat peste banner-ul FIFA la Belgia - Maroc » Reporterii GSP au asistat la toată scena
BELGIA - MAROC
Ce s-a întâmplat pe stadion, după ce un steag al Palestinei a fost afișat peste banner-ul FIFA la Belgia - Maroc » Reporterii GSP au asistat la toată scena

VIDEO Marocanii domină fondul sonor în confruntarea cu Belgia

Echipe de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Castagne, Vertonghen - Meunier, Witsel, Onana, Thorgan Hazard - Kevin de Bruyne, Batshuayi, Eden Hazard
Rezerve: Mignolet, Casteels, Theate, Faes, Tielemans, Lukaku, Carrasco, Mertens, Trossard, Dendoncker, Vanaken, De Ketelaere, Openda, Doku, Debast.
Selecționer: Roberto Martinez

Maroc: Munir - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi, Amrabat, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal
Rezerve: Hamdallah, Zaroury, Sabiri, El Kajoui, Chair, Jabrane, Aboukhlal, El Yamiq, Cheddira, Tagnaouti, El Khannouss, Benoun, Attiat Allah.
Selecționer: Walid Regragui

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

FOTO Ronaldo și-a scos în oraș colegii din naționala Portugaliei » Cine a lipsit

FOTO Moment viral cu Herve Renard, în prima repriză din Polonia - Arabia Saudită » Prestație de MVP a traducătorului

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
gigimarga2
gigimarga2  •  27 Noiembrie 2022, 20:41

L am auzit azi o o televiziune de sport pe dl Ticleanu ca spunea ca unul din motivele succesului Marocului este legat de cifra 8 care citez : , , este singura care se scrie fara sa ridici pixul de pe hartie" . Zilele trecute a decolat o noua misiune spre luna . Iar FRF lucreaza cu numerologi pasionati . Mai lipseste mama Omida, Stanca din Ferentari , Urania , Netty Sandu si alte specialiste de dat in bobi. Bă voi pricepeti cine manageriaza fotbalul in Romania ? Mare tie gradina Doamne !!!

freddy
freddy  •  27 Noiembrie 2022, 18:17
Postat de zetanu pe 27 Noiembrie 2022, 17:22

Marocanii vin de la Bayern, Chelsea, PSG, Fiorentina, Sampdoria, Sevilla, West Ham, Besiktas si multi de prin Franta. E chiar asa de mare surpriza? Belgia e blazata, imbatranita, iesita din forma. S-a vazut si in meciul trecut cu Canada, atunci cand canadienii nu meritau sa piarda. Cat despre Maroc, marea provocare e sa faci o echipa din baietii astia, care luati individual se pot bate cu oricine din grupa aia, si se pare ca atunci cand le iese, se termina cu bine.

Corect! Cred ca prind sferturile dacă se leagă. Bravo lor. 4 puncte cu vicecampioana mondiala și cu locul 3 nu s de colo.

Jambo_Bwana
Jambo_Bwana  •  27 Noiembrie 2022, 17:52

Nu e nici o surpriza. Echipa care a scos un 1-0 chinuit cu Canada a luat bataie de la o echipa care a facut egal cu Croatia.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează