CORESPONDENȚĂ GSP DIN DOHA Edi Iordănescu, declarații din Qatar: „Mi s-au confirmat multe lucruri despre Elveția. Din păcate”

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul echipei naționale, este prezent la Campionatul Mondial, iar astăzi, de 1 Decembrie, a susținut o conferință de presă în Qatar.
Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul echipei naționale, este prezent la Campionatul Mondial, iar astăzi, de 1 Decembrie, a susținut o conferință de presă în Qatar.

Articol de , - Publicat joi, 01 decembrie 2022 11:21 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 20:22

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul echipei naționale, este prezent la Campionatul Mondial, iar astăzi, de 1 Decembrie, a susținut o conferință de presă în Qatar.

  • Jurnaliștii GSP, Andrei Crăițoiu și Remus Răureanu, se află la Doha și transmit cele mai noi informații de la Mondialul din Qatar. Nu ratați corespondențele Gazetei, în fiecare zi pe GSP.RO!

Iordănescu e prezent în Qatar în special pentru a o urmări pe Elveția, cea mai tare adversară a României din preliminariile Euro 2024. Edi a văzut pe viu selecționata condusă de Murat Yakin în partida cu Brazilia (0-1) și urmează să asiste și la meciul elvețienilor cu Serbia, de vineri.

Iordănescu ține conferințe de presă la Mondiale unde nu jucăm
EDITORIAL
Iordănescu ține conferințe de presă la Mondiale unde nu jucăm

Edi Iordănescu a susținut o conferință de presă în Qatar: „E o bucurie să fiu aici”

„Vreau să încep cu un mesaj: «La mulți ani, România!». Întâmplarea face să ne întâlnim chiar azi, departe de casă. Este o bucurie să fiu aici, la cea mai importantă competiție, vreau să am o privire tehnică asupra acestui turneu, sunt multe lucruri interesante pentru un antrenor. 

E un turneu final atipic, o premieră, datorită perioadei din an în care se dispută. Jucătorii vin din plină competiție, m-am așteptat să-i văd la turație maximă, am văzut un tonus bun de joc”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, despre Elveția: „Mi s-au confirmat multe lucruri, din păcate”

Apoi, Iordănescu a caracterizat Elveția: „Pentru mine, e o oportunitate să o văd la lucru. Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le știam, din păcate. Trebuie să înțelegem bine statutul nostru, ce avem de făcut, să ne cunoaștem adversarii. Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi și pe acela. Trebuie să fim realiști și să spunem că Elveția e favorita grupei. 

E o națională omogenă, obișnuită cu turneele finale. E o echipă matură în joc, stăpână pe ea, a absorbit foarte ușor presiunea și în meciul cu Brazilia. La fiecare turneu final, ei sunt acolo. Au lăsat acasă Italia, în Liga Națiunilor au reușit să învingă Spania, Portugalia, sunt lucruri care ne pun în gardă. 

Trebuie să avem încredere în potențialul nostru și sper ca băieții să-mi dea suficiente argumente ca să vin în fața voastră cu mai multă speranță pe viitor. De departe, Elveția stă cel mai bine pe hârtie din grupa noastră. Israel are și ea jucători cu calitate, echipele lor locale sunt angrenate în cupele europene. Kosovo vine foarte tare din urmă, îi oferim mai puțină atenție decât ar trebui. Au jucători care evoluează la un nivel foarte bun”.

Edi Iordănescu, din Doha: „Îmi plac naționalele cu identitate. Spania e un reper”

Ce a remarcat Iordănescu la turneul final din Doha? „Dacă fac o paralelă cu Mondialul din 2018, parcă am văzut mai multe echipe pozitive, preocupate de un joc pozitiv, care nu refuză jocul. Asta ne propunem și noi. Fotbalul se schimbă. Am cu mine raportul ultimului turneu final, foarte curând FIFA va începe să tragă concluzii, după etapa grupelor. Și eu sunt curios, vreau să fac comparații. Statistica spune că dupa faza grupelor se deschide mai mult jocul. Ca prime concluzii personale, fără date, văd echipe destul de consecvente. Văd și o preocupare foarte mare pentru un joc pozitiv”.

Edi Iordănescu a numit și echipele remarcate: „Mă inspiră naționalele cu identitate, cele definite. Spania e un reper, mi-a plăcut și Franța, sunt echipe cu identitate de joc. Sunt echipe care-și urmăresc clar valorile, principiile de joc. Mi-ar plăcea ca și noi să fim identificați astfel. Sunt 4-5 naționale pe care toți le urmărim, suntem cu gândul că ar putea să atace trofeul. Nu văd o surpriză. Nu cred că va câștiga un outsider. Cele care sunt favorite sunt foarte puternice”.

Am întrebat dacă există posibilitatea ca pe viitor să se modifice regulamentul și să avem timp efectiv de joc. Am înțeles că în următorii 10 ani nu există această posibilitate. Mi-ar fi plăcut, am fi eliminat multe momente moarte și am fi avut mai mult fair-play în joc.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Edi Iordănescu visează la Euro 2024: „Ar fi realizarea carierei”

Edi Iordănescu n-a uitat de prima repriză a amicalului cu Slovenia (1-2) de la Cluj, în care „tricolorii” au arătat foarte rău: „M-a bucurat ce s-a întâmplat după, dar da, e de analizat, ține foarte mult de factorul mental. Am făcut o schimbare la pauză, Moruțan a intrat și a impactat jocul imediat, am văzut ulterior un cu totul alt meci. Am pus accent pe latura mentală la pauza acestui meci. Din păcate, s-a instaurat o stare de neîncredere, presiune, pe care o gestionăm foarte prost, ne e teamă și pare că ne-am obișnuit cu rateurile. Dar e datoria mea să schimb asta, îmi asum, se fac eforturi”.

Fiul „Generalului” încheie conferința cu o dorință: „Voi face tot ce ține de mine ca în Germania, la Euro 2024, să facem o conferință de presă într-un mod organizat, nu ca acum. Mi-ar fi plăcut să fim și aici prezenți. Nu ne rămâne decât să ne inspirăm din ce se întâmplă aici. Sper să fim prezenți la turneul final din Germania. Îmi doresc din tot sufletul să mergem la Euro, ar fi realizarea carierei mele”.

Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra sunt adversarele României din preliminariile Euro 2024 care încep în martie 2023.

Citește mai multe știri despre Campionatul Mondial:

Incredibil! Szczesny și Messi au făcut pariu pe teren: „Probabil voi fi suspendat, dar nu-mi pasă” » Ce prevede regulamentul FIFA
POLONIA - ARGENTINA 0-2
Incredibil! Szczesny și Messi au făcut pariu pe teren: „Probabil voi fi suspendat, dar nu-mi pasă” » Ce prevede regulamentul FIFA
Ce țări vede Loți Boloni favorite să câștige Campionatul Mondial din Qatar: „Echipe care exprimă o forță”
CM 2022
Ce țări vede Loți Boloni favorite să câștige Campionatul Mondial din Qatar: „Echipe care exprimă o forță”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
vasileroaita
vasileroaita  •  01 Decembrie 2022, 16:23

Edi e mulțumit că, după pauză, slovenii au exersat faza de apărare! După ce, în prima repriză, au desființat adunătură băiatului lui tata!!

10Klaudiu10
10Klaudiu10  •  01 Decembrie 2022, 14:16

Una dintre declaratiile pompoase ale instructorului sportiv edi iordanescu ....,,În fiecare zi, ca antrenor al echipei naționale, încerc, împreună cu tricolorii, să facem românii mândri și fericiți,,. DAAA, sunt convins ca INCERCI, chestia este daca ... POTI ?!! si cum nu poti .... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Fcrgoanta
Fcrgoanta  •  01 Decembrie 2022, 13:52

Si pentru asta a trebuit sa te duci pana acolo?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează