VIDEO + FOTO Reporterii GSP și Edi Iordănescu, martori la calificarea Elveției » Brazilia, învinsă de Camerun! Programul complet al „optimilor” CM 2022

Imagine de la Serbia - Elveția +14   FOTO
Imagine de la Serbia - Elveția

Articol de , , , - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 23:19 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2022 00:00

Brazilia a fost învinsă de Camerun, scor 0-1, dar a câștigat grupa G de la Campionatul Mondial. Elveția a trecut de Serbia, scor 3-2, și merge în optimile de finală.

  • Brazilia a câștigat grupa G și va juca în „optimi” contra Coreei de Sud, pe 5 decembrie, de la ora 21:00 
  • Elveția, ocupanta poziției secunde în grupa G, se va duela în „optimi” cu Portugalia, pe 6 decembrie, de la ora 21:00 
  • Optimile de finală de la Campionatul Mondial: Olanda - SUA, Argentina - Australia, Franța - Polonia, Anglia - Senegal, Japonia - Croația, Maroc - Spania, Brazilia - Coreea de Sud și Portugalia - Elveția
  • Programul complet al optimilor de finală: ziua și ora de disputare.

Ce au remarcat reporterii GSP, prezenți pe stadion la Serbia - Elveția:

Camerun - Brazilia 1-0 » Au mușcat „leii”. Prea târziu

Brazilia era calificată după primele două meciuri câștigate, unica echipă de la Mondial fără gol primit (3-0) înaintea ultimei etape a grupelor. Cu un egal la Lusail, în fața Camerunului, avea și locul 1 asigurat, cu 7 puncte, indiferent dacă Elveția învingea Serbia. Până la urmă, a pierdut surprinzător, 0-1, gol Aboubakar în prelungiri, dar Seleção s-a calificat în "optimi" ca lider, datorită golaverajului general. Un gol în plus.

Fanii sud-americani au desfășurat în peluză un steag mare, galben-verde, dedicat Regelui: "Pelé, să te faci bine cât mai repede!". "Perla Neagră" e în spital, cu bronhopneumonie, la 82 de ani. Are cancer, orice afecțiune poate fi periculoasă.

În tribună, legende ale fotbalului, dar și Neymar, zâmbitor. Nu e refăcut încă. Toți suporterii naționalei se întreabă dacă poate juca în "optimi", cu sud-coreenii.

Scandal imens » În timp ce Suarez plângea, colegii s-au năpustit asupra arbitrului. Cavani a dărâmat monitorul VAR! Imaginile ratate de camerele TV
Ghana - Uruguay 0-2
Scandal imens » În timp ce Suarez plângea, colegii s-au năpustit asupra arbitrului. Cavani a dărâmat monitorul VAR! Imaginile ratate de camerele TV

Selecționerul auriverde a schimbat integral primul "11" față de meciul cu Serbia (2-0) și 9 față de confruntarea cu Elveția (1-0). Tite voia să le ofere tuturor o șansă de a juca. Dani Alves, căpitan, devenit cel mai în vârstă internațional brazilian din istoria CM, la 39 de ani, 6 luni și 26 de zile. La polul opus dintre titulari, Martinelli, doar 21 de ani.

Chiar și așa, cu formația secundă, Canarinha a avut jocul sub control, 21-7 șuturi, 8-3 pe poartă, 11-3 cornere. Imaginea elocventă a acestei partide părea cea din minutul 32: Collins Fai, fostul jucător al lui Dinamo, l-a faultat din spate, agresiv, pe Rodrygo. Doar astfel îi puteau opri camerunezii pe brazilieni.

+10 FOTO

Numai că, într-un final neașteptat, "leii neîmblânziți" au mușcat. În prelungiri, Aboubakar a plonjat spre mingea văzută ca o pradă și a trimis-o în plasă cu furie. Fericit, și-a aruncat tricoul și s-a oprit, mândru, la colțul terenului. Să fie văzut de toți. Marcatorul golului victoriei, cel care a răpus Brazilia, chiar dacă un succes fără calificare. Aboubakar nici nu a terminat meciul pe teren. Mai avea un "galben". A urmat al doilea pentru tricou și, automat, a fost eliminat. 

Camerun - Brazilia, echipe de start: 

Camerun: Epassy - Fai, Wooh, Ebosse Tolo - Anguissa, Kunde -Mbeumo, Choupo-Moting, Ngamaleu - Aboubakar 
Selecționer: Rigobert Song

Brazilia: Ederson - Alves, Militao, Bremer, Telles - Antony, Fabinho, Fred, Rodrygo - Jesus, Martinelli
Selecționer: Adenor Leonardo Bacchi (Tite)

Stadion: Lusail Stadium (capacitate - 80.000 de locuri)
Arbitru: Ismail Elfath (Maroc)

Serbia - Elveția 2-3 » Albii sar sus

Viitorii adversari ai "tricolorilor" din preliminariile Euro 2024 au revenit de la 1-2 și au trecut lejer de grupe cu două victorii, iar marți vor înfrunta Portugalia în "optimi".

La Doha se joacă altă finală pentru "optimi", din ultima seară a fazei grupelor. Elvețienii au două variante din trei ca să meargă mai departe, sârbii, doar una singură. Și își procură prima ocazie. Živkovic e aproape să înscrie cu o diagonală, însă bara îl salvează pe Kobel și mingea îi ricoșează norocos în brațe. Defensiva lui Stojkovic e vulnerabilă și chiar la întâia ocazie portarul lui Torino e bătut de Shaqiri, Pavlovic deviind mingea la colțul scurt. 

Edi Iordănescu, prezent în tribune, are ce nota despre adversarii din preliminariile Euro 2024. Au și defecte. Pe un contraatac, conexiunea Tadic - Mitrovic "curentează" letal. "Capul" nouarului sârb e imparabil. Aleksandar are 52 de goluri în 79 de selecții, la 28 de ani!

+10 FOTO

Trupa lui Murat Yakin nu resimte șocul și imediat diagonala lui Rodriguez îl găsește perfect pe Shaqiri, dar "Piticul atomic" nu-l poate învinge pe Vania. Golul pică în poarta cealaltă, semnat de un atacant intens criticat în Italia în ultima vreme. Un șut la colț din pasa aceluiași Tadic, după o fază pornită din pasa la adversar a lui Shaqiri. Defensivele scârțâie și oportunitățile apar ca la handbal. 

"Roșiii" sunt surprinși descoperiți și au fundași greoi de care profită Embolo, aflat la capătul centrării în spate a lui Widmer. Un gol elementar pentru vârful născut în Camerun. 2-2 la pauză și Elveția revine pe locul 2, iar Serbia retrogradează ultima.

E rândul "albilor" să răstoarne rezultatul, pe o combinație de PlayStation. Embolo pasă la Vargas, călcâi de senzație la Freuler, care, din poziție ideală, nu are cum să rateze, 2-3! E show la Doha și mai avem o repriză întreagă. Dar sârbii par obosiți, fără idei, iar elvețienii cred că e suficient pentru "optimi". Deși cu încă un gol marcat ar fi câștigat grupa, pentru că Brazilia a pierdut cu Camerun (0-1).

Serbia - Elveția, echipe de start: 

Serbia: V. Milinkovic-Savic - Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic - Zivkovic, S. Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic - Tadic - Mitrovic, Vlahovic
Selecționer: Dragan Stojkovic

Elveția: Kobel - Widmer, Akanji, Schär, Rodríguez - Sow, Freuler, Xhaka - Shaqiri, Embolo, Vargas
Selecționer: Murat Yakin

Stadion: Ras Abu Aboud Stadium 974 (capacitate - 44.089 de locuri)
Arbitru: Fernando Rapallini (Argentina)

VIDEO Corespondență GSP din Qatar // Arabii au construit o insulă artificială, în care au investit până acum 20 de miliarde de euro

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Titluri dure în presa germană, după ce „Die Mannschaft” a fost eliminată din grupe: „O piticanie a fotbalului! Asta am ajuns”

FOTO Golul calificării Japoniei, venit în urma unei controverse imense » Reușita a fost validată în cele din urmă de VAR

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (32)
rantboom
rantboom  •  03 Decembrie 2022, 13:02
Postat de miki123 pe 03 Decembrie 2022, 09:36

Nu I așa că faci urât când ***?!? fîcîsîbî nu este Steaua! Lacul argintiu care se dă pe plita de la sobă, nu trebuie ținut în pungă de plastic și mai ales nu trebuie inhalat......că uite ce prostii spui!!!

eu nu fac urat,eu doar spun adevarul cunoscut si de mass media si poporul roman,in Romania doar Steaua din iga 1 conteaza. daca nu comentai tu si cei ca tine pe tema asta atunci nu era,dar asa ii Steaua din liga 1.

miki123
miki123  •  03 Decembrie 2022, 11:01

Care elveția?!? Au "naționalizat" albanezi, kosovari, bosniaci, africani, arabi, etc și pretind că au echipă națională?!? Acum ceva ani echipa României de tenis de masă feminin a jucat o finală de campionat european cu echipa germaniei......care era formată din 5 chinezoaice, "naționalizate" of course!!! Hoție pe față!

miki123
miki123  •  03 Decembrie 2022, 09:36
Postat de rantboom pe 03 Decembrie 2022, 00:00

care 100 ca erau 200-300 cand joaca Steaua din liga 1 si crede-ma ca nu este nici macar unu din redactie care comentaza acolo. in Romania doar Steaua din liga 1 conteaza si pe buna dreptate,suntem singura tara in care o echipa are tot aka Steaua.in unele tari o echipa are mai multe campionate,alta mai multe prezente in grupe,in Romania Steaua are tot:cele mai multe campionate,cupe,supercupe,cupe ale ligii,ucl,finale de ucl/cce,semifinale de cupa uefa/e.l. prezente in grupele ucl,primaveri europene ,conduce in meciurile directe in derbyul romaniei(si nu oricum ci detasat),ani in liga 1 consecutivi,zero retroghradari.este efectiv o minune Steaua din liga 1,nemaintalnita in nicio tara de pe terra,.

Nu I așa că faci urât când ***?!? fîcîsîbî nu este Steaua! Lacul argintiu care se dă pe plita de la sobă, nu trebuie ținut în pungă de plastic și mai ales nu trebuie inhalat......că uite ce prostii spui!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează