Germanii au retrăit coșmarul din 1966: „O dramă la fel de amară. Ar fi trebuit validat golul Japoniei?”

Faza controversată din Japonia Spania, când Mitoma i-a pasat decisiv lui Tanaka/ foto Imago Images
Faza controversată din Japonia Spania, când Mitoma i-a pasat decisiv lui Tanaka/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 12:19 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 13:14

Jurnaliștii germani au rămas cu un gust amar după golul controversat marcat de japonezul Ao Tanaka în poarta Spaniei. Japonia s-a impus cu 2-1 în fața ibericilor și a câștigat grupa în care Germania a terminat pe locul 3.

Golul victoriei și calificării japonezilor a fost extrem de controversat. Mitoma i-a pasat lui Tanaka, după ce mingea păruse că a ieșit în afara terenului. Sistemul VAR a validat însă reușita, astfel că Japonia a câștigat meciul și grupa.

Germanii au retrăit coșmarul din 1966: „O dramă la fel de amară. Ar fi trebuit validat golul Japoniei?”
Unghiul din care pare că mingea trimisă de Mitoma nu a ieșit în afară

Germania a terminat pe locul 3 după victoria Japoniei, iar jurnaliștii de la Bild se întreabă dacă golul ar fi trebuit validat. Ei au făcut analogia cu finala Mondialul din 1966, când Anglia câștiga în fața RFG cu 4-2, după prelungiri. Golul 3 al englezilor, marcat de Geoff Hurst în minutul 102, a stârnit o controversă mondială. 

Atacantul a șutat atunci în bara transversală, mingea a căzut pe linia porții, iar arbitrul Gottfried Dienst a validat reulita după ce s-a consultat cu asistentul Bahramov. Hurst a reușit „dubla” în finală, în minutul 120.

Cele mai tari glume după eliminarea Germaniei de la Campionatului Mondial din Qatar
GERMANIA
Cele mai tari glume după eliminarea Germaniei de la Campionatului Mondial din Qatar

Bild: „O dramă la fel de amară ca cea din finala Mondialului din 1966”

„O dramă la fel de amară ca cea din finala Mondialului din 1966. La TV, pare că mingea e în spatele liniei de fund. Vorbim oricum de câțiva milimetri. Pentru Japonia a contat doar rezultatul final, la fel și pentru Anglia în 1966. Atunci, golul nu ar fi trebuit să conteze. Putem spune același lucru despre golul Japoniei cu Spania?”, au scris cei de la Bild.

Cum au comentat publicațiile internaționale golul controversat marcat de Japonia

„Japonia a învins Spania cu 2-1, mulțumită reușitei lui Tanaka, după o centrare a lui Mitoma, la care mingea a părut că ieșise. Verificarea VAR a fost de durată, însă verdictul a fost favorabil Japoniei: mingea nu a trecut linia cu toată circumferința. Rezultatul a trimis-o pe Germania acasă”, a notat Sky Sports.

„Golul doi al Japoniei este intens dezbătut. Din imagine, e greu de crezut că mingea nu a ieșit. Validat cu ajutorul VAR-ului, golul i-a adus victoria Japoniei. În unele imagini, mingea pare să fie afară înainte de centrarea lui Kaoru Mitoma. Validarea golului a avut consecințe importante: a calificat Japonia din Grupa E și a eliminat Germania din competiție. Au fost germanii eliminați de un gol care nu ar fi trebuit validat? Este o întrebare validă!”, a scris L'Equipe.

Citește și:

Valentin Lazăr, fost jucător de la Dinamo, a decis să se stabilească la Doha: „Eu și ai mei ne mutăm aici pentru binele copiilor” + Are deja un apartament cumpărat acolo

Jurnaliștii brazilieni atacă naționala Spaniei după eliminarea Germaniei: „Mi s-a părut ciudat. Nu-i păsa dacă pierde”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează